dureri de tibie

30-06-2011
anca alina
Nu este medic/terapeut
anca alina
Buna,
ma numesc Anca si am 37de ani.De mai bine de jumatate de an am dureri la picioare, mai bine zis la ambele tibii.
Durerea este mai profunda atunci cand stau.Ce credeti ca ar trebui sa fac sau ce ar putea sa insemne aceste simptome?
8 comentarii
0
01-07-2011, ora 14:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu am inteles din relatarea D-voastra singurele elemente importante: greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedente traumatice sau vasculare, reumatologice, metabolice, cardiace, renale sau hepatice, nu am inteles localizarea anatomica a durerii, tipul si intensitatea acesteia, durata si legatura cu efortul etc etc, ce tratamente ati efectuat pana acum etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
01-07-2011, ora 14:49
anca alina
Nu este medic/terapeut
anca alina
am 69kg, 1.74 inaltime.O cauza a durerii e posibila sa fie si locul meu de munca.Lucrez intr-un abator de pasari, la o temp de 8-9grade.La serviciu nu ma dor picioarele, durerea apare acasa in momentul in care stau jos.Probleme as putea zice ca am cu rinichii, insa nu majore.Nu am efectuat nici un tratament pentru aceste dureri decat masajul cu unguentul Voltaren.
Cu deosebita consideratie,
Anca
0
01-07-2011, ora 14:53
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
V-as sugera pentru inceput un consult la specialistul in Chirurgie vasculara (pentru suspiciunea de insuficienta circulatorie periferica, de natura arteriala sau venoasa).
Ne puteti tine la curent cu demersurile D-voastra.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
01-06-2012, ora 11:07
ihai
Nu este medic/terapeut
ihai
Bună ziua,

Referitor la acelaşi tip de problemă, am o durere seacă în partea superioară şi frontală a tibiei la piciorul drept. Este ocazională, în special dacă urc scările sau fac o genoflexiune sau apăs puternic cu mîna acea zonă. În rest nu mă doare. Problema se manifestă de cîteva luni bune încoace, poate jumătate de an. Nu-mi amintesc să mă fi lovit acolo, nu am nici un semn pe piele.

Voi merge în curînd să fac o radiografie.

Am 34 de ani, 1, 87 şi 65 de kg. Nu practic sporturi, mănînc sănătos, nu iau pastile.

Muţumesc.
0
01-06-2012, ora 12:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu am inteles localizarea anatomica, dar pare sa fie vorba despre tuberozitatea tibiala anterioara, locul de insertie a tendonului patelar. De obicei este vorba despre o tendinopatie de suprasolicitare fizica.
Nu aveti nevoie de radiografie, ci de o examinare clinica la ortoped.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
06-12-2012, ora 21:40
laura.1
Nu este medic/terapeut
laura.1
Buna ziua!
Am dureri la tibie in partea interioara la ambele picioare.Sunt studenta, nu lucrez. Am 23 de ani, 1.75cm inaltime si 90 de kg.
0
07-12-2012, ora 00:53
ameea
Nu este medic/terapeut
ameea
Am si eu o problema pentru care as cere un sfat. Sunt femeie, 27 de ani, 1, 62, 68 Kg. De 7 luni am o durere la calcaiul stang, durerea a debutat dintr-o data dupa o zi de servici total obijnuita, atunci lucram la birou. Durerea se intesifica cand stau in picioare, umblu, sau car ceva. Pana acum 2 luni noaptea nu ma durea dar in ultima perioada durerea devine insuportabila noaptea. Nu pot sa imi ating partea din spate a calcaiului de salteaua patului pentru ca o durere violenta se instaleaza in glezna in special in zona tendonului.
Am fost la Un medic reumatolog si in urma examenului clinic si a unor radiografii mi-a spus ca as avea hernie de disc la nivel lombar. Tratamentul care mi l-a dat nu a ameliorat durerea pe care o resimt la nivelul gleznei si a calcaiului. Nu stiu ce ar trebui sa fac, la ce medic sa apelez. Am sperat ca durerea va scadea cu timpul, dar din contra se intensifica.
In uma cu un an jumatate am avut operatie de menisc la genunciul stang si de ruptura de cartilaj in urma unui traumatism la sport (baschet) Nu mai practic nici un fel de sport pt ca la efort genunchele si glezna ma dor ingrozitor.
Daca aveti un sfat pt mine ce as putea sa fac, al ce medic sa apelez pt. a gasi sprijin in ce priveste problema gleznei.
Va multumesc
0
11-12-2013, ora 20:18
mitzubabau
Nu este medic/terapeut
mitzubabau
Buna seara,
Numele meu este Mihai, am o greutate de 80 kg si o inaltime 160 cm si practic fotbal de max 2 ori pe saptamana. In momentele cand temperatura este scazuta, in timpul alergarii resimt dureri in zona tibiilor. In perioada verii nu am astfel de probleme sau apar foarte rar. Va rog sa ma sprijiniti in rezolvarea problemei.
Va multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.