dureri de tibii dupa efort fizic (fotbal)

15-02-2010
motty
Nu este medic/terapeut
motty
dupa ce joc fotbal(1-2 saptamana), resimt dureri puternice la tibii(de la mijloc in jos a tibiilor, partea interioara, la contactul cu muschii gambei)! durerile le resimt si in timpul jocului de fotbal si pt a putea juca iau medicamentul Tador(pt calmarea durerilor). durerile tin cateva zile dupa jocul de fotbal si se manifesta in genul unor intepaturi, arsuri sau chiar dureri in urma unor lovituri puternice. am consultat mai multi medici de specializari diverse(reumatologie, ortopedie, chirurgie vasculara. medicina sportiva) dar niciunul nu mi-a dat un diagnostic exact si precis! medicul sportiv mi-a diagnosticat "periostita" pt care am luat urmatorul tratament timp de 10 zile:lemesil100, mydocalm150, lioton gel si fenilbutazona! trebuie sa precizez k tratamentul nu a avut nici un efect, si nu este primul tratament pe care l-am luat, fiecare din doctorii respectivi prescriindu-mi un alt tratament, deasemenea fara efect! mai trebuie sa precizez k nu exagerez cu efortul fizic, joc fotbal din placere de max 2 ori pe saptamana.! dak are cineva un sfat multumesc anticipat!
17 comentarii
0
15-02-2010, ora 15:40
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Atitudinea cea mai simpla, logica si fireasca este evitarea completa a foot-ball-ului pentru 6-8 saptamani si oprirea oricarui fel de tratament anti-inflamator.
Va constitui o proba de tratament si vom putea face un bilant dupa 2 luni.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
16-02-2010, ora 10:21
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Astfel de asemea dureri de oase pota avea cauze care nu au absolut nimic cu ortopedia sau cu oasele: demineralizari, boli mostenite latente (sifilis, tbc, etc). Daca este cazul atunci nici un ortoped din lume si nici o analiza nu va paote ajuta si trebuie sa mergeti la un medic homeopat care face homeopatia clasica.
0
16-02-2010, ora 15:37
motty
Nu este medic/terapeut
motty
ca raspuns la un comentariu(scarface), nu e vorba de boli mostenite ori demineralizari, am facut diverse analize si nu am asemenea probleme, iar dak ar fi boala mostenita n-as fi putut practica sportul(fotbal) de performanta pana la 27 ani, dupa care am jucat fotbal din placere fara sa am asemenea probleme! durerile au aparut destul de brusc aproximativ acum 1 an de zile ! pana atunci nu aveam asemenea probleme, puteam juca si cate 3-4 ore/zi ! si pt (dr Marius Uscatu)., am avut si asemenea perioade de 6-8 saptamani de pauza completa de fotbal si oprire de orice tratament (asa cu m-ati sfatuit) tocmai pt a vedea dak imi dispare aceasta problema! dupa aceasta pauza am reluat meciurile de fotbal si au revenit durerile care dispar dupa cateva zile! mai trebuie sa precizez k sunt meciuri scurte de fotbal de 50 min, deci nu e vorba nici de suprasolicitare
0
16-02-2010, ora 16:11
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
motty: lucrurile de care vorbesc eu NU sunt depistabile cu metodele de analiza ale medicini clasice si faptul ca practici un sport de performanta nu impiedica aparitia unor probleme din cele numite mai sus.
Boala mostentita latenta nu inseamna neaparat ca trebuie sa suferi de mic de ea si nici ca vei suferi neaparat vreodata. Este o posibilitate... bineinteles ca este una din mai multe. Aparitia lenta sau brusca iarasi nu spune nimic concret. O boala latenta se manifesta ori brusc ori lent intr-o buna zi, la fel si o probleme de minerale la nivel de celula (si nu la nivel de sange asa cum sunt masurate de doctori).
Si mie mi sa inamplat un lucru asemantor tie, numai ca la nivelul articulatilor si care era cauzat de lipsa anumitor minerale esentiale, minerale care nu sunt masurate de nici un medic (de multe nici nu s-a auzit la analize ) !
0
16-02-2010, ora 16:29
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Logica de tip formal ne invata ca, daca am descoperit cauza unei neplaceri, este cazul s-o eliminam.
Daca D-voastra legati durerile strict de practicarea foot-ball-ului, logica este simpla: opriti definitiv si irevocabil foot-ball-ul. Daca astfel ati rezolvat problema, este inutil sa va complicati cu analize, consulturi medicale etc.
Foot-ball-ul este un sport extrem de agresiv, asa ca il puteti extrem de facil inlocui cu: inot, ciclism etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
1
17-02-2010, ora 15:17
motty
Nu este medic/terapeut
motty
Stimate doctor,
"Logica de tip formal de invata ca, daca am descoperit cauza unei neplaceri, este cazul s-o eliminam". Pana aici aveti dreptate, stimate doctor! Insa daca logica dumneavoastra spune ca a elimina durerea cauzata de practicarea fotbalului are un raspuns simplu : sa "opresc definitiv si irevocabil fotbalul", atunci logica dumneavoastra este (scuze), novice si lipsita de rabdare profesionala! N-as mai fi intrebat pe nimeni despre aceasta problema, n-as mai fi consultat nici un doctor, daca era asa simpla rezolvarea; bineinteles k era la mintea cocosului sa ma opresc definitiv din practicarea fotbalului ca sa nu mai am dureri, nu trebuia sa-mi spuna cineva! Acelasi raspuns l-am primit de la mama mea care are 65 de ani si n-are habar de medicina! Asteptam o parere mai avizata de la dumneavoastra, daca sunteti intreadevar doctor! I Eu doresc sa mai joc acest sport din placere si subliniez inca odata nu fac prea mare efort (nu e deloc agresiv pt ca nu joc pe bani sau la nivel profesionist)! JOC DIN PLACERE! As fi dorit sa gasesc un profesionist care sa-mi puna intradevar un diagnostic exact si sa-mi dea tratamentul de rigoare! Asta e rezolvare adevarata! Nu cred k nu au mai existat cazuri asemanatoare ca sa nu existe un leac anume!
1
17-02-2010, ora 15:21
motty
Nu este medic/terapeut
motty
scarface: Sper sa nu am probleme din care zici tu! Gasesc eu un leac! Deocamdata "dau" cu Tador, atunci cand joc fotbal, ca in rest nu am probleme! Acum n-am nici o problema, n-am mai jucat de vreo 3 saptamani
0
17-02-2010, ora 15:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
In calitate de traumatolog ma confrunt zilnic cu sechelele traumatismelor cauzate de acest sport, prin urmare va vorbesc in cunostinta de cauza.
In cazul unui sportiv profesionist, acesta va accepta riscul leziunilor meniscale sau ligamentare, al artrozei precoce a multor articulatii, insa isi asuma acest risc, de pe urma caruia isi castiga existenta.
In cazul unui sportiv amator, acesta trebuie sa inteleaga, la randul lui, riscurile fiecarui sport.
Probabil este vorba despre o periostita, probabil poate fi vorba despre o supra-solicitare de tip mecanic, probabil poate fi vorba despre un sindrom radicular, pot fi astfel sute poate mii de cauze posibile.
Nu am vrut sa va dezamagesc, insa solutia mea era simpla: eliminam cauza. Daca ar fi toate afectiunile atat de simplu de rezolvat, am fi mult mai fericiti cu totii, medici sau pacienti.
Prin urmare, nu considerati sfatul meu ca unul superficial si nici nu va desconsider. Sfatul este bazat pe o experienta serioasa in domeniu traumatologic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
19-02-2010, ora 09:07
motty
Nu este medic/terapeut
motty
N-am nici o indoiala ca va confruntati zilnic cu asemenea probleme insa pe mine ma intriga faptul ca nu gasesc nici o vindecare la aceasta belea! V-am mai spus ca am practicat fotbalul de performanta pana acum cativa ani, fara sa am problemele acestea si dupa incheierea carierei am continuat sa joc fotbal din placere, in special pe terenuri scurte, deasemenea fara probleme! Insa aproape brusc a aparut aceasta problema de aprox 1 an. Cand nu joc fotbal, nu am nici o problema, actual nu am mai jucat fotbal de mai mult de 3 saptamani si nu am deloc dureri, insa nu pot sa stau fara sa fac sport; sunt competitii pt amatori, fosti fotbalisti la diferite niveluri si mai facem si noi o miscare. Chiar am intrebat foarte multi amici, prieteni, chiar de varste mult mai mari, care joaca fotbal si n-au probleme din acestea! Eliminarea cauzei( adica fotbalul) nu e o optiune pt mine in acest moment, vreau sa gasesc leacu si sa pot face sport din placere si in continuare cat sunt inca tanar.
0
21-02-2010, ora 19:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Asa dupa cum va precizam in postarile anterioare, cu mare probabilitate este vorba despre un sindrom de suprasolicitare mecanica a oaselor D-voastra.
Daca vi se pare ca a practica 50 min de foot-ball nu reprezinta o solicitare serioasa, mai ales ca este vorba despre lovituri directe si repetate ale mingii, sau contactul gambei cu piciorul adversarului.
Sincer, chiar nu ati incercat un alt fel de sport?? Ati incercat, de exemplu, sa schimbati foot-ball-ul cu ciclism sau inot?? Sunt infinit mai putin agresive cu oasele gambei, mai ales ca nu este vorba despre lovituri directe sau contact direct cu gamba adversarului...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
22-02-2010, ora 15:14
motty
Nu este medic/terapeut
motty
Va respect parerea, s-ar purea sa fie cum spuneti insa eu tot nu cred! Prea brusc a aparut problema asta, jucam fotbal destul de mult si n-aveam nici o problema, asta intamplandu-se pana acum 1 an! Apoi am fost plecat undeva, n-am mai jucat cateva luni probabil, am jucat iar si n-am avut vreo problema insa dupa cateva meciuri am simtit dureri ciudate in oase, de la rotula in jos, pe tibii, partea interioara a picioarelor, durerea radiind chiar prin muschi! Aveam dureri de nu puteam sa stau in picioare iar cand ma opream din joc, durerea continua sub forma de intepaturi si dureri enervante asemanatoare durerilor de dinti, cateva zile! Credeti-ma k nu e vorba de efort fizic prea mare, eu as putea alerga ore intregi iar contactul direct cu gambele adversarului aproape nu exista, nu pun osu la bataie asa, e vorba de recreatie! Si inca ceva, vad barbati mult mai in varsta ca mine care n-au problema asta si care joaca cam la fel de des k mine, probabil nu alearga la fel de mult. Spre exemplu, sambata am jucat aproape 2 ore, am luat un Tador preventiv si n-am avut vreo problema iar contactul cu adversarii chiar il evit pt ca am un stil de joc cum s-ar spune in termeni fotbalistici " din prima", adica pase rapide, suturi directe, fara prea multe "floricele". Am simtit totusi unele intepaturi in oase dupa cateva ore dupa joc dar nu m-au deranjat! Intradevar contactul cu mingea exista dar nu cred k asta e problema! Totusi va multumesc pt sfaturi !
0
30-01-2012, ora 19:55
Stefan.Boanca
Nu este medic/terapeut
Stefan.Boanca
Domnule doctor, scriu aici, desi nu stiu daca este sectiunea potrivita, numele meu este Stefan, si am o problema inca din copilarie, am muschiul gambei piciorului stang, nedezvoltat fata de gamba piciorului drept, dupa efort, nu unul foarte mare, gamba stanga incepe sa ma doara si simt muschiul incordat, tin sa va aduc la cunostiinta faptul ca si laba piciorului stang este cu un nr de pantof mai mica decat laba piciorului drept, de la varsta de 8 ani am fost legitimat la fotbal, nivel judetean, (acum am 24 ani, nu mai practit nici un fel de sport), nu am spus nimanui de problema mea si am jucat cu dureri, nu stiu sigur daca asa m am nascut, sau muschiul nu sa mai dezvoltat in urma unei lovituri, din ce cred eu, imi aduc vag aminte ca am primit o lovitura in gamba si de atunci am tot simtit durerile, cu stima si respect sper sa imi raspundeti, daca puteti, va multumesc!
0
04-04-2013, ora 08:23
Flavius21
Nu este medic/terapeut
Flavius21
Buna Ziua
Va scriu pentru ca am aceeasi problema pe care o are si motty, doar ca durerea la mine tine mai mult si cateodata trebuie sa i-au aspirine noaptea pentru a putea dormii.La fel analize radiografie si nimik.In final doctorulmi-a spus sa scad din greutate ca asta ar putea fii problema...nu cred ca este vorba despre asa ceva.Joc fotbal de cand ma stiu si nu cred ca poate fii totusi de la acest sport.. Astept si parerea altor persoane poate au fost in aceeasi situatie daca au gasit "leac" la aceasta problema.Apropo tin sa precizez ca pana a mi se spune acest verdict ca vezi doamne ar trebui sa dau jos din kg.Am dat o caruta de bani radiografii analize plus doctorului cu pricina caruia i-am dat 100+60 revenirea...dar asta este traim in Romania
0
10-03-2017, ora 21:41
Danielaprok
Nu este medic/terapeut
Danielaprok
Buna seara
Aceiasi problema o am si eu. La fel ca Motty am facut si eu sport de performanta doar ca volei. De la varsta de 12 ani pana la 25. Tot timpul am fost foarte activa si acum de mai bine de 2 saptamani am aceleasi durere pe tibie de la genunchi in jos si in interior. Alerg in fiecare seara si in seara asta abia am mai putut ajunge acasa de durere. Imi simteam picioarele taiate.
Ce poate fi??
Multumesc frumos
0
16-04-2018, ora 10:47
cipuleee
Nu este medic/terapeut
cipuleee
Salut. Si eu ma confrunt cu aceeasi problema. A inceput de vara trecuta, dar am pus-o pe seama faptului ca jucam destul de des( in jur de 3 ori pe saptamana). Am fost la medic, care mi-a prescris 2 medicamente(nu mai tin minte de care) si o crema(alle gel). Nu am mai avut probleme, pana acum cand am inceput iar sa joc pe sintetic. Tin sa mentionez ca pe perioada iernii am jucat in sala, cel putin o data pe saptamana si nu am avut probleme. Cred ca are o mare legatura cu duritatea suprafetei de joc, probabil si cu tipul incaltamintei.
0
12-03-2020, ora 11:11
ioancostin70
Nu este medic/terapeut
ioancostin70
Buna! Desi am trecut bine de 50 de ani, inca practic o data pe saptamana, pe sintetic, acest sport. In mod evident resimt dureri la nivelul gleznelor si al genunchilor, insa imi asum aceste neplaceri. Am consultat un medic (prieten si coleg de ''miscare'') care mi-a spus ca fotbalul este un sport ''distructiv pentru glezne si pentru genunchi, pe care le distruge rapid, masiv si ireversibil.''... Eu mi-am asumat asta, depinde de d-voastra ce veti face in continuare. P.S. ''Sinteticul'' este mai pacatos decat asfaltul sau betonul pentru articulatii, iar terenuri cu iarba nu exista... Asta e... P.S.2 Tot el mi-a spus ca noi, generatia noastra, avem noroc ca mai putem misca tocmai datorita faptului ca nu am beneficiat de ''binefacerile'' sinteticului...
1
15-03-2020, ora 22:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Va rog sa-l felicitati pe prietenul medic.
Aud rarissim in Romania asa ceva, iar eu sunt blamat pentru asemenea afirmatii de peste 13 ani, de cand am revenit in tara.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: