dureri in partea dreapta, balonare si greata

01-03-2009
Andreea788
Nu este medic/terapeut
Andreea788
de doua saptamani ma doare foarte tare in partea dreapta am luat pastile pentru ficat dar durerea e cand la ficat, cand la apendice, alteori mai jos de apendice, ma simt balonata imi este greata mai ales daca fumez sau mananc dulciuri si cand stau in picioare simt ceva umflat mai jos de coaste.va rog din duflet sa ma ajutati
4 comentarii
0
01-03-2009, ora 09:49
Mjöllnir
Nu este medic/terapeut
Mjöllnir
Pai daca simti ca te doare ficatul incetezi sa mai fumezi si sa mai mananci dulciuri si alte minuni ale societatii comerciale moderne. Daca iei pastile si faci alte tratamente asta nu inseamna ca poti si fuma si bea. Efectele nu se anuleaza reciproc.
Daca zici ca te doare foarte tare si ca ai si greturi din cate am citit s-ar putea sa ai apendicele inflamat, asta tot de la o alimentatie proasta. Balonarile pot fi date si de colecist, de exemplu in dischineziile biliare. Pentru asta e nevoie de un regim adecvat.
Pentru ca e duminica acum si s-ar putea ca un medic specialist sa nu fie de garda, pana maine poti sa bei o cana sau doua de ceai din frunze de mur; este indicat in special in problemele cu apendicele. Poti sa bei in fiecare zi cate o cana. Previne afectiunile de acest gen si de multe ori nu a fost nevoie de interventie chirurgicala.
Infuzia se prepara din doua lingurite de frunze maruntite la 250ml de apa.
Ar fi bine sa faci o ecografie abdominala maine la prima ora, deasemeni o analiza a sangelui. De obicei pentru ecografie nu se mananca cu 6 ore inainte si nu se urineaza cu o ora inainte. In caz de dureri insuportabile si intarirea abdomenului, repede la urgenta.
Sanatate!
0
01-03-2009, ora 23:31
Andreea788
Nu este medic/terapeut
Andreea788
am uitat sa precizez ca de doua zile fac si febra dar nu tot timpul.va multumesc
0
02-03-2009, ora 14:26
Mjöllnir
Nu este medic/terapeut
Mjöllnir
E urgenta problema. Vezi cum te ajuta ceaiul, daca ti se face mai bine continua sa bei in fiecare zi. Daca insa problema persista sau ti se face mai rau, e necesar de mers la urgenta sa nu dai in ceva mai grav cum ar fi o peritonita.
0
12-03-2009, ora 18:19
Andreea788
Nu este medic/terapeut
Andreea788
Asa e am fost operata pe apendicita acuta marti am 2 saptamani de cand m-am operat dar indiferent de ce mananc ma balonez si nu prea pot bea lichide ma umflu repede si au trecut deja doua saptamani ma simt ca un balon asa si mananc numai de regim si nici supa nu pot manca ma satur repede si mie greata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apare greața în sarcină?
  • Topul alimentelor ce produc gaze (balonare)
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  • Balonare imediat după masă - cauze și tratament
  • Topul alimentelor care provoacă balonare
  • Senzația de greață după masă - afecțiuni posibile
  • Balonarea: alimente de evitat și ce să adaugi în dieta ta
  • Noi metode de a preveni balonarea în cazul dietelor bogate în fibre
  • Balonări supărătoare? Lista alimentelor indicate și contraindicate
  •