Dureri de spate si de gat la doar 20 ani, cum sa le fac sa dispara? va rog...ajutati-ma

20-02-2008
mihayella
Nu este medic/terapeut
mihayella
Am doar 20 de ani, si cu spatele am avut probleme inca de pe la 16, 17 ani, cand mi s-a spus ca am spondiloza.Adevarul e ca sunt inalta am 1.77, si am stat mereu cocosata inca din clasele primare.Dar acum se vad urmarile...ma doare spatele f rau, si de la o vreme si in zona gatului, cu umeri cu tot...Am citit ca e bine sa dormi fara perna, dar parca e mai rau, altii spun ca tr sa dormi cu perna, nici nu mai stiu ce sa scult...Exercitii fizice fac, o data la 2, 3 zile, dar ce as putea face sa nu ma mai doara?cateodata plang de durere, iar alteori nu am nimic...Daca de acum ma simt asa...peste ani ce o sa fie.Stiti remedii, orice care sa ma ajute sa le inlatur, sau macar sa diminuez aceste dureri.va rog mult de tot...
4 comentarii
0
26-02-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Pot exista mai multe cauze ale durerii de coloana.
Un set de analize care ar trebui facute (pe langa cele de rutina), mai ales daca exista dureri si in alte articulatii:
secretie faringiana, ASLO, factorul reumatoid, VSH, Ca, Mg, fosfor
(desi presupun ca deja le-ati facut).

Ar fi bine sa faceti un RMN, cateodata se poate gasi clar cauza durerii, in special daca ati avut la nastere hemangioame sau pete vasculare de culoare rosie (din acelea care persista ani). RMN sau radiografia pot fi normale chiar daca exista durere.

Daca aveti cumva probleme cu ochii (vedere neclara, oboseala la citit, durere difuza etc.), probabil este in legatura cu inflamatia de la coloana, ar trebui un consult oftalmologic.
Consult stomatologic pentru focarele dentare de infectie.

Intre durere si anxietate este un cerc vicios, durerea produce anxietate, care produce spasm muscular, care produce durere s.a.m.d. Durerea foarte oscilanta, asa cum o descrieti, este probabil in legatura cu starea psihica. Evolutia in timp a bolii este variabila, nu este obligatoriu sa se agraveze spre batranete. Eu am avut dureri asemanatoare intr-o perioada mai stresanta, imi faceam aceleasi probleme, dar s-a rezolvat cand problema s-a incheiat (am terminat facultatea, deh).
Evitati izolarea sociala. La pacientii batrani, izolati, cu dureri articulare, vizita unui asistent social este la fel de eficienta ca un antiinflamator.

Pentru durere puteti lua Paracetamol, Paracetamol+Codeina, sau un antiinflamator (Diclofenac, Ibuprofen, Aulin, Algocalmin), in cea mai mica doza care reduce eficient durerea. Durerea TREBUIE tratata. Myolastanul este bun si relaxeaza muschii, dar este cu reteta. Daca nu luati Myolastan, puteti lua Clorzoxazona si Distonocalm (tot cu reteta).

Fizioterapia, masajul, curele balneare, centura cu magneti, aparatele electrice care stimuleaza muschii sint eficiente la multi oameni, si ar trebui incercate.
Exercitiile ajuta, daca muschii sunt buni mentin vertebrele in pozitie.
Ar trebui intariti si muschii abdominali care mentin postura.
Cele mai bune exercitii sint cele fara sarcina pe articulatii (inotul).

Numai bine!
0
31-05-2010, ora 13:52
healthergonomics
Nu este medic/terapeut
healthergonomics
O descriere generala a RSI(DMS)
RSI este un termen colectiv pentru reclamatii, simptome si sindroame care apar în partea superioara a spatelui, in zona gâtului si a umerilor, brate, coate, încheieturi, mâini si degete. Acestea sunt, în general, cauzate de miscarile repetitive, postura statica pe termen lung sau o combinatie a celor doua. Factorii individuali sau legati de locul de munca pot, de asemenea, sa joace un rol în dezvoltarea de simptome sau în agravarea sau mentinerea lor. RSI poate aparea în multe tipuri diferite de lucru.

Simptomele
Utilizarea celor trei etape pentru a arata cât de severe sunt plangerile sau problemele se pare ca a devenit o chestiune de curs pentru pacienti si terapeuti. Conform raportului Consiliului de Sanatate, cu toate acestea, nu exista nici o baza clara pentru acest sistem foarte utilizat si nu exista o relatie clara între diferitele faze si pronostic. Comisia recunoaste ca RSI apare în diferite grade de severitate. Faza initiala este caracterizata de faptul ca, desi exista simptome, ele nu duc la probleme de participare. În cea de-a doua faza problemele de participare au un rol central si în faza finala predomina durerea cronica.
Lumea medicala este inutila in a descrie RSI in termeni si faze. Principalul motiv pentru aceasta este ca poate duce la concluzii false cu privire la gravitatea, metoda de tratare si de prognoza.

Cu Stima,

Health Ergonomics
-*


(*modificat de administrator)
0
08-02-2011, ora 14:45
fodo
Nu este medic/terapeut
fodo
salut mihaela! tocmai am citit despre pr tale si ma intrebam cum mai esti acuma? si ce tratament folosesti? nu de alta dar si eu ma confrunt cu asa ceva si m-am regasit in ceea ce spuneai tu, ca uneori plingi de durere alteori esti bine si tot asa cocosata sint si eu din adolescenta inca, ceea ce mi-a dezvoltat pr de col.ac am 36 de ani si se pare ca totul s-a accentuat:( si sufar mult. eu mai iau cite un antiinflamator, distonocalm la nev.si mai nou seara cind sunt incordata iau cite un myolastan. iti doresc sanatate.
0
04-08-2011, ora 11:26
raissa.raissa
Nu este medic/terapeut
raissa.raissa
buna mihaela,
am vazut cateva din subiectele tale, si m am gandit sa mi spun si eu parerea in legatura cu problema ta, si eu am o problema cu articulatia tempoprmandibulara, si sa stii ca pate cauza dureri ala gatului si ale umerilor, mie asa mi s a spus, si ar putea sa fie cazul si la tine, asta pe langa alte probleme cu coloana pe care le ai, si as vrea sa stiu ce ai facut in legatura cu problemele tale cu maxilarul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere de spate - ce este important să știi
  • E voie să faci sport dacă te doare în gât?
  • Cum să-ți relaxezi rapid gâtul
  • Fizioterapia durerii de spate - proceduri posibile și eficiența lor
  • Acupresura poate ameliora durerile cronice de spate
  • A fost descoperită cauza durerilor inexplicabile de spate
  • Fizioterapia durerii de spate - cum te poate ajuta un fizioterapeut
  • Durerea de spate - când ar trebui să mergem la medic
  • Cele mai comune dureri de spate și afecțiunile care le produc
  •