Dureri de glezna noaptea

21-11-2011
vlucian
Nu este medic/terapeut
vlucian
Buna ziua,
De aprox 2 saptamani cand ma trezesc noaptea ptr a merge la toaleta constat ca atunci cand pun piciorul (ambele de fapt) in pamant ma incearca o durere, uneori destul de ascutita ca abia pasesc, in zona gleznelor. Durerea mai apare uneori si in cursul zile, mai ales spre seara, uneori ma trezesc cu ea. Mentionez ca in toamna am incercat sa ma apuc de alergare, mi-am cumparat pantofi sport speciali de alergare, presupunand ca am pronatie normala (am facut testul cu urma piciorului ud) dar dupa primele 6-7 'sedinte' a trebuit sa ma opresc pentru ca aveam niste dureri la ambii genunchi undeva spre interior, putin mai jos de rotula (zona era foarte dureroasa atunci cand 'ciocaneam' cu degetul nu si la apasare directa). Trebuie totusi sa precizez ca am luat-o foarte incet dupa un program in care in prima zi alergam 1 min mergeam 2 min si asta de 10 ori, urmatoarele cateva zile alergam 2 min mergeam 1 min tot asa de zeci ori, practic a trebuit sa ma opresc cand am ajuns la 3 min alergare 1 min mers. Am facut pauza vreo 3-4 saptamani si am reluat 'antrenamentul' insa fara sa reusesc sa ma tin prea mult din diverse motive (cred ca 2 3 zile doar). Cam la 4 5 zile dupa au inceput sa apara si durerile de glezne. Am 36 de ani, 1m 75 aprox 78 Kg (ca de-aia m-am apucat de alergat).
Sa mai astept sa vad daca trece sau sa consult un ortoped cat e fierul cald?
Multumesc
Am uitat sa precizez ca nu simt/vad nici o umflatura in zona respectiva, nu vad nimic schimbat referitor la culoare, aspect nu simt nimic daca apas sau bat cu degetele. Nu stiu daca are relevanta dar trebuie sa pomenesc si de o infectie cronica cu virus hepatic B, constant monitorizata si constant in parametri f buni.
7 comentarii
0
24-11-2011, ora 16:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este evident ca articulatiile D-voastra sunt supra-solicitate de efortul fizic total disproportionat.
Evitati cu strictete sporturile agresive pentru glezne (cum ar fi jogging) pentru 4-6 luni si observati efectele.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
24-11-2011, ora 16:31
vlucian
Nu este medic/terapeut
vlucian
Multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca aceasta durere/jena poate dura atat de mult sau 4-5 luni ar trebui sa le menajez? Totusi am fost mai mult decat moderat, zic eu, avand in vedere programul de antrenament expus mai sus. E posibil sa fie ceva "gresit" in legatura cu adidasii? Are rost sa mai incerc la primavara avand in vedere ca totusi vreau sa fac sport iar de inot nu ma mai pot tine din motive de timp liber dar si financiare? E vreo diferenta, in cazul meu, intre a alerga pe ciment in parcul izvor sau a alerga pe o banda intr-o sala de sport? Deasemenea, bicicleta medicinala poate ajuta la intarirea gleznelor?
Multumesc inca o data.
0
24-11-2011, ora 16:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Jogging-ul, indiferent de terenul utilizat, este fabulos de agresiv pentru glezne si pentru genunchi.
Incercati, pentru binele D-voastra, sa-l inlocuiti cu sporturi ce va menajeaza articulatiile, cum este inotul.
Finalmente, decat sa va distrugeti articulatiile prin jogging, mai bine nu practicati nici un sport.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
10-01-2012, ora 19:38
vlucian
Nu este medic/terapeut
vlucian
Probabil ma voi intoarce la inot. Intre timp durerile n-au disparut complet, din cand in cand noaptea simt ca abia pot pune piciorul (drept mai ales) in pamant.
0
10-01-2012, ora 20:09
vlucian
Nu este medic/terapeut
vlucian
Am uitat sa spun ca tot in acea perioada, desi initial nu le-am dat atentie, au aparut niste usoare dureri in zona abdomen inferior (cam unde e vezica) dureri care se manifestau doar cand stateam pe scaun si care iradiau usor spre testicole. Intre timp durerile s-au modificat, le simt mai mult in partea stanga mai rar in zona abdomenului si nu doar cand stau pe scaun. Un internist a sugerat colon iritabil, un urolog a zis ca sigur nu e vorba de litiaza renala, nu e nici ceva la testicule, poate cel mult o f usoara hernie care nu se simte la palpare, un alt urolog (ce-i drept medic rezident ) a zis lombalgie (asta mi s-a parut un diagnostic foarte interesant) iar un epidemiolog (nu intru in detalii) a pronuntat cuvantul colonoscopie chestie care m-a speriat cel mai tare. Ramane sa ajung si la un gastroenterolog sa fie full de asi. Analizele (sange urina scaun) sunt bune...
0
10-01-2012, ora 20:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Atat sindromul compresiv lombar (hernia de disc) cat si litiaza renala pot genera suferinta descrisa de D-voastra.
Mai consultati un urolog, eventual practicati si o echografie abdominala si, daca se infirma suspiciunea de litiaza renala, urmatorul pas este la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
19-01-2012, ora 17:44
vlucian
Nu este medic/terapeut
vlucian
O sa incerc sa caut un neurochirurg care sa dea o minima atentie problemei (sunt cel care are si ceva amorteli la degetele mainii si pe care neurochirurgul l-a trimis sa faca exercitii cu kinetoterapeutul). Pana una alta ma infund de antibiotice ptr un helicobacter (confirmat prin endoscopie cu biopsie) plus un numar de alte medicamente ptr durerile abdominale, prescrise de gastroenterolog (ibutin, duspatalin, kreon, normix). La urolog am fost si a zis ca e totul in regula. Ar mai trebui sa spun poate ca acasa am o saltea destul de tare (superortopedica) despre care incep sa cred ca-mi dauneaza. Poate totusi teoriile osteopatilor cum ca problemele coloanei pot afecta organele interne nu sunt chiar atat de aberante cum spun altii. Sper sa nu bat campii.
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Câte calorii consumi când mergi vs când alergi?
  • Alergarea cu picior plat (platfus)
  • STUDIU: Alergarea combate efectele negative ale stresului asupra memoriei
  • Parteneriat Nike și Headspace pentru coaching mindfulness în alergare
  • Modul în care alergatul te face mai fericit (ce se întâmplă în organism)
  • Mecanica alergării - poziția corpului, cum pășim, frecvența pașilor
  •