Dureri de stomac si senzatie de greata!

02-08-2016
Nelly
Nu este medic/terapeut
Nelly
Buna ziua! La inceputul acestui an am fost diagnosticata cu "ulcer duodenal cu nisa", am urmat tratament iar de atunci iau in fiecare zi o pastila de omeprazol, la indicatiile medicului. De saptamana trecuta, joi, am inceput sa ma simt rau, durere de stomac foarte agresiva, ca si cum mi-ar fi foame, doar ca mai intens. Durerile scad dupa ce mananc dar imediat dupa masa apare senzatia de greata care persista cateva ore, dupa care apare iar durerea de stomac si iar trebuie sa mananc ceva. Sunt in acest cerc vicios de joi. Medicul de familie e in concediu. Mentionez ca am scaune relativ normale si dese, 3-4/zi, dar asa am avut mereu. Imi poate da cineva vreun sfat? E posibil sa fie doar o indigestie? Multumesc anticipat!
4 comentarii
1
30-08-2016, ora 00:55
Dr. Stancu George
Medicina interna, Ploiesti
Dr. Stancu George
Aveți nevoie de o endoscopie digestivă superioară !
0
30-08-2016, ora 08:48
Nelly
Nu este medic/terapeut
Nelly
Va multumesc! Sunt deja programata la endoscopie/gastroscopie pe data de 8 septembrie.
0
30-08-2016, ora 10:09
Ionescu.S
Nu este medic/terapeut
Ionescu.S
De cateva luni am dureri abdomonale partea dreapta zona duodenala.Ieri am efectuat o endoscppie superirioara in urma careia s-a pus diagnosticul de duodenita eroziva.Medicul gastroenterolog mi-a prescris tratament pentru 30 de zile cu Nexium de 40 mg de 2 ori pe zi si venter 1g de 3 ori pe zi.Intrebarea mea este dozajul la nexium nu este prea mare deoarece am citit prospectul iar pe prospect doza recomandata era de 1 nexium de 40 mg pe zi la adult.Nu vreau sa contrazic medicul dar nici sa cauzez alte probleme la ficat sau unde mai pot aparea ele.Va multumesc!
0
01-09-2016, ora 15:27
Dr. Stancu George
Medicina interna, Ploiesti
Dr. Stancu George
Doza uzuala este 20mg/zi. In afecțiuni acute se poate prescrie "doza dubla" pentru a chestie eficacitatea iar in hemoragiile digestive au poate administra pana la 160mg/ zi INSA iv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: