Dureri de cap, cervicale si ameteli

10-01-2017
Ana MD
Nu este medic/terapeut
Ana MD
Buna ziua! De 2 luni ma confrunt cu o durere ingrozitoare de cap in zona cefei si in zona gatului mai mult pe partea dreapta si cateoadata ma doare si mana dreapta si imi amorteste si simt furnicaturi.In zona gatului am muschii tot timpul incordati si e dureroasa zona la palpare.Am facut un RMN...Minime deborduri discale posterioare C3, C4 si C5 cu usoara amprentare a scaului dural, fara conflict radicular, acesta este rezultatul.Doamna doctor mi-a spus ca am contractura musculara si mi-a prescris antiinflamatori si calmante dar eu nu simt nici o ameliorare.In fiecare zi am ameteli dureri de cap in zona cefei si in zona gatului simt ca o arsura si cand fac miscari bruste din cap ametesc si imi amorteste mana dreapta.Se poate de la o contractura musculara sa am niste dureri asa de mari si ameteli?Daca poate sa-mi dea cineva un sfat, ce analize sa mai fac sau ce sa iau !Multumesc
3 comentarii
1
11-01-2017, ora 09:14
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Buna ziua. Este greu sa va dau un sfat de la distanta. Bina ca a iesit bine RMN-ul. Ametelile pot sa nu aiba nici o semnificatie sau pot fi date de niste perturbari la nivelul urechii interne, mai ales daca se declanseaza la miscarea brusca a capului. Ar fi bine totusi sa faceti si un RMN cerebral. Pe langa asta, ametelile ( sau vertijul - daca va incadrati la aceste termen), beneficiaza de tratament.
In legatura cu contractura musculara poate va prinde bine si masaj medical la acest nivel.
Dar am si eu o intrebare: cati ani aveti si daca mai suferiti si de alte boli.
Sanatate!
0
11-01-2017, ora 10:46
Ana MD
Nu este medic/terapeut
Ana MD
Bună ziua. Am 27 de ani și nu sufăr de nici o boală...acum 2 luni am ajuns la urgente cu dureri de cap în zona cefei de urechii și cervicale și amețeli, la urgente mi s-a spus ca sunt vertijuri, am fost la ORL și nu am avut nimic la urechii m-au trimis la neurolog, am fost la neurolog am făcut RMN-ul a ieșit bine dar eu totuși am niște dureri insuportabile și de 2 zile mi-a apărut după ureche o umflatura și mă doare foarte rău și câteodată am dureri foarte puternice parcă îmi baga cineva cuțitul în cap și atunci mi se întăresc foarte tare și mușchii de la gât pe partea dreapta.Mulțumesc foarte mult ca mi-ați răspuns.
0
15-09-2023, ora 18:12
Crimson
Nu este medic/terapeut
Crimson
Incearca manevra Epley
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Cum previi și tratezi contractura musculară ce apare în timpul unei alergări solicitante
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  • 1,25 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de dureri de cap
  • E normal să te doară capul uneori?
  •