Dureri de cap, rau, stari de voma, dureri de spate.

18-03-2012
Rodica-Marioara
Nu este medic/terapeut
Rodica-Marioara
Buna ziua,
Am 51 de ani si ma confrunt, de foarte multa vreme cu dureri de cap, ameteli, rau cu simtome de voma si constipatie. Mi se agraveaza la frig si la curent. Am nasul infundat si nu mai simt mirosul decat foarte putin. Sunt disperata, am fost pe la medici si nici un rezultat, durerile de cap si raul persista. Dati-mi un sfat, poate cu ajutorul dumneavoastra cu medicina homeopata o sa scap de starile pe care le am. Am luat natrium muriaticum CH 30, 5 granule la 7 zile, dar dupa 3 saptamani ma simt mult mai rau, ametesc, ma dor toatesi imi este rau dar nu vomit.
Multumesc,
2 comentarii
0
18-03-2012, ora 19:44
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Cred ca pentru dumneavoastra este potrivit remediul Nux vomica 15CH - 1 doza(5 granule) seara, sublingual, cu 30 minute inainte de masa, timp de cel putin 1 luna. Daca remediul este eficace, adica se amelioreaza simptomatologia, sa continuam cu 1 doza pe saptamana, 6 luni.
0
22-03-2012, ora 21:18
pirika
Nu este medic/terapeut
pirika
va rog sa cititi:
"Profesorul Andrew Goldsworthy avertizează: "Radiaţiile telefoniei mobile afectează sistemul imunitar, decalcifiaza si scad calitatea spermei !"

Încă nu se ştie cât de periculoase sunt, pentru oameni, undele din jurul telefoanelor mobile sau internetul wireless. Specialiştii belgieni au descoperit însă că rata mortalităţii la şoarecii de laborator - care au, în proporţie de 90%, acelaşi material genetic ca şi oamenii- se dublează dacă aceştia sunt expuşi acestor unde (de la 29% la 60%). Cauza nu a fost stabilită precis, însă cercetorii cred că undele accelerează îmbătrânirea ţesuturilor din organism.
În acest context, avertismentele lansate de cercetătorul Andrew Goldworthy, profesor de biologie la Imperial College London, şi autorul a numeroase studii legate de efectele telefoanelor mobile şi antenelor GSM asupra organismului uman, constituie semnale de alarmă grave. Publicăm alăturat fragmente din interviul acordat de reputatul cercetător agenţiei HotNews.

HotNews.ro: De ce sunt antenele GSM mai periculoase decât telefoanele mobile?
Andrew Goldsworthy: În momentul în care formezi un număr de pe telefonul mobil, eşti expus radiaţiilor numai pe durata apelului şi organismul tău încearcă să se protejeze. Dacă trăieşti în apropierea unei antene GSM, eşti de opt ori mai expus riscului îmbolnăvirii cu cancer, potrivit studiilor personale. Acest act de autoprotecţie consumă energie, care este luată din stocul de resurse fizice propriu (...). Unii oameni sunt afectaţi mult mai rău decât alţii şi efectele se resimt pe durata zilei, se simt obosiţi şi au dureri de cap destul de des şi furnicături. În timpul somnului, când organismul ar trebui să-şi folosească sistemul imunitar pentru a scăpa de bacterii, pentru a se odihni şi a se reface, energia necesară acestul proces este luată din acelaşi stoc. Ceea ce predispune la îmbolnăviri frecvente, se poate ajunge la cancer, pentru că te bazezi pe sistemul imunitar să elimine celulele cancerigene care altfel s-ar multiplica. Are sens până aici raţionamentul?

HotNews.ro: Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) susţine că nu exista studii, dovezi concrete care să demonstreze care este efectul undelor GSM asupra organismului uman. Ce părere aveţi?
Andrew Goldsworthy: Din punctul meu de vedere, OMS greşeşte. Persoana responsabilă de proiectul telefoanelor mobile, Michael Rapercholli, este un fost consultant pentru industria de telefoane mobile. Înainte să lucreze la OMS, a oferit consultanţă în telecomunicaţii. Şi acum s-a întors la industria de telecomunicaţii. Este subiectiv şi imparţial. Şi dacă vă uitaţi la imaginea creată de OMS, tot ce susţin ei este că cercetarea privind efectele asupra sănătăţii cauzate de către telefoanele mobile şi antenele GSM are prioritate redusă (...) Dar există numeroase studii în lumea asta, făcute de cercetători celebri, care arată cum radiaţiile cauzate de telefoanele mobile deteriorează celulele organismului uman.

HotNews.ro: De ce sunt anumite persoane afectate într-o măsură mai mare de radiaţiile antenelor GSM, telefoanelor mobile sau conexiunilor wi-fi?
Andrew Goldsworthy: Există persoane care suferă de sensibilitate electromagnetică. Ei chiar simt radiaţiile, simt furnicături, se curentează şi au dureri de cap. Una din fiicele mele este aşa, celelalte două nu. Sunt multiple motive pentru care unii oameni sunt aşa, au membranele celulelor mai groase, deoarece nivelul calciului din sânge este mai ridicat. Populaţia are diferite niveluri de calciu în sânge, în principal datorate hormonilor, dar pot exista şi alte cauze, unele enzime răspund la radiaţii, de exemplu. Unele persoane au sisteme de auto-apărare şi pot controla momentul în care acest sistem trebuie activat. Ce încerc să demonstrez prin studiile mele este că nu orice persoană care fumează moare de cancer şi nu toţi indivizii care suferă de aceeaşi boală reacţionează la fel la acelaşi medicament prescris. Suntem diferiţi. Dar am dovezi bazate pe observaţii personale, că oamenii care au trăit în apropierea antenelor GSM prezintă un risc ridicat de a face cancer, cancerul la creier şi cel la sân fiind formele cel mai des întâlnite. Cercetările în această direcţie sunt însă descurajate (...).

HotNews.ro: Vivienne Reding, comisarul UE pentru telecomunicaţii, a declarat că radiaţiile transmise de antenele GSM nu afectează persoanele expuse. Ce părere aveţi?
Andrew Goldsworthy: Nu pot să întreb decât ce dovezi are în momentul în care face astfel de declaraţii (...) Nivelul radiaţiilor la 100 de metri depărtare de o antenă GSM este de 100 de ori mai mare sau chiar mai mult. Şi se arată surprinşi că şi un nivel scăzut al radiaţiilor poate avea aceleaşi efecte. Pe mine nu mă surprinde. Deoarece cauza acestor efecte nu este încălzirea aparatului, după cum susţin ei. Cauza sunt radiaţiile care afectează membrana celulelor, îndepărtând ionii de calciu din ea. Este nevoie pentru asta de foarte puţină energie, nu este nevoie de câmpuri foarte puternice, ci este produsa de campuri foarte fine care preferential ataca ionii de calciu sanatosi.
Se intampla si la un nivel scazut al radiatiilor, se intampla la toate nivelele de radiatii din apropierea antenei GSM, chiar si la sute de metri distanta. Nu ma refer aici la efecte psihosomatice, avem de-a face cu efecte reale care sunt vizibile la celulele vii. Industria telefoniei mobile vrea sa ne convinga ca sunt efecte psihosomatice, dar putem merge impreuna intr-un parc, din apropierea locuintei mele unde imi plimb cainele. Este acolo o antena GSM destul de puternica, se vede din departare si este foarte aproape de un numar mare de persoane. Si puteti observa cum mor copacii din parcul respectiv si cat de sanatos arata. Lucrurile acestea au efecte asupra tuturor celulelor vii din jurul antenei respective, nu numai celulelor umane, au efecte si asupra animalelor si plantelor. Exista anumiti cercetatori care au aratat ca albinele din jurul zonei respective mor.

HotNews.ro: Ce-i sfătuiţi pe oamenii care folosesc telefoanele mobile sau trăiesc în apropierea antenelor GSM?
Andrew Goldsworthy: Dacă este posibil, să ne alegem locuinţa într o zonă situată la distanţă mai mare de locurile în care sunt amplasaţi piloni de telefonie mobilă şi antene.
Personal, am un telefon mobil care în majoritatea timpului stă închis. Şi este folosit doar în cazuri de urgenţă. Dacă este deschis, chiar şi când nu îl foloseşti emite radiaţii, deoarece compania de telefonie mobilă ţine evidenţa locului în care se află utilizatorul. Cred că mesajul ar putea fi următorul: OK, sunt persoane care au nevoie de telefonul mobil, dar să încerce să-l utilizeze cât mai puţin posibil. Şi nu apelaţi la celular dacă aveţi la îndemână telefonul fix, pentru că aveţi grijă astfel de fertilitatea dumneavoastră. Unele lucrări de specialitate publicate în ultima vreme susţin că fertilitatea la bărbaţi este redusă în urma folosirii telefonului mobil, iar calitatea spermei scade cu 25%, în cazul în care celularul este folosit mai mult de 4 ore pe zi. Şi există un mare semn de întrebare în ceea ce priveşte restul. Ceea ce îngrijorează şi mai tare este că nu se cunoaşte efectul radiaţiilor asupra ovulului. Dacă ele afectează producerea ovulului, efectele nu vor apărea până la adolescenţa copilului, adică într-o perioadă de cel puţin 15 ani. Nu ştim nimic despre cum afectează radiaţiile fertilitatea feminină. Industria telefoniei mobile încurajează folosirea celularului indiferent dacă femeia este însărcinată, scopul lor este de a face cât mai mulţi bani. Şi le este teamă că s-ar putea ajunge la un final catastrofic dacă toate datele despre aceste efecte ar fi aduse la cunoştinţa publicului. Aşa că pot să le înţeleg atitudinea, au buzunare foarte largi şi sume de bani fabuloase şi pot plăti cercetătorii să facă genul de studii pe care şi le doresc, pe când cercetătorilor independenţi le este foarte greu să-şi găsească finanţare pentru a demonstra ceva ce deja s-a demonstrat, de exemplu efectul radiaţiilor asupra ADN-ului. Este un lucru acceptat de catre toata lumea, mai puţin de către industria telefoniei mobile.

HotNews.ro: Companiile de telefonie mobilă vând noi produse cu tehnologie avansată despre care spun că nu radiază precum vechile aparate, de exemplu telefoanele de generaţie nouă, 3G. Sunt mai sigure aceste produse?
Andrew Goldsworthy: Iniţial, am crezut că 3G este mult mai sigur şi că radiază mai puţin. Dar am realizat că nu este aşa. Persoanele care sunt sensibile la radiaţii au reacţii mult mai dure la 3G, dar încă nu pot explica de ce. Ceea ce mă îngrijorează este că toate noile tehnologii, şi urmează să apară încă una într-un an sau doi, sunt lansate pe piaţă înainte de a fi testate (...)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.