Dureri fosa iliaca dreapta

12-03-2009
Dragossh
Nu este medic/terapeut
Dragossh
Sunt operat de apendicita acum aprox 4-5 ani. De vre-o 6 luni am dureri in partea dreapta jos cam pe locul unde a fost operatia, dar dureri care tin cateva zile apoi dispar si tot asa. Locul e tare iar partea solida se simte pana langa osul soldului. am facut analize.. colonoscopii, 2 ecografii. analize de sange. si nimeni nu mi-a dat un raspuns.. la ecografie se vede ceva mai dens in locul respectiv dar numai atat. organele nu au nici o problema. si nici nu am alte simptome cum ar fi greata sau febra etc.. pur si simplu doare locul uneori mai tare alteori deloc ca si cum ar fi o febra musculara dupa efort si e in permanenta tare. nu stiu daca e legat de operatie dar unii doctori au spus ca nu e.. pentru ca pana acum 6 luni nu am avut probleme.
4 comentarii
0
12-03-2009, ora 18:26
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
E posibil sa ai un tranzit mai greoi in acel segment al colonului. Aceleasi simptome le aveam si eu cand am avut probleme colonice. Atata timp cat investigatiile au iesit bine, iar simptomele nu sunt permanente, nu este o preoblema. Mananca echilibrat incat sa nu te constipi si daca totusi ai episoade neplacute, pune-ti o compresa cu bitter suedez, peste care aplici o folie subtire dintr-o punga, sau folii din alea transparente din comert, incat sa acopere bine. O sa simti ca se incalzeste locul si trece senzatia aia in cateva ore. Si eu ma tot speriam de aceste locuri "tari", dar am inteles ca e colonul. La ecografii oricum nu se vede. Daca colonospia e buna, chiar nu ai de ce sa-ti faci griji. Nu dauneaza nici locului operatiei (si eu sunt operata de apendice). Sanatate!
0
12-03-2009, ora 18:27
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Biter suedez, din cel cu alcool (bano!), nu alte alea.
0
13-03-2009, ora 12:49
Dragossh
Nu este medic/terapeut
Dragossh
problema e ca pare ca un chist si durerea se simte la suprafata iar locul ala tare e ca si cum ar fi in muschi. Iar de vre-o saptamana simt durerea si undeva sub coasta in lateral. Imi e greu sa cred ca chiar nici un doctor nu stie ce poate fi..
0
13-03-2009, ora 13:03
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
In orice caz, daca la colonoscopie nu ti-a fasit nimic, asta o fi, de la tranzit. Cat despre durerea sub coasta, daca e pe partea dreapta, poate sa fie colecistul. Si eu am o "galma" asemanatoare, intre coaste si bazin, oblic spre buric si mi s-a spus ca ba e rinichiu cazut (nu s-a adeverit), sau colecistu, (da e cam jos...), deci am ramas la fel de nedumerita ca tine...Dar eu am si gastrita si probabil e vreo inflamatie a duodenului etc. Daca ti-e bine, ignora, daca nu, fa si tu, cu trimitere, o tomografie cu substanta orala de contrast. Numai Bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: