Dureri de calciie

06-05-2009
aned
Nu este medic/terapeut
aned
Periodic am dureri de calciie mai ales al celui drept de3-4 zile si la talpile piciorului simt o durere nedefinita mai mult ca o arsura care se estompeaza la calcat dar revin in repaos, nu merg f.mult pe jos si am crezut ca durerea de calcii apare datorita pozitiei la condus.Durerea la talpi este f confuza seamana cu senzatia de talpa incinsa sau cu o amorteala fina. durerea de calcii este insotita si de o durere nedefinita de la genunchi in jos.Nu am folosit decit Aspirina si Diclofenac gel.ce sfat imi dati.Va multumesc.
3 comentarii
0
06-05-2009, ora 21:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Talalgiile (durerile calcaneene) pot avea nenumarate origini, de la cele vasculare pana la cele metabolice (picior diabetic), de la tulburari arteriale pana la boli reumatologice, de la sechele post-traumatice si pana la boli inflamatorii localizate etc.
Doar un consult clinic amanuntit va decela cauza suferintei.
Trebuie sa aveti grija sa evitati orice injectie (infiltratie) la acest nivel, ca si Roentgen-terapia (radioterapia), ambele fiind atat periculoase cat mai ales inutile.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
10-04-2011, ora 19:05
mihacata
Nu este medic/terapeut
mihacata
buna ziua. am si eu aceeasi problema, cand merg mult sau stau in picioare incep durerile am 35 de ani si greutatea de 70 de kg.sa fie asta problema ca ma-m ingrasat un pic in ultimii 4 ani, va rog sa-mi spuneti domnule doctor poate sa am reumatism , poate imi recomandati o crema ceva .va multumesc mult
0
10-04-2011, ora 19:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Tocmai am raspuns in postarea precedenta.
Nu este vorba despre "reumatism" si nici nu exista vreo "crema".
Doar un consult clinic amanuntit va decela cauza suferintei, insa evitati medicii care enunta termenii "pinten" sau "cioc" sau "exostoza" calcaneene si care va recomanda infiltratii locale cu Diprophos sau sa va iradiatii cu radiatii Roentgen.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul corect al călcâielor crăpate
  •