dureri groaznice de genunchi

14-10-2011
amelia cristina
Nu este medic/terapeut
amelia cristina
am nevoie urgenta de niste sfaturi, mama mea de o saptanama acuza niste dureri la genunchiul drept la inceput erau de ne bagat in seama dar acum abia ca mai merge, ea imi spune ca nu s-a lovit, am vrut sa o duc la medic dar refuza si nu vrea, ce poate fi????? eu m-am gandit la reumatism, are 60 de ani si nu a avut probleme de genul asta pana acum, genunchiul s-a si umflat un pic, sincer nu stiu ce sa ii fac sau ce sa ii dau, eu am avut probleme cand eram mai mica cu genunchii ma dureau foarte tare si medicu mi-a zis ca e reumatism si am luat un tratament cu moldamin si de atunci nu am mai avut probleme de asta m-am gandit ca si le ea poate fi ca simtomele ei sunt ca si cele care le aveam eu cand eram mica, va rog dati-mi un sfat!
18 comentarii
0
14-10-2011, ora 21:56
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Buna seara!
V-am trimis un mesaj privat!
Multa sanatate!
0
15-10-2011, ora 01:45
tema
Nu este medic/terapeut
tema
amelia cristina, ar trebui sa o vada un medic ortoped sau neurochirurg ca sa stabileasca de ce natura este durerea.
Daca se constata ca este de ordin reumatic, inseamna ca este vorba de o infectie bacteriana pe undeva.
De aceea ti-a trecut si tie cu moldamin, tot infectios a fost - un streptococ.
Astfel de dureri cum se manifesta la mama ta, sunt in general provocate de o infectie vaginala cu streptococ beta hemolitic, enterococ ( care este tot un streptococ grup D), sau e-coli.
Ar trebui sa faca o -
- analiza de secretie vaginala cu antibiograma.
Trebuie neaparat ceruta antibiograma, ca sa se insamanteze o cultura din aceasta secretie si sa se afle germenele patogen precum si antibioticele la care este sensibil sau rezistent si sa stie cu ce sa se trateze.
Pentru streptococ, trebuie ceruta la laborator si -
- detectare streptococ grup B - cultura + antibiograma
Aceasta analiza se realizeaza pe un mediu de cultura diferit, este ceva mai nou si este foarte important de facut.
Streptococul mai poate fi gasit in gat, nas sau urina, dar in vagin, daca este, acesta produce acele dureri de articulatii chiar invalidante, la - degete, sold + coloana lombara sau genunchi.
Daca nu se trateaza, articulatiile se erodeaza in timp, fiind inflamate si iritate in continuare de toxinele emise in corp de catre aceste bacterii -si se ajunge chiar la distrugerea articulatiei si la operatie.
Nu mai spun ca o sa cuprinda treptat si alte articulatii - dintre cele enumerate anterior.
Vaginal, chiar poate sa nu simta nimic dar toxinele intra direct in sange.
Pentru analiza, nu trebuie sa se spele in vagin cu 48 de oe inainte - spun asta pentru ca asa este pregatirea si ca sa stii si tu, iar pentru femeile active sexual, sa nu aiba nici contact sexual tot cu 48 de ore inainte.
Nu conteaza ca mama este la menopauza, din contra, pe o mucoasa vaginala mai uscata, se prind chiar mai bine bacteriile.
Tratamentul nu trebuie intrerupt timp de 10 zile si luat la ore fixe ca sa nu dezvolte bacteriile rezistenta la antibioticul administrat.
Daca simte ceva in neregula la nas, gat sau urineaza des sau noaptea, ar putea sa faca :
-exudat faringian sau nazal cu antibiograma si o urocultura cu antibiograma. si aici se pot gasi streptococii.
0
15-10-2011, ora 16:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cred ca trebuie sa va repet, pentru ca inca mai colportati informatii catastrofale, in masura sa provoace efecte nebanuite:
- streptococul beta-hemolitic afecteaza doar pasager articulatiile, fara nici o sechela articulara. Afectarea majora este cea cardiaca, si anume endocardita sau miocardita bacteriana (streptococica).
- nu exista practic decat rarissim (un caz dintr-un milion) o afectare articulara de origine bacteriana. Maladiile reumatologice au la baza o inflamatie, provocata de o recatie auto-imuna, care nu are nici o legatura cu infectia streptococica.
