dureri de spate si de cap dupa rahianestezie

50 comentarii 1 2
0
03-06-2012, ora 20:17
asined2002
Nu este medic/terapeut
asined2002
Buna seara.
In urma cu 1 luna am suferit o artroscopie pentru ruptura de menisc.La 1 ora dupa ce am fost dusa in terapie intensiva am simtit ca lesin, aveam tahicardie, febra.Dupa ce am fost externata, eram foarte bucuroasa, deoarece nu aveam dureri de cap.La 2 saptamani dupa interventie, am suferit si 2 extractii dentare, iar dupa asta au aparut ameteli foarte puternice, cefalee(care se atenueaza daca beau cafea), febra 38, tahicardie.Am 2 saptamani de cand am simptomele astea, am vorbit si cu un neurolog si cu un medic ATI-st, mi-au spus ca sunt reactii post rahianestezie, si sa beau cafea, sa iau Tanacan si b-uri.Dar nu mai suport ameteala si starea de lesin.Sa fie altceva, sa nu aiba legatura cu rahianestezia?La momentul interventiei toate analizele erau in parametrii normali.Ce sa mai fac?Sfatuti-ma va rog.Va multumesc
0
07-06-2012, ora 13:23
ronix35
Nu este medic/terapeut
ronix35
Buna, am facut de curand operatie de menisc, cu anestezie in coloana.imi amortesc amandoua picioare, dureri de spate ma sperie sincer ca nu voi mai putea merge
incep sa regret ca am facut aceasta operatie
medicul nu imi da prea multe explicatii, piciorul operat imi este foarte rece inclusiv locul operatiei, rog sa ma ajutati cu niste sfaturi
0
11-06-2012, ora 15:59
denisa2139
Nu este medic/terapeut
denisa2139
Eu acum 8 luni de zile am fost operata de apendicita si mi-au facut rafianestezie.Si acum dupa atata timp ma doare capul.Poate sa fie de la asta sau de la altceva?si daca e de la anestezie, cam cat ar mai tine?Multumesc!
0
12-06-2012, ora 20:38
asined2002
Nu este medic/terapeut
asined2002
Buna seara.Am mai consultat un medic neurolog si mi-a pus diagnosticul de Distonie neuro vegetativa, mi-a recomandat un tratament si in final ma simt mai bine.
0
01-09-2012, ora 15:14
Micutza05
Nu este medic/terapeut
Micutza05
Dragii mei, in sfarsit am facut si operatia de extragere a surubului si agrafei din glezna, accesorii pe care le capatasem in iarna in urma unei fracturi trimaleolare glezna stg.Am facut tot rahianestezie si totul a decurs f bine...Ma cam speriasem dupa cate citisem pe aici, dar totul a iesit perfect.Va doresc multa sanatate!!!
0
02-09-2012, ora 06:52
Dr Adrian Paler
Identitate neconfirmată
Dr Adrian Paler
Acest site permite doar consultatii gratuite. Avand in vedere optica actuala a Ministerul Sanatatii de ' medicina ca sector economic ', nu mai suntem incurajati ca profesionisti sa dam consultatii gratuite.
In aceasta situatie sfatul meu sincer a fost catre ei, sa si scoata Juramantul lui Hipocrat din etica noastra profesionala, el neavand nimic de a face cu economia.In acest context ma vad nevoit sa ma retrag cu parare de rau insa cine ma cauta ma poate gasi. Va multmesc
Dr.Adrian Paler
Psihiatru
Psihoterapeut
Neuropsiholog
Consultant Media.
0
11-10-2012, ora 22:26
ruxandra.mcr
Nu este medic/terapeut
ruxandra.mcr
Buna ziua, as dori sa ma lamuriti in privinta unor aspecte legate de rahianestezie.
Tatal meu a suferit in urma cu 2 luni o operatie de apendicita, specific faptul ca tatal meu are varsta de 64 de ani, i s-a facut rahianestezie, dupa aceasta operatie are dureri foarte mari de cap, iar tensiunea este foarte mare, pana sa se opereze nu a avut niciodata probleme cu tensiunea, dar acum este tot mai mare tensiunea, i s-a spus ca va ramane cu dureri de cap toata viata, dar se simte din ce in ce mai rau, acum ia niste medicamente pt a tine tensiunea subcontrol.faptul ca a facut aceasta operatie la o asa varsta inaintata poate cazua probleme cu tensiunea?? doctorii nu spun nimic.
