dureri ciudate de spate.. la radiografie: spondiloza cervicala, ciocuri si cifoza

20-02-2014
cristea.daniel.ionut
Nu este medic/terapeut
cristea.daniel.ionut
Buna seara. De un an de zile am 29 ani am dureri de spate am facut radiografie si a iesit spondiloza cervicala, ciocuri si cifoza.
Dureri de piept cand apas in zona inimii ma doare doar la apasare la spital a iesit nevralgie intercostala, am facut vreo 10 ekg si ecografie la inima a iesit bine, ecografii vreo 8 toate bune, endoscopie la stomac din care a iesit hernie hiatala si gastrita. Am ameteli dar nu tot timpul ma ia asa un val cateodata cand vb cu cineva mi se taie filmul vreo 10 secunde iau vertimed pt asta. In continuare ma tine ca o ghiara in stanga spate cam de 2 ori pe saptamana, si in fata partea stanga senzatii ciudate. ma poate ajuta cineva cum scap de aceste dureri? Multumesc frumos
7 comentarii
0
21-02-2014, ora 03:43
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Spondiloza cervicala aparuta si pe un fond de cifoza sau scolioza merge de obicei cu osteofite ( asa numitele ciocuri de papagal ). Aceste ciocuri apasa sau fac compresiune pe nervii care pleaca de la coloana si pot da nevralgiile intercostale. Pentru a scapa de simptomele pe care le descrieti trebuie sa faceti un tratament de recuperare medicala pentru coloana. Pentru aceasta aveti la dispozitie mai multe metode: fizioterapia, balneoterapia sau alte metode alternative naturiste. Ceea ce va pot spune este ca se pot obtine rezultate foarte bune prin mezoterapia homeopata. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
21-02-2014, ora 08:15
cristea.daniel.ionut
Nu este medic/terapeut
cristea.daniel.ionut
D-nul doctor spuneti ca durerile din fata in zona inimii sunt de la coloana? Cand o ridic pe fiica mea in brate si o tin la piept simt o durere intre coasta si stomac. Ameteala asta usoara care o am si durerea oaselor de la gat parca ar fi intepenite tot de la spondiloza ar fi?
0
21-02-2014, ora 09:05
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Dumneavoastra ati spus ca toate investigatiile pe care le-ati facut pentru inima au iesit bune. In consecinta durerea pe care o simtiti este mai mult o nevralgie care poate veni de la coloana. Trebuie investigata si tratata coloana. Cu stima :
dr Petre Muresan
0
21-02-2014, ora 21:26
cristea.daniel.ionut
Nu este medic/terapeut
cristea.daniel.ionut
Buna seara Domnu Doctor am gatul amortit, dor oasele gatului poate fi de la spondiloza? La inima am facut ekg si ecocardiografie si a zis ca e bine. Ce as putea face pt aceasta ameteala si amorteala a gatului ce fel de gimnastica am un aparat de masaj imi pot face masaj cu el la gat? Am si amigdalitele unflate am luat tot felul de pastile si tot rosu este. Stau cel putin 5 ore la volan pe zi. Pt ameteala iau vertimed si omeran pt gastrita. Si talpa stanga doare uneori cu tot cu calcai. Multumesc de raspunsuri.
0
22-02-2014, ora 22:40
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Tratarea coloanei vertebrale cervicale. In abordarea coloanei vertebrale cervicale exista mai multe etape. Prima este cea de consultatie si investigatii pentru stabilirea diagnosticului. Ca metode de investigatie exista la ora actuala radiografia, RMN si Termografia. Noi folosim foarte mult Termografia deoarece aduce informatii foarte utile pentru tratament. Dupa ce s-a stabilit diagnosticul, se stabileste o strategie de tratament care se considera a fi cea mai buna. Dumneavoastra ati facut, conform afirmatiei din primul mesaj, o radiografie si a iesit ca aveti spondiloza cervicala. Termografia ar fi spus si in ce stadiu este aceasta spondiloza, lucru care este foarte important in abordarea strategiei de tratament. Deci avand diagnosticul, se poate trece si e necesar sa se treaca la tratarea coloanei. Ca metode de tratament aveti mai multe la dispozitie : fizioterapia, balneo-fizioterapia, masaje medicale de specialitate combinate cu masajul reflex, kinetoterapia si tratamentele naturiste homeopate. Ceea ce va pot spune este ca noi am obtinut si obtinem rezultate foarte bune prin tratamentele naturiste homeopate aplicate prin tehnica mezoterapiei. Si ce trebuie sa faceti ? Va recomand sa apelati la un medic care are experienta in tratarea coloanei vertebrale si sa-i urmati recomandarile. Acesta va va recomanda metoda sau metodele pe care le va considera cele mai potrivite pentru dumneavoastra. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
25-02-2014, ora 07:49
cristea.daniel.ionut
Nu este medic/terapeut
cristea.daniel.ionut
Buna dimineata. Care ar fi tratamentul
Cu medicamente homeopatice si ce fel de gimnastica pot face acasa?
0
26-02-2014, ora 02:29
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
In ceea ce priveste tratamentul homeopat as vrea sa intelegeti ca nu exista unul valabil pentru orice persoana intr-o anumita boala, cum este spondiloza, de exemplu. Tratamentul homeopat este unul individualizat de la persoana la persoana. De aceea pentru a beneficia de unul bun pentru dumneavoastra, trebuie sa va adresati unui medic homeopat. Acesta dupa o evaluare aprofundata a persoanei si personalitatii dumneavoastra va va prescrie un tratament. Eu am aplicat tratamente homeopate cu rezultate foarte bune in spondiloza prin mezoterapie homeopata. In ceea ce priveste exercitiile, cel putin la inceput, pana le invatati, acestea trebuie facute sub indrumarea unui kinetoterapeut. Cu stima si respect :

dr Petre Muresan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Te doare spatele? Nu este din cauza vremii!
  • Dispozitivul care te ajută să îți corectezi postura
  • Dispozitivul care poate ajuta la diminuarea durerilor de spate
  • Cauze mai puțin evidente pentru durerea de spate
  • Durere de spate - ce este important să știi
  • Fizioterapia durerii de spate - proceduri posibile și eficiența lor
  • Cocoașa - ce este și cum se tratează
  • Cocoașa (cifoza), o afecțiune din ce în ce mai frecventă - ce trebuie să știi
  • Deformările coloanei - explicații și sfaturi utile
  •