dureri de spate de vreo sapatamana

13-12-2005
catalin532003
Nu este medic/terapeut
catalin532003
Buna,
ma numesc Catalin si as dori explicatia unor specialisti, referitor la o durere de spate ce ma afecteaza de cca 1 saptamana.Mai exact ea si-a facut simtita prezenta dupa o partida de batut covoare (pregatire ptr. sarbatori) si concomitent cu aceasta si o demonstratie de carat covoare (o greutate considerabila trebuie sa recunosc)in partea stanga.Simptomele au fost la inceput...ca o durere dar nu f tare a zonei din spate stanga jos si in c.c.a 2, 3 zile aceastra devenind din ce in ce mai simtita..in faza actuala reusin sa ma impiedice chiar sa merg normal.Trebuie sa specific ca uneori la miscari bruste simt cate o durere scurta dar f, f dureroasa in zona amintita, Am folosit ca medicamente(din priprie uinitiativa:(midocalm (sau ceva de genul acesta), unguent ben gay, si cateva pastile ca aspirina, calciupastile, paracetamol avand in vedere ca am inceput s-a am si ameteli de cap.Pana in prezent nu a contactat doctorul...multumesc!
7 comentarii
0
11-01-2006, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
Ati facut probabil o intindere ligamentara la nivelul articulatiilor bazinului sau o intindere a muschilor lombari. De vreme ce nu vad exact zona "cu probleme" nu prea am cum sa-mi dau seama despre care dintre ele este vorba. Folositi antalgice si antiinflamatoare la nivel local (unguente) si daca durerea persista nu ezitati sa consultati medicul de familie care va va indrepta spre un specialist daca este cazul.
0
10-12-2010, ora 19:15
gabytzagabi70
Nu este medic/terapeut
gabytzagabi70
am si eu o durere de spate acum cc 3 ani am ridicat ceva greu si mi sa auzit o pocnitura la spate stanga jos...cand pun mana sa ma masez simt ceva k niste bilute ce se misca si ma doare.am dureri cateodata de nu ma pot misca.nu ma pot apleca...nu am fosta la nici un doctor aveti idee ce poate fi...va multumesc
0
26-09-2011, ora 06:31
Florin ilie
Nu este medic/terapeut
Florin ilie
Si eu am o durere de spate cand stau in poziţia culcat spate sau pe burta, nu am jucat fotbal vreo doua luni si am forţat odată o ora jumate am alergat FFF mult si după aceea a apărut durerea.Mă doare doar cand stau in pat.Am luat un novocalmin si mă lăsa durerea încet!
0
26-09-2011, ora 06:35
Florin ilie
Nu este medic/terapeut
Florin ilie
Are cineva idee de ce mă doare spatele???Am intrat neincalzit după atâta timp si mi au apărut durerile, ştie cineva dacă din cauza ca nu ma-m incalzit???
0
27-09-2011, ora 14:37
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
De obicei durerea descrisa este parte a sindromului compresiv lombar, de tipul herniei de disc.
Consultati un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
11-10-2011, ora 16:21
anonima444
Nu este medic/terapeut
anonima444
Buna am si eu nevoie de o informatie..sau mai bine zis de un unguent bun de coloana pt prietenul meu..e sofer de camion si conduce zilnic 14-15 ore...se plange de durere de coloana si in parte stanga chiar langa coloana i se vede un "dambuletz" care il strapunge groaznic la pozitia sezut..daca stie cineva un tratament bun sau un unguent ce l-ar putea calma rog sa-mi dea un raspuns.
Multumesc frumos.
0
12-10-2011, ora 23:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu am inteles expresia """dambuletz""".
Nu am inteles varsta si greutatea, antecedente traumatice, vasculare, infectioase, metabolice, neurochirurgicale etc etc.
Solutia nu consta in "tratament" sau "unguent", ci mai ales in evitarea efortului care produce suferinta respectiva, insotita de o gimnastica specifica coloanei lombare (exista programe de kineto-terapie specifica).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere de spate - ce este important să știi
  • Fizioterapia durerii de spate - proceduri posibile și eficiența lor
  • Acupresura poate ameliora durerile cronice de spate
  • A fost descoperită cauza durerilor inexplicabile de spate
  • Fizioterapia durerii de spate - cum te poate ajuta un fizioterapeut
  • Durerea de spate - când ar trebui să mergem la medic
  • Cele mai comune dureri de spate și afecțiunile care le produc
  •