- inca o data va repet, streptococii nu distrug articulatiile, ci doar inima!!! Acesta este reumatismul articular acut, dar este numit impropriu "articular", deoarece afectarea este a inimii si nu a articulatiilor (care este doar pasagera si nu lasa sechele).
- maladiile reumatologice reprezinta cu totul altceva decat o infectie bacteriana, fie ea streptococica sau de alta natura.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
16-10-2011, ora 11:42
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Domnule Dr. Marius Uscatu, regret ca trebuie sa revin, dar o infectie vaginala - in primul rand cu E-coli, posibil si impreuna cu enterococ sau streptococ, dau aceste manifestari.
Imi pare rau ca nu ma credeti, dar femeile care au patit asta, stiu despre ce vorbesc eu.
Dupa cam 2 luni de la infectie, apar aceste dureri articulare - la un deget ( in general mijlociu), sold sau genunchi.
Eu nu ma refer la artrita fugace si nici la faringita acuta streptococica - ci doar la infectia vaginala - unde fara tratament chiar nu se scapa de e-coli, iar pe langa acesta, mai pot fi si streptococi sau enterococi care...in timp pot produce rani pe col, ceea ce este foarte grav pentru femei.
Nu apar simptome evidente local cand este o infectie vaginala cu aceste bacterii si de aceea, daca au aparut dureri articulare, in special la femei, ar trebui sa verifice, pe langa alte posibilitati si daca exista o infectie cu aceste bacterii in vagin.
De aceea am dat eu aceste informatii, in special pentru femei.
Aceste dureri articulare sunt un indiciu ca ar putea fi ceva vaginal.
Si repet - ar putea fi - nu spun ca sigur este!
Chiar nu inteleg de ce sunteti atat de impotriva acestor analize de secretie vaginala.
De exemplu, examenul papanicolau se recomanda a fi facut anual, la femeile active sexual.
Dar cum sa il faca daca exista o infectie acolo si nu stiu pentru ca, in general, femeile nu au informatii exacte despre asa ceva.
Nu mai comentez ca se efectueaza examenul Papanicolau si cand exista infectii cu transmitere sexuala, iar rezultatul poate fi influentat de acestea. Putine femei sunt informate despre asa ceva. Sunt multe probleme pe aceasta tema.
Efectuarea acestei analize de secretie vaginala nu amana cu nimic gasirea altor cauze.
Daca nu se gaseste o infectie, este foarte bine si trebuie sa cauta cauza durerilor in alta parte.
0
16-10-2011, ora 11:58
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Totusi, ca sa nu va mai suparati pe mine, nu o sa mai adaug comentarii in sectiunea dumneavoastra.
Va respect parerea, domnule doctor, chiar daca avem opinii diferite.
O zi buna va doresc!
0
16-10-2011, ora 13:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va rog sa ma intelegeti corect:
- nu am nimic personal cu D-voastra, ci doar cu ideile pe care incercati sa le transmiteti;
- aveti tot dreptul sa va exprimati opinia, insa trebuie sa fie una fundamentata medical. In caz contrar, zeci de mii de femei vor efectua maine teste microbiologice inutile si vor creste absolut aberant consumul de antibiotice (in Romania, antibioticul este cel mai utilizat medicament, de 100.000 ori mai mult decat ar fi necesar)...
- nu am nimic impotriva examenului secretiei vaginale. V-am precizat insa ca un examen microbiologic, pentru a fi valabil si util, trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Interpretarea unui astfel de examen trebuie efectuata de catre specialisti cu experienta microbiologica si clinica.
- de fapt, durerile articulare nu au legatura cu probleme vaginale decat rarissim (un caz dintr-un milion) si, din punct de vedere statistic, aceasta problema nici nu merita discutata, si cu atat mai mult nu sunt necesare examene periodice-profilactice.
- nu trebuie sa confundam infectiile articulare microbiene (rarissime) cu maladiile reumatologice, care au la baza mecanisme auto-imune, de obicei fara legatura cu infectiile bacteriene.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
16-10-2011, ora 16:33
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Domnule doctor, chiar m-ati inteles gresit.
vazand cat de usor sunt administrate aceste antibiotice, de aceea am insistat sa se faca mai intai o analiza si antibiograma - ca sa nu se mai faca tratamente inutile cu antibiotice la care bacteriile sunt rezistente.
Si de aceea sunt de parere ca trebuie facuta mai intai o analiza cu antibiograma, ca daca nu se gaseste nimic, sa NU se instituie un tratament inutil.
Aceasta este parerea mea, eu fiind impotriva administrarii de antibiotice oricum si pentru orice!
In legatura cu durerile chiar nu mai insist, probabil ca eu chiar le-am intalnit numai pe acele 1 la un milion - persoane.
Dar, daca puneti problema in acest mod, chiar nu mai intru pe acest forum.
Nu vreau sa deranjez in asa masura.
O zi buna.
0
16-10-2011, ora 16:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu cred ca ati inteles, dar suntem de aceeasi parte a baricadei...singura problema este ca luptam cu arme diferite...
Eu am impotriva mea, uneori, intreaga breasla medicala, dar acest fapt nu determina abandonul luptei..
Nu este forumul meu, nu am nicicum exclusivitatea adevarului, prin urmare va puteti exprima opinia oricand...evident, probata de argumente stiintifice, clinice, practice si mai ales explicand clar ceea ce doriti sa transmiteti...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
16-10-2011, ora 17:32
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Nu mai are sens sa imi spun parerea, atata timp cat imi reprosati in repetate randuri ca trimit milioane de oameni sa faca analize...
Dumneavoastra ca doctor aveti destule informatii probabil in legatura cu acest lucru, poate stiti de ce nu trebuie.
Altceva ce pot sa spun cand oamenii au probleme si nu stiu in ce directie sa o ia ? Noi toti avem, mai devreme sau mai tarziu, nevoie de indrumare pentru diverse probleme.
Aici vin si se adreseaza pe forum oamenii cand deja au epuizat indrumarile medicilor la care au fost, sau nu stiu de unde sa inceapa, ca sa isi rezolve o problema
Eu nu am indrumat niciodata pe cineva, fara sa dau informatii amanuntite, am sugerat deasemenea unde si cum sa caute articole medicale pentru o mai buna informare.
Ce sa faca lumea fara un consult medical si analize? Bai si proceduri?
Cum se poate da un sfat fara ca sa se faca mai intai o analiza din care sa reiasa daca este ceva sau nu?
Pot fi mai multe probleme in acelasi timp!
Eu consideram ca pe un forum putem da indrumari si chiar daca sunt diferite, macar cine citeste isi poate recunoaste unele din simptome si decide ce drum sa urmeze.
Oamenii au ratiune, nu fac asa, orbeste, ce li se spune, mai ales cine are si acces la internet.
Asta inseamna ca exista o informare de un anumit nivel, deja.
Eu nu agreez discutiile in contradictoriu, am dat suficiente explicatii si nu am cum sa ii spun cuiva ce sa faca fara un minim de analize. Iar daca trebuie, sa faca si un tratament corect.
De aceea ma si retrag.
Nu abandonez 'o lupta' ci nu vreau sa intru in asa ceva, pur si simplu nu vreau sa deranjez.
0
17-10-2011, ora 21:27
amelia cristina
Nu este medic/terapeut
amelia cristina
buna seara, vreau sa va spun ca am reusit si am dus-o azi pe mama la medic, mi-a spus ca durerea care o are la genunchii i se trage de la o infectie din corp, ia dat o injectie si vreau sa spun ca deja merge normal mai are de facut inca 5 injectii cate una pe zi, medicul mi-a zis ca dupa tratament ar trebui sa nu o mai doara deloc.
Muntumesc pt raspunsuri!
Multa sanatate!
0
19-10-2011, ora 09:58
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Domnule Dr. Marius Uscatu, vad ca sfaturile mele au dat de multe ori rezultate bune, asa ca, acest lucru parca m-ar determina sa mai indrum din cand in cand pe cineva - atunci cand am posibilitatea.
Am inteles problema cu analizele, o sa fiu mai rezervata in acest sens.
Si sper sa ma intelegeti ca, eu am recomandat acele analize vaginale, cu care v-am stresat atat de mult, doar cand am recunoscut anumite simptome la femei. Nu o fac asa, fara raport si la oricine.
Oricum, nu cred ca o sa mai intru des pe forum, ci mai mult ca sa termin macar discutiile incepute.
Va doresc o zi buna,
0
19-10-2011, ora 10:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Ha, ha ha...am ajuns un fel de ""bau-bau"".
Haideti, va rog sa va relaxati...
V-am precizat ca suntem de aceasi parte a baricadei...iar dialogurile noastre sunt benefice, amandoi avand de invatat la capitolul COMUNICARE.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
21-10-2011, ora 10:53
dana58
Nu este medic/terapeut
dana58
Buna ziua.Pe 25 septembrie, intr-o panta, am alunecat, am cazut si mi-am prins laba piciorului sub mine.Pe 27 septembrie medicul ortoped constata, dupa radiografie, fisura baza metatarsian 3 si 4, drept si ma imobilizeaza in botina gipsata.Pe 19 ma cheama la control, constata ca ghipsul s-a largit putin si mi-l schimba.De data aceasta mi l-a pus insa atat de strans incat dupa o zi in care degetele mi s-au umflat si piciorul mi-a amortit, va intreb ce sa fac. Degetele mi le-am eliberat putin si parca ma simt mai bine dar ma strange inca foarte tare peste venele de deasupra piciorului si il simt amortit.E normal? Ce ma sfatuiti sa fac?
0
21-10-2011, ora 20:28
tema
Nu este medic/terapeut
tema
dana58, pana iti raspunde domnul doctor, eu as fi de parere sa mergi urgent la spital sa vada ce este acolo.
Poate este nevoie sa iti faca o radiografie si sa vada daca este bine pus gipsul...poate trebuie schimbat.
Se poate opri irigarea cu sange a zonei.
0
21-10-2011, ora 21:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Tratamentul modern al fracturilor metatarsienelor, cu cateva exceptii notabile (1% din cazuri), exclude total imobilizarea gipsata, privilegiind tratamantul functional.
In cazul D-voastra, in afara sectionarii gipsului (care este prea strans), se pune foarte serios problema unui veritabil diagnostic (care sa excluda o potentiala fractura-luxatie Lisfeanc) si a unui tratament modern.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
23-10-2011, ora 12:11
dana58
Nu este medic/terapeut
dana58
Multumesc "tema" si multumesc Domnule Doctor.Un alt consult nu am unde sa fac.Doctorul la care am fost este singurul in orasul meu.(sau printre putinii doctori)Deci nu stiu daca imobilizarea mea in ghips 4 saptamani a fost un lucru bun sau rau.Oricum toata lumea care iesea din cabinet era cu piciorul in ghips.!!Tare as fi curioasa care ar fi fost tratamentul modern, functional, de care vorbiti Dumneavoastra.Probabil nu o sa aflu niciodata, sau, poate daca, Doamne fereste mi se mai intampla asa ceva.Sigur nu ma mai tratez aici, si sigur v-as cauta pe Dumneavoastra. Acum, in situatia in care ma aflu, mai stau pana pe 31 octombrie ( deja l-am slabit putin si pot suporta), voi merge la Doctor sa mi-l scoata (atunci am fost chemata) si clar, nu mi-l mai pun in ghips.Problema este...daca s-a rezolvat!!??? Cu mult respect si consideratie, dana58
0
23-10-2011, ora 12:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Problema este fundamental diferita decat o concepeti: imobilizarea gipsata este nu numai inutila, dar si profund daunatoare. Determina aparitia unor consolidari in pozitii vicioase, care vor necesita secundar interventii chirurgicale corectoare.
Ar fi fost infinit mai simplu de aplicat tratamentul functional, se puteau evita potentiale interventii corectoare.
Asa dupa cum va mentionam in raspunsul precedent, se pune foarte serios problema unui veritabil diagnostic (care sa excluda o potentiala fractura-luxatie Lisfranc) si a unui tratament modern.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
23-10-2011, ora 14:13
tema
Nu este medic/terapeut
tema
dana58, daca o sa ai probleme cu piciorul si dupa ce iti scoate gipsul, poate ar fi mai bine sa te vada un doctor dintr-un oras mai mare.
Daca Bucurestiul este aproape de tine, poti veni chiar la domnul Dr. Marius Uscatu, sau daca nu, intr-un alt oras unde ajungi mai usor.
Cu autocarul, poti sa mergi ziua. Sau poate te duce cineva cu masina.
Cauti un spital si vorbesti la telefon in prealabil cu un doctor - ii explici situatia si te programezi, iar cand termini, iei autocarul inapoi. Sunt firme care au curse regulate.
Urmareste sa nu se schimbe culoarea degetelor spre rosu sau mai inchis.
Daca se schimba sau nu mai ai sensibilitate buna la degete, eu cred ca ar trebui sa iti scoata urgent gipsul.
Daca nu ai nici o problema de genul acesta, sa speram ca s-a rezolvat problema.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.