dureri ingrozitoare pe partea dreapta a capului (de vreo 3 ani)

16-07-2012
Mimi_Mihaela
Nu este medic/terapeut
Mimi_Mihaela
Buna ziua! Mama mea are niste dureri ingrozitoare pe partea dreapta a capului. Durerile au aparut in urma cu 3 ani, mai exact prin luna martie..insa dilema mea este de ce aceste dureri apar mereu in perioada (martie) si trec o data cu luna (septembrie) si de ce, de fiecare data durerea este altfel ?? Prima data (acum 1/2 ani) durerea era ca o carie care rodea ceva inauntrul urechii, mai apoi simtea ca ii clocoteste ceva in ureche, dupa era ca o sageata care strabatea urechea, obrazul si ajungea la dinti, iar mai apoi era dinspre dinti spre ureche...Acum, dupa atata timp (3 ani) durerea este la fel, vine ca o sageata, insa doar la atingerea unei anumite zone a maxilarului, doar atunci cand mananca, doar atunci cand vorbeste.. Acum este foarte obosita, nu reuseste sa doarma noapte din cauza durerilor. Ce ma sfatuiti sa fac, unde sa merg?? In decursul acestor 3 ani mama a consultat prima data medicul ORL, unde i s-a spus ca nu are otita sau dopuri in urechi, a facut si o audiograma care a iesit bine, asa ca au trimis-o la BMF, cei de aici i-au spus ca nu tine de ei. Asa ca prin medicul de familie a ajuns la un medic neurolog care i-a recomandat sa fac un CT care a iesit bine, mai pe urma a facut un RMN al carui rezultat este: MICROLEZIUNE DEMIELINIZANTA /ACV ISCHEMIC (6, 6 mm). Cu acest rezultat am fost la un medic chirurg/neurolog care i-a spus ca nu este nimic de operat si ca trebuie sa isi repete RMN-ul peste 6-12 luni. Fapt pe care l-am si urmat si la ultimul RMN din aprilie 2012 rezultatul este: MICROLEZIUNE CEREBRALA DE TIP DEMIELINIZATA IN STADIU CRONIC/ Arie micronodulara (6, 2 mm). Saptamana trecuta a facut un set de analize sub recomandarea med.de familie gandindu-se la o infectie/bacterie/virus: ASLO (200), VSH(10), EXUDAT FARINGIAN (Absent). Imi poate spune cineva daca rezultatul unui RMN : MICROLEZIUNE DEMIELINIZANTA /ACV ISCHEMIC (6, 6 mm) facut acum un an si rezultatul celui de-al doilea RMN: MICROLEZIUNE CEREBRALA DE TIP DEMIELINIZATA IN STADIU CRONIC/ Arie micronodulara (6, 2 mm) ar putea fi cauza vreunei boli, care ar fi aceea, ce ma sfatuiti sa fac??? Sunt disperata, va cer din suflet ajutorul!!!!
4 comentarii
0
16-07-2012, ora 19:18
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Mama ta are un accident vascular cerebral in antecedente...este luata in evidenta de vre-un medic neurolog???face ceva tratament??ce alte simptome mai are??
0
16-07-2012, ora 19:37
Mimi_Mihaela
Nu este medic/terapeut
Mimi_Mihaela
A fost luata in evidenta unui medic neurolog...dar nu a urmat nici un tratament. Durerea la nivelul fetei, durere in interiorul urechii, durerea mandibulei sunt simptomele cele mai dureroase care o deranjeaza FOARTE tare. In rest..., datorita acestor dureri abea daca doarme noaptea, este foarte obosita, o mai doare cateodata capul. De obicei are tensiunea scazuta si in fiecare dimineata trebuie sa bea cate o cafea ca sa nu o apuce vreo durere de cap. Ce simptome sunt la Accidentul vascular cerebral, ce ar trebui sa observ la ea????
0
16-07-2012, ora 20:31
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
draga mea tot ce prezinta mama..sunt sechele, aceste dureri ar trebui discutate cu medicul neurolog, numai el stie ce medicamenta ar putea sa ia...deasemenea si pentru tensiune, pentru tulburarile de somn poate lua cate ceva...nu stiu de ce nu i se recomanda ceva...mergi cel putin la medicul de familie..
gasesti pe GOOGLE tot ce doresti sa afli despre AVC.
Pe forum nu se poate stabili un tratament, bolnavul trebuie si vazut.
0
16-07-2012, ora 21:03
Mimi_Mihaela
Nu este medic/terapeut
Mimi_Mihaela
Ma voi documenta pe internet si voi incerca sa imi caut un alt medic neurolog pentru mama. Va multumesc pentru sfaturi!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  • 1,25 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de dureri de cap
  • E normal să te doară capul uneori?
  •