dureri gat

18-04-2007
draghi
Nu este medic/terapeut
draghi
Buna! Am si eu o problema "relativ" veche. Acum un an am avut o amigdalita pultacee urata cu febra f. mare si cu depozite purulente in spatele amigdalelor. Amigdalita a aparut initital ca o inflamare a gatului astfel ca am fost la un cabinet unde am fost consultat si mi s-a prescris Amoxiclav. Am luat timp de 3 zile acest antibiotic fara nici un rezultat, ba mai mult situatia s-a agravat in sensul ca au inceput sa aprara puncetele albe in spatele amigdalelor. Am schimbat doctorul si am cerut parerea altuia care mi-a prescris eritromicina si polidin. Dupa 3 zile de eritromicina starea de sanatate s-a ameliorat considerabil. Am mai continuat 3 zile tratmentul cu eritromicina dupa care a trebuit sa-l intrerup deoarece imi provoca o jena f. mare la stomac.
Inca de atunci, cel putin o data pe luna sau o data la 2 luni am probleme cu gatul mai precis dureri, gat rosu, inflamatii ale ganglionilor, FARA FEBRA. De fiecare data am facut gargara cu tinctura de propolis pusa intr-un paharel cu apa si durerea si inflamatia dispar. Dupa o luna situatia se repeta.
Am consult doctorul care mi-a prezentat o situatie radicala - extirparea amigdalelor.
Totusi ma intreb daca este solutia potrivita fiindca am facut nenumarate exudate faringiene (cred ca vreo 6-7) si de fiecare data mi-au iesit negative.
Si inca ceva, in spatele unei amigdale, nu stiu cum sa ma exprim clar, s-a creat o mica caverna care colecteaza tot timpul o masa albicioasa. Cand ajunge de marimea unui bob de orez, cu ajutorul unei pensete sterilizate in prelabil o extrag din caverna. Dupa o saptamana se formeaza la loc.
Sfatuiti-ma ce sa fac? Este necesar sa recurg al amidalectomie? Ce analize sa mai fac? Poate fi o infectie cu candida albicans?

Multumesc anticipat
2 comentarii
0
24-08-2007, ora 00:00
dr_raluquette
Nu este medic/terapeut
dr_raluquette
Doamna, dvs aveti amigdalita cazeoasa criptica...adica exact cum ati spus se formeaza formatiuni granuloase umplute cu puroi.Nu lasati neglijata aceasta problema, deoarece va poate provoca probleme serioase.Amigdalita poate evolua cu infectii ale urechii si sinusurilor sau zone de infectii localizate in jurul amigdalelor (abces periamigdalian).Dintre complicatiile cele mai severe numesc reumatismul articular acut.Amigdalitele pot produce aparitia sforaitului, tulburari de respiratie, congestie nazala.Poate aparea apneea obstructiva de somn, adica intreruperea respiratiei pe o durata de timp ce apare in timpul somnului, sau complicatii cardiace de ex: pericardita(inflamatia invelisului extern al inimii), cat si complicatii pulmonare.PRin concluzie, daca vi s-a recomandat de catre specialist extirparea amigdalelor, nu va fie teama si recurgeti la aceasta solutie, ca este spre binele dumneavoastra.Nu este traumatizanta, iar cam intr-o saptamana maxim sunteti acasa.Multa sanatate
0
26-12-2008, ora 13:43
salvameg
Nu este medic/terapeut
salvameg
Eu sunt un pic disperata la modul ca numai stiu ce sa fac cu atatea diagnostice:faringita cronica, deviatie de sept, rinita alergica si hipetrofica plus esofagita de reflux si mai nou o candida albicans in cavitatea bucala.Problema ar fi aceste dureri zilnice de doi ani de zile in gat cu secretii abudente galbuie, respiratie groaie, nas infundat cand o nara cand cealalta, obosesc foarte repede si stari de voma.Precizez ca durerea din gat ajunge mai in jos pre torace avand o senzatie de constrictie.Am luat augumentin f mult deaici si candidoza, flamexin si omeran dar starea ramane aceeasi nu stiu c sa mai iau ca aceste dureri sa dispara va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: