dureri de genunchi mari noaptea

71 comentarii 1 2 3
0
05-03-2014, ora 11:35
alimaria
Nu este medic/terapeut
alimaria
Buna ziua!imi cer scuze ca nu v-am raspuns mai inainte, dar nu am mai intrat! Sport de performanta nu practic, dar cand pot merg cu bicicleta, cu rolele, inainte de-a ma angaja mergeam pe fiecare zi cu bicicleta, acum mai rar.Am 1.53 cm, in trecut am avut hepatita A si sunt mai mereu racita..pt raceala am luat medicamente.Spatele ma doare si cand merg, dar mai incet ca atunci cand ma trezesc dimineata(si cu o zi in urma am stat mult in picioare, eu am tendinta de a ma cocosa cand stau in picioare si fac ceva la birou), iar articulatiile ma dor la fel si la miscare si in repaus.Alte investigatii nu am facut, decat cele la sange, nu urmez niciun tratament si nu am fost la vreun medic...am fost la o homeopata si mi-a dat granule pt imunitate(pt ca o am foarte scazuta) si pt aceste dureri, dar tot mai apar durerile.mi-a spus ca durerile pe care le acuz eu trebuia sa le auda de la o babuta de 50 de ani, am oasele batrane..
0
22-03-2014, ora 15:26
stetco erika
Nu este medic/terapeut
stetco erika
buna am 57 de ani am modificari degenerative de gonartroza cu efilarea spinelor tibiale si exostoze marginale platou tibial si rotulian, pe fond de demineralizare osoasa difuza -reducerea spatiului articular intern va rog sa imi spuneti ce tratament sa iau sau ce trebuie sa fac va multumesc
0
23-03-2014, ora 12:32
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
D-voastra descrieti semnele radiologice ale distrugerii cartilajului articular al genunchiului (gonartroza).
Nu am inteles tocmai esentialul: greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice, metabolice, reumatologic-inflamatorii etc.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
24-03-2014, ora 22:18
anisoara vara
Nu este medic/terapeut
anisoara vara
buna ziua.mama mea are 68 ani si nu are probleme de greutate.are o artroza la genunchi si o dor f tare.a fost la medic si ia dat niste ibuprofen dar nu i sa ameliorat durerea acum 2 ani a facut niste infiltratii care iau ameliorat durerea dar nu mai stie cum le zice. ati putea sa i recomandati dvs niste injectii.va multumesc
0
24-03-2014, ora 22:23
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Distrugerea cartilajului articular al genunchiului (gonartroza) se datoreaza supra-solicitarii de tip mecanic, prin : greutate exagerata, efort excesiv, sporturi agresive, traumatisme diverse, boli inflamatorii reumatologice (auto-imune), conformatii particulare (genu-valgum sau genu-varum) etc.
Care este originea gonartrozei? Ce greutate/inaltime are?? A suferit traumatisme la acest genunchi, l-a solicitat fizic mult in cursul vietii??
Nu stiu la ce injectii va referiti: cartilajul este distrus definitiv si nu exista vreo injectie utila in acest caz. Se poate pune problema solutiei chirurgicale in anumite cazuri, practicandu-se fie osteotomii de re-axare, fie endo-protezarea articulatiei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
26-03-2014, ora 23:17
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Ortopedie si traumatologie, Bucharest
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Buna ziua. Indicatiile terapeutice depind foarte mult de stadiul artrozei. Dar simptomele nu sunt intodeauna direct proportionale cu gradul de artroza in sensul ca uneori pacientii au dureri foarte mari la nivelul genunchiului, iar semnele radiologice ale bolii nu sunt foarte avansate, iar alteori simptomele sunt minime, iar radiologic articulatia este foarte afectata. Tratamentul este foarte complex, iar discutia este foarte ampla, variind de la fizioterapie, infiltratii,..., pana la endoprotezarea articulatiei. Fiecare dintre metodele de tratament avand indicatia ei precisa. Legat de infiltratii, exista trei tipuri: cu antiiflamatoare(corticoid - rezultate foarte bune, timp scurt), solutii vascoelastice (rezultate mediocre - dar rezultatul depinde de stadiul bolii), PRP (rezultate bune - costisitoare). Numai bine!

Dr. Andrei Ioan Bogdan
medic ortoped
0
15-04-2014, ora 11:45
RalucaLory
Nu este medic/terapeut
RalucaLory
Buna ziua, va scriu pt a obtine cateva info...de cateva sapt am dureri la genunchiul stang partea din spate, este si putin umflat si am observat si o vena mai proeminenta...durerile apar in momentul in care fac miscare la inceput fiind de intensitate mica si continuand sa creasca devenind insuportabile, urcand spre coapsa...am 28 de ani, 1.71 si 80 kg(cam, mult) de 2 ani am devenit mamica, avand o fetita foarte activa fac miscare..mentionez ca am facut sport de performanta
0
15-04-2014, ora 23:46
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Cu mare probabilitate este vorba despre un sindrom de supra-solicitare articulara de tip mecanic, determinat de cele peste 20 kg in exces si de efortul exagerat (stst in picioare, mers pe jos).
Prin urmare, logic, trebuie sa reduceti solicitarea genunchilor: scadere ponderala masiva si mai ales reducerea drastica a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
28-04-2014, ora 19:10
Insineamea
Nu este medic/terapeut
Insineamea
Buna seara
In urma unei activitati de jogging in parc fara incalzire suficienta, m-am ales cu o durere in genunchi. Primele zile am stat in casa fara efort fizic. Am simtit aceasta durere dupa vreo 3-4 zile cand am iesit afara si am mers mai mult. Atunci cand pasesc simt un fel de incalecare sau atingere a cartilagiilor cred, nu foarte dureroasa, genunchiul indoit reusesc dar simt o retinere, de parca niste muschi ar bloca miscarea piciorului. Reusesc sa indoi genunchiul fara dureri groaznice si nu trosneste tare si doar simt cum se incaleca ceva..cartilajele...
Nu mi s-a umflat genunchiul si nici rigidizat dar nici nu am mai facut efort fizic.
Am o saptamana de cand am facut acel efort fizic si de vineri mi-am dat seama ca am o problema la genunchi. Mentionez ca articulatiile cotului, genunchilor, gleznei, cot, umeri, coloana imi trosnesc de cativa ani.
Am scolioza tip S si platfus.
As dori sa stiu daca e posibil sa fie ruptura de menisc sau incrucisare de ligamente...banuiesc ca va fi nevoie de operatie. am programare la medic dar tocmai la sf saptamanii va fi posibil.
Stiu ca fara un Rmn sau alte investigatii nu va puteti pronunta exact, dar din aceste simptome ce credeti ca ar putea fi?
Ce ar trebui sa fac in tot acest timp? Repaos la pat? gheata?
Multumesc anticipat
0
28-04-2014, ora 21:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Aveti perfecta dreptate: poate fi o leziune meniscala sau ligamentara sau cartilaginoasa, dar poate fi si o simpla supra-solicitare mecanica a genunchiului (jogging-ul este un sport fabulos de distructiv pentru genunchi, distrugerea fiind ultra-rapida si definitiva).
Prin urmare, logic, se impune o examinare clinica la specialistul in artroscopia genunchiului, iar pana atunci limitarea la maximum a solicitarii genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
10-11-2014, ora 23:46
faurelu
Nu este medic/terapeut
faurelu
Buna ziua.
Am suferit o accidentare la genunchiul drept in timpul unei partide de fotbal.
In urma RMN(la 2 saptamani de la accidentare) am fost diagnosticat cu modificari de gradul 4 la nivelul cornului posterior al meniscului intern.
Am fost la diversi medici de medicina sportiva, recuperare, care in urma evaluarii mi-au spus ca nu este obligatorie interventia chirurgicala. M-au examinat mi-au spus ca am un genunchi zdravan, care nu necesita operatie.
In prezent la 2 luni de la accidentare, genunchicul se comporta normal, avand unele dureri doar in momentul in care incerc sa strang la maxim genunchiul la sezuta sau cand stau "ciuciumica".
Ce ar trebui sa fac? Sa mai astept cu operatia si sa incerc sa-l fortez putin pentru a vedea cum se comporta in momentul in care este supus efortului.
Exista riscul ca fortandu-l sa se agraveze sau sa ajung la alte complicatii cum ar fi (rupturi de ligamente etc).

Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Adaugă un comentariu / răspuns
71 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.