Dureri dupa Pleurezie, posibil ?

24-06-2013
davidb
Nu este medic/terapeut
davidb
Buna din nou, pana ajung la doctor va intreb pe voi
Am avut pleurezie am fost iternat o luna si ceva, toate testele de tbc au iesit negative, mi-a tras apa de doua ori, totul a decurs bine. Am avut uneledureri si au crezut ca m-ai am apa, a mai incercat de doua ori sa imi traga apa dar nu a iesit nimic. Diagnostic: Pahipleurita.

Mi-au spus sa fac exercitii de respiratie zilnicie. Ce-i drept ca nu prea le-am facut. Acuma dupa 4 luni, ( inca iau tratamentul ) a inceput de cateva zile sa resimt iar acea durere sub coaste doar, nu si in spate. La spital la radiografie inainte sa ma externeze a zis ca durerea o sa mai apara din cand in cand dar e ok. Si intr-adevar ma durea doar dmineata umpic si spre seara dar trecea repede.
Acum de fiecare data cand respir adanc simt o durere. Dupa ce fac umpic de exercitii, parca dispare pentru putin timp.

As doi mai multe detalii despre pahipleurita ca nu prea gasesc pe net si niste pareri.

Multumesc !
2 comentarii
0
24-06-2013, ora 15:42
terapeut si nutritionist. Spanu
Identitate neconfirmată
terapeut si nutritionist. Spanu
Pahipleurita este o ingrosare inflamata a pleurei.daca pe langa durere aveti si febra trebuie urgent luate masuri.Este recomandat sa faceti mai multe investigatii legate de aceasta inflamatie ca nu cumva aceasta inflamatie sa mearga mai profund si sa va treziti cu o formatiune neplacuta la acest nivel.Sanatate multa va doresc.
0
24-06-2013, ora 15:54
Dr. Alexe Raluca Maria
Medicina interna, Ploiesti, Prahova
Dr. Alexe Raluca Maria
Pahipleurita este o sechela a unei inflamatii a pleurei; in principiu, daca a fost o pleurezie importanta, cu aceasta pahipleura puteti ramane toata viata, si, uneori, se mai poate activa inflamatia, de cele mai multe ori manifestandu-se prin durere; este util sa luati antiinflamatoare la nevoie dar, obligatoriu trebuie sa fiti sub urmarire medicala de specialitate; de fiecare data cand se activeaza durerea trebuie sa faceti un consult medical (cu ascultatia plamanilor) si, la nevoie, si radiografie sau alte analize.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Clarificare: ce este apa la plămâni (termen popular)
  •