0
11-10-2012, ora 22:55
Dr Adrian Paler
Identitate neconfirmată
Dr Adrian Paler
Nu pot analiza situatia in mod compex decat printr- un consult clinic laborios.
In principiu da, tensiuna poate varia dupa rahianestezie, din motive hipotalamice.
Daca doriti va pot ajuta cu evaluare si tratament.
Nu pot adauga date de contact pe forum, dar le puteti gasi apsand pe fotografie unde se va deschide profiul meu.
cu datele necesare programarii.
Cu stima,

Dr.Adrian Paler
Psihiatru-Psihoterapeut
Neuropsiholog.
Bucuresti.
0
12-10-2012, ora 00:36
denisa2139
Nu este medic/terapeut
denisa2139
Si eu am avut dureri mari dupa operatia de apendicita, dar dupa operatie am avut probleme si cu sinuzita.Operatia a fost acum un an dar si acum mai am dureri din cand in cand, Si tot rahianestezie au folosit
0
12-10-2012, ora 00:41
Dr Adrian Paler
Identitate neconfirmată
Dr Adrian Paler
Acelsi raspuns ca mai sus si pentru cazul Dvs.
0
17-10-2012, ora 17:51
denisa2139
Nu este medic/terapeut
denisa2139
Cand e foarte cald afara, in camera ma apuca durerea foarte tare de cap, mi se face rau de nu mai pot sta in picioare.Si afara cand imi este cald m-i se face rau.Problema asta o am de cand am fost mica, cand trebuia ca ai mei sa ma scoata la racoare ca sa imi revin.Astept raspuns:D
0
29-12-2012, ora 21:37
kalees
Nu este medic/terapeut
kalees
Buna seara,
Tatal meu care are 57 ani, a fost operat acum 2 luni si jumatate de hernie, de la inceput s-a plans de dureri de cap, dar nu parea sa il afecteze atat de tare. Acum 2 saptamani au inceput dureri tot mai mari de cap, dupa aceea de spate adica la baza gatului il doare si un picior merge foarte greu, este ametit mai tot timpul cu greutate in a se concentra si are stari de somnolenta. Este posibil ca aceste simptome sa fie de la anestezia rahi. Nu stiu ce substanta s-a folosit in anestezie si medicul nu i-a dat detalii, vreau doar sa stiu daca ar trebui sa mai asteptam sa treaca aceste stari sau ar trebui sa il duc la alt medic. Va rog daca se poate sa imi raspunda cineva pt. ca locuim intr-un oras mic unde medicii nu dau prea multa importanta pacientilor si nu am primit raspunsuri. Va multumesc anticipat!
0
16-01-2013, ora 12:56
ggelu
Nu este medic/terapeut
ggelu
Am fost operat la vezica urinara in ianuarie 2013. Doctorul Calin Cristian, de la Panduri, a facut o treaba extraordinara. Mii de Multumiri. Rahianestezia a fost singura problema dupa operatie. Am avut dureri de cap si spate timp de 6 zile. In a saptea zi m-am trezit dimineata ca un "nou nascut". Durerile au disparut complet. Aceasta mi-a intarit convingerea ca orificiul facut in timpul anesteziei s-a inchis. Timp de 6 zile am urmat sfaturile de pe acest site. Au fost de mare ajutor. Explicatia Dr Paler mi-a dat rabdarea de a astepta pentru vindecare.
0
07-06-2013, ora 16:17
raznaalex
Nu este medic/terapeut
raznaalex
Buna ziua, vineri am suferit o operatie de ruptura de menisc extern si ligament lateral de asemenea am mi-a fost facuta rahianestezie, ideea este ca ma confrunt cu aceelasi probleme ca si ceilalti care au suferit diferite interventii chirurgicale la care s-a folosit rahianestezia..dureri mai de spate gat si cap de asemenea am urmat sfatul medicului si nu am miscat capul cam 4-5 ore dupa interventie desi stiu ca este putin dar este greu sa rezisti fara sa te misti deloc, am laut tot felul de calmante tador injectabil am luat si tador pe cale orala acum iau Ibufen dar fara nici un efect deja sunt cateva zile si durerile nu cedeaza.
Ideea este ca sunt putin speriat dupa ce am citit pe forum sunt persoane care dupa 8 luni de zile se confrunta cu aceeleasi dureri si chiar am citit un caz care se confrunta de 20 de ani cu aceleasi problema.Rugamintea mea este daca poate cineva sa-mi dea un sfat ce pot lua pentru ameliorarea durerilor, am citit despre cafea si coniac am incercat dar tot nu cedeaza am baut cafea zilnic.

Multumesc anticipat si astept opinii
Multa Sanatate !
0
03-08-2015, ora 22:36
Lavenderblue
Nu este medic/terapeut
Lavenderblue
Buna seara dragi pacienti, medici chirurgi, psihiatri si neurologi...si alte specialitati care ofera raspunsuri extrem de 'avizate' pacientilor cu cefalee postrahianestezie.
Intr-adevar ridicatul capului postrahi are destul mica influenta asupra complicatiei mai sus mentionate INSA dimensiunea acului de punctie spinala, nivelul de hidratare a pacientului si uneori chiar punctia accidentala a durei mater (pe langa cea a arahnoidei) au o importanta majora.
Acele mai groase de 25G..nu au ce cauta la persoanele tinere sau chiar pana la cei in varsta cu modificati osteofitice vertebrale, cifoze, scolioze ireductibile.
Pacientul trebuie hidratat cu 1-2 l licgid perfuzabil pre-anestezic si 1-2l postanestezic precoce.

In felul asta se reduce incidenta ce cefalee postrahianestezie cam la 2% in loc de 36% procent care este marcat atunci cand nu sunt urmarite masurile de mai sus.
De ce in occident se practica AG (anestezie generala) mai pentru orice tip de interventie chirurgicala care drealtfel ar putea merge si cu anestezie spinala sau un bloc loco-regional? Pai pentru ca AG e mai costisitoare, domnilor!! Si ce e mai costisitor in sisistemul medical este foarte bine cotat pentru 'mulgerea' asigurarilor medicale de cat mai multi bani si cu atat mai putin le pasa diviziilor economic ale acestor unitati medical de impactul AG asupra starii de sanatate a pacientului...mai exact coma chimica multimodala rapid indusa pacientului ca si revenirea din aceasta..care presupune utilizarea de multiple droguri, inhalator si intravenos pentru a obtine in cateva minute: hipnoza, analgezie, relaxare musculara completa... ce ziceti de impactul neurologic central in acest caz domnilor neurologi si psihiatri?!?... Din proprie experienta de medic specialist ATI dar si de pacient cu anestezii generale dar si anestezii combinate rahi-peri fara complicatii postanestezice... Acolo unde nu exista contraindicatii pentru anestezia neuroaxiala aceasta ramane de electie in defavoarea anestezieie generale.

Multa sanatate!
dr.Ene
1
12-08-2015, ora 23:18
Andreeabxl
Nu este medic/terapeut
Andreeabxl
Buna buna...acum 2 saptamani am avut o operatie ginecologica..Am avut anestezie totala...Este posibil ca din aceasta cauza sa fii ramas cu dureri de cap??De cateva zile am dureri de cap f tari...Multumesc frumos
0
12-06-2016, ora 12:44
Lala2507
Nu este medic/terapeut
Lala2507
Aceeasi problema o am si eu. Dureri puternice de caaap si ceafa. Nu pot sucii gatul, nu pot sa stau in alta pozitie decat culcat, e o durere crunta. Precizez ca acum 3 zile am suferit o intervenție chirurgicala la genunchiul drept. Artroscopica cu "mult dorita " rahianestezie. O luxatie de rotula, veche cu ceva complicatii destul de grave. Suruburi pe tibie si altele. Eu trebuie sa fac mișcare, nu sa stau la pat, dar durerea de cap nu ma lasa. Medicul anestezist mi-a recomandat pastile pe baza de cafeina. Abia acum mi-am amintit citind comentariile dvs. Sper sa ma ajute ca simt ca imi pierd rabdarea. Va doresc sănătate ! Si rabdare. ( ceea ce mie imi lipsește cu desăvârșire)
0
24-11-2017, ora 09:40
Carmen81
Nu este medic/terapeut
Carmen81
Buna ziua.Am o fetița de 11 ani și jumătate, a făcut operație de apendicită acum doua săptămâni.La o săptămână și jumătate a acuzat o durere în acea parte, durere care sa lăsat pe picior în jos.După câteva ore durerea nu sa mai simțit dar în momentul când se ridică din pat simte o durere puternică de cap, i se face negru in fața ochilor, amețește și i se înmoaie picioarele.Acest simptom durează cât stă în picioare, dacă se așează nu mai e nicio problema.I-am făcut mai multe analize care i-au ieșit bine.Poate să fie oare de la anestezie. Ce mă sfătuiți, că încă nu poate merge la școală.
0
23-12-2020, ora 01:49
Gogu Bordei
Nu este medic/terapeut
Gogu Bordei
Misdiagnosticul pe glob in caz de scurgere LCR se pare ca e de peste 95%, și ar putea fi -daca e adevărat ce scrie pe Wikipedia, din cauza că rahianestezia se mai practică doar în câteva state Africane pe motiv că ar costa doar 1$, in vest neurologii ar intalni-o doar la imigranți.
Pentru a vedea singur daca asta e cazul dvs, va aplecați in fata la orizontala și ar trebui sa va treaca brusc durerea atroce de cap, reaparand când ridicați capul. La sinuzita n-ar tb.sa dispară când va aplecați. Durerile sunt ca la meningită, depresurizarea trăgând efectiv de meninge. Problema cu băutul apei e că într-adevăr se secreta pe moment mai mult LCR și durerile dispar pt. 5-10 minute doar că LCR conține anticicatrizant ceea ce va întârzia închiderea gaurii din dura-mater. Sunt 2 feluri de cicatrizare la gauri: închisă sau deschisa. Band lichide in exces se întârzie închiderea și se va cicatriza deschisa, adică cu dureri ca la meningită toată viața, nu permanent, ci "doar" când se redeschide găurica, in urma unui stranut sau tuse de exemplu. Soluția dată de un medic român ar fi ca până să convingeți medicii anestezisti să facă bloodpatch sau gluepatch, să stați pe burtă cat de mult puteți timp de o săptămână și sa beți apă minerală in cantitate moderata spre mica pt. a nu creșteți presiunea LCR, a.i. sa favorizeze cicatrizarea întârziată (deschisa). Cafeaua cu cognac fiind vasodilatatoare va compensa lipsa presiunii LCR. Calmantele va iau singura sursa de feedback și dacă nu știți că presiunea a devenit prea mica și sunteți în picioare, puteți lesina ca retezat și va puteți rani foarte grav la cap sau Doamne ferește chiar muri (pierderea cunoștinței in acest caz e brusca, fara avertizare).
0
23-12-2020, ora 03:21
Gogu Bordei
Nu este medic/terapeut
Gogu Bordei
Continuare: Jumătate din pacienți ajung la Psihiatrie cu diagnostice de ipohondrie/ isterie /simulanți, etc iar ei au dureri ca la meningită, dar numai când ridică capul de pe perna.
Scurgerea LCR poate apărea în urma oricărei puncții a dura-mater, un ciob de os, depunere de calciu, chist banal, hernie de disc calcifiată, accidental la o operație, etc.
Adaugă un comentariu / răspuns
50 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • Te doare spatele? Nu este din cauza vremii!
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  • Cauze mai puțin evidente pentru durerea de spate
  • Durere de spate - ce este important să știi
  • Fizioterapia durerii de spate - proceduri posibile și eficiența lor
  • Acupresura poate ameliora durerile cronice de spate
  • A fost descoperită cauza durerilor inexplicabile de spate
  • Fizioterapia durerii de spate - cum te poate ajuta un fizioterapeut
  •