dureri foarte mari in partea dreapta

28-02-2009
Monicana
Nu este medic/terapeut
Monicana
De ieri au inceput niste dureri foarte acute in partea dreapta, sub coasta, care cuprind si spatele si care imi taie respiratia. Am luat doua tablete de no spa si parca m-a lasat putin. Pe la 4.30 dimineata m-au luat din nou durerile mai scazute in intensitate si, de asemenea acum cand scriu.De vreo 2 luni, dimineata cand ma trezesc am un gust rau in gura si limba incarcata. Nu fumez, nu beau alcool. Nu am ochii galbeni, (m-am gandit la o hepatita ceva), stiu ca am fierea lenesa si mananc foarte rar carne de porc. Acum vreo o luna am avut niste scaune decolorate - albicioase plutitoare si foarte moi 3 zile. De obicei sunt constipata. In ultimele zile nu am mancat nimic afumat, ci numai ieri am fost in vizita, ne-a servit cu carne de porc prajita si am mancat putin. Sunt obosita, dar cred ca din cauza unui bebe de 7 luni si inca un baietel de 4 ani care ma solicita foarte mult. Nu stiu daca are vreo legatura, dar acum ma gandesc ca acum doua nopti nu prea m-a lasat cel mic sa dorm si ieri am fost si cam obosita. Este posibila o diskinezie biliara sau ce altceva, si ce investigatii medicale/ tratament pot efectua? Va multumesc mult de tot pentru ajutor. Sotul meu este foarte ingrijorat pentru ca raman singura cu copiii si as dori sa il linistsc si pe el.
1 comentarii
0
28-02-2009, ora 11:26
Mjöllnir
Nu este medic/terapeut
Mjöllnir
Analizele sangelui si o ecografie ar fi indicate.
Regimul nici nu se discuta, trebuie aplicat imediat. Fara carne, doar legume fierte (morcovi, telina, patrunjel radacina), orez fiert simplu, fara sare, fara dulce, ceaiuri de menta, sunatoare, galbenele, musetel. Multe lichide, cel putin 2 litri pe zi (apa plata, ceaiuri, compot de mere decojite). Asta in prima faza, acum la sfarsit de saptamana cat nu sunt specialisti de serviciu, dar consultul unui medic specialist este indicat.
Odata ce s-au intamplat astfel de probleme trebuie avuta grija tot restul vietii cu alimentatia pentru ca organismul ramane sensibil (fara prajeli, fara mancaruri grele, grase, nu se mai mananca seara sau noaptea).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.