Dureri insuportabile coloana cervicala si lombara

24-03-2015
broalex
Nu este medic/terapeut
broalex
Buna ziua,

Ma confrunt cu dureri de coloana de 10 ani, dar au devenit insuportabile in ultimul timp in special in zona cervicala dar si in zona toracala. Am facut radiografii pe zona cervicala si toracala si RMN pe zona cervicala. Urmeaza sa fac RMN si pe segmentul toracal.

Acestea sunt rezultatele -
(Rezultate radiografii)
- Modificari incipiente uncortroza
- Scolioza dorsolombara dextroconvexa cu rotatie in ax.
- Spina bifida S1
- Pensarea spatiului intervertebral C5 - C6
(Rezultate RMN zona cervicala)
- Piese scheletice cu raporturi normale, fara anomalii de semnal
- Discurile intervertebrale cervicale cu hiposemnal T2 neomogen (partial desicate)
- Minime potruzii discale mediane C4-C5, C5-C6 care ingusteaza grasimea epidurala anterioara, fara conflicte discoradiculare decelabile IRM.
- Maduva spinarii din campul de examinare cu grosime normala si semnal T2 omogen.

Va rog frumos sa imi spuneti daca este nevoie de interventie chirurgicala, pentru ca tratamentul cu analgezice nu functioneaza, durerile sunt prea mari, daca se poate sa imi explicati in mare despre ce este vorba in zona cervicala pentru nu inteleg termenii folositi.

Multumesc anticipat
25 comentarii
0
24-03-2015, ora 19:29
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este vorba despre o hernie de disc cervicala.
Oportunitatea/necesitatea unei interventii chirurgicale pot fi apreciate numai de catre neurochirurg, pe baza examinarii clinice directe si a studierii imaginilor RMN.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
24-03-2015, ora 19:53
broalex
Nu este medic/terapeut
broalex
Va multumesc mult pentru lamuriri. Suna destul de grav, nu pot sa imi dau seama cum sau produs modificarile acestea intrun timp atat de scurt, eram oarecum fuctional pana acum 6 luni, iar durerile erau mult mai mici ca intensitate, acum vad ca durerile coboara pe maini, picioare, am spasme musculare in tot corpul, ameteli, probleme de echilibru, iar durerile urca pana in ceafa si in crestetul capului.

Cu stima,
Matei Alexandru
0
25-03-2015, ora 08:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Modificarile descrise nu s-au produs chiar atat de brusc, deoarece D-voastra descrieti probleme ale coloanei cervicale inca de acum 10 ani...
Gravitatea acestora poate fi apreciata numai de catre neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
25-03-2015, ora 08:59
broalex
Nu este medic/terapeut
broalex
Aveti dreptate, eu nu am stiut niciodata concret unde se poate ajunge si in decursul celor 10 ani inafara de miscare, innot nu am facut vreun tratament. Sunt foarte alarmat de simptome, am si o oboseala cronica/fatigabilitate care nu pot sa explic de unde provine, Durerile de cap la fel care se prezinta ca o arsura si o presiune. (probabil si sinuzita cronica contribuie).

Va multumesc,
M. Alexandru
0
07-05-2015, ora 21:02
ioana 10
Nu este medic/terapeut
ioana 10
buna ziua! am vârsta de 49 ani şi de aproape 6 ani sufăr de dureri puternice de coloană. am făcut numeroase analize şi teste în urma cărora s-a dovedit ca am osteoporoză, iar în 2014 după efectuarea unui RMN şi a unui consult neurochirurgical să se dovedească că aş avea următoarele diagnostice: scolioză lombara dextroconvexă, pensarea spaţiului iv. L4-L5 şi L5-S1, protruzie discala medio-laterală dreapta la L5-S1, articulaţiile sacro-iliace normale şi artroze intervertebrale lombare.Am urmat câteva şedinţe de fizioterapie şi gimnastica după care m-am simţit bine.De aproximativ o luna în zona cervicala au apărut dureri puternice, cu arsuri insuportabile, arsuri în tălpi ca şi cum aş călca pe ace şi dezechilibre în mers. Am mers la medic unde mi s-a pus diagnosticul, , Hernia unui disc intervertebral', , , Hipercolesterolemie esenţială', şi, , Atingerea densităţii osoase'. Vă rog frumos să-mi răspundeţi ce se poate face în acest caz, deoarece mă deplasez foarte greu şi nu mai suport arsurile din tălpi. Îmi crează un disconfort total. Va mulţumesc anticipat.
0
07-05-2015, ora 21:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles tocmai esentialul: ce greutate/inaltime aveti.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
08-05-2015, ora 18:22
ioana 10
Nu este medic/terapeut
ioana 10
Am văzut întrebarea dumneavoastră. Am înălţimea de 1, 68m şi o greutate de 76, 5 Kg
0
08-05-2015, ora 20:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Osteoporoza este nesemnificativa prin implicatii, deoarece nu determina o suferinta directa (osteoporoza este doar o potentialitate, o crestere a riscului de fractura).
Suferinta cervicala poate fi legata de un sindrom compresiv cervical (hernie de disc cervicala).
Durerile plantare sunt datorate mai mult celor 20 kg in exces, dar pot fi si parte s sindromului compresiv lombar (hernie de disc lombara).
Prin urmare, se impune reducerea majora a greutatii si evaluare neurochirurgicala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
22-12-2016, ora 12:03
naty20
Nu este medic/terapeut
naty20
Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu interpretarea urmatorului rezultat la coloana cervicala:
-discreta scolioza cervicala dextro-convexa
- reducerea lordozei cu tendinta la rectitudine in plan sagital a coloanei vertebrale cervicale
- moderat grad de deshidratare discala C2-C6 cu usoara reducere in inaltime a spatiului articular discal intervertebral C3-C4 si C5-C6
- minimal protuzie discala marginite de conturuti vertebrale postero-laterale bilateral la nivelul C2-C3 fara semnificatie patologica
Protuzie discala postero-mediana de 1, 7 mm la nivelul C5-C6 cu amprentarea sacului dural fara conflicte disco-articulare constituite
- minimal debord discal postero-lateral la nivelul C6-C7 cu discreta amprenta a sacului dural
- fara anomalii de semnal sau morfologie ale cordonului medular proiectat in regiunea cervicala
Pot fi urmatoarele simptome consecinta acestor rezultate:
- ameteala - vertij puternic cu senzatie de lesin si greata'
- durere (intepaturi) de maxilar sus, de ochi drept, si ureche dreapte
- cefalee
- durere de umeri, furnicaturi in degetele mainii stangi si intepaturi brat stang
- durere in piept si intepaturi spate (in zona plamanilor)
- senzatie de sufocare ( compresie la nivelul gatului)
- stare de rau generala
Multumesc
0
27-12-2016, ora 14:00
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Putem imagina prezenta unei hernii de disc cervicale, pe baza tabloului clinic descris.
RMN-ul are semnificatie doar daca este examinat ca imagine directa, de catre neurochirurg, in timpul consultatiei clinice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
28-12-2016, ora 09:10
naty20
Nu este medic/terapeut
naty20
Multumesc
0
08-07-2017, ora 22:58
Flrazvan
Nu este medic/terapeut
Flrazvan
Broalex, ce ai mai făcut in legătura cu simptomele tale. Mărturisesc ca am și eu cam 90% din ce ai și tu ( dureri toată coloana, cap, oboseala cronica, mușchi, nevralgii intercostale, nevralgie gingivala etc). RMN cerebral ai făcut cumva? La mine au ieșit niște demilienizari însă nespecifice. Iar pe coloana la fel ca si tine mici hernii cervicale, si o hernie lombara. Eu de un an ma chinui iar doctorii(neurologi, reumatologi și psihiatrii) îmi spun ca e sindrom anxios depresiv. Sindrom cu nevralgie.. mie îmi vine f gre sa cred. Lyme mi-a ieșit negativ la fel și autoimunele la sânge.
Merci și multă sănătate.
La mine s-au ameliorat uso folosind d-ribose( e un fel de zahăr care ajuta sistemul muscular și cardiac).
0
11-03-2018, ora 13:41
broalex
Nu este medic/terapeut
broalex
@Flrazvan

Pe langa toate probleme de coloana am fost diagnostic si cu fibromialgie, de aici pleaca multitudinea de simptome pe care le am. Urmeaza sa mai fac un RMN toracal si unul lombar, am deja pe toata coloana, dar am nevoie de RMN-uri mai recente. RMN cerebral am facute 6 la numar, primul in 2014 (sufar de o sinuzita/pansinuzita cronica si polipoza plus deviatie de sept (am fost operat la Bucuresti de polipoza si alte 3 patologii sinusale) dar tot am probleme cu alergiile si infectii sinusale periodice.

Sindrom anxios depresiv am si eu ca diagnostic psihiatric inca din 2004 cand au debutat primele mele simptome. Pai cred si eu ca dezvolti anxietate si depresie cu atatea simptome si diagnostice. Am mai fost diagnosticat si cu boala Chron (boala inflamatorie a tractului digestiv) la mine cu localizare pe ileum.

E prea complex tabloul sa il descriu tot, oricum ce sa zic, fac tratament pentru anxietate/depresie, pentru fibromialgie si in curand o sa incep si pentru boala Chron (am o forma minora a bolii Chron) fratele meu geaman avand si el aceasi boala dar mai avansata, are 2 operatii si a facut tratament din 2004 pana in prezent.

Sunt relativ ok, dar pusee de fibromialgie ma termina, in special in lunile reci ale anului, iar sedentarismul iar nu reprezinta o combinatie prea buna pentru mine. Am sa incerc si eu D-ribose, momentan ca si suplimente eu iau Vitamina D 2000IU (am carenta de vitamina D pe analize), B12 injectabil, omega 3 de cod norvegian de la Mollers si un complex de vitamine naturale foarte puternic. (as mai adauga pentru depresie sofranul, da sofranul care il punem in mancare, se spune ca ajuta foarte mult pe cei depresivi. In momentul de fata iau sertralina (zoloft) si Rivotril pentru anxietate care oarecum panseaza problema dar la mine fiind depresie majora, care nu prea raspunde cum trebuie la terapia medicamentoasa, e mai complicat, de asta am spus ca Zoloft/Rivotril oarecum panseaza putin problema. Defapt asta fac medicamentele psihiatrice in general.

Putem vorbi mai multe pe privat daca vrei.

Deja am scris o carte ;-)

Multa sanatate la toata lumea. ;-)
0
12-03-2018, ora 00:04
Flrazvan
Nu este medic/terapeut
Flrazvan
@ Broalex:
O intrebare: tu ai facut analizele la suprarenale ( sange/eco)? Eu urmeaza sa le fac la recomandarea cardiologului.

La mine dupa un an si 9 luni

* am 3 rezultate pozitive:
- durerea toracala s-a mai diminuat (a aparut doar o singura data in ultime 3 luni)
- amortelile iarasi au cam disparut;
- gatul/ceafa si sub scalp care paraiau ingrozitor s-au mai diminuat cu aprox 70%
Toate s-au rezolvat cu un specialist din Bucuresti (recomandat de neurolog) care face o combinatie de tehnici: bown, presopunctura, acupunctura si la sfarsit crack-urile pt aranjarea vertebrelor. Am avut cate pusee f puternice pe care mi le-a scos instantaneu.
* din pacate am si 2 aparute in plus:
- mi s-a declansat sindromul picioarelor nelinistite ( care inteleg ca apare si in fibromialgie). E horror: ma trezeste noapte si imi vine sa le misc/intind. In rest le simt incordate, cu usoare senzatii inclazire si amorteli.
- durerile de cap se manifesta acum prin pusee de tensiune cu cap incins ( zona tamplelor si urechi);

Eu am doar un rand de RMN-uri la coloana cap pana acum. Dar ma ingrijoreaza capul care se incinge asa din senin, bineintele si ceafa ma doare odata cu capul.
0
12-03-2018, ora 10:47
broalex
Nu este medic/terapeut
broalex
@Flrazvan

Salut, ma bucur sa aud ca sunt si inbunatatiri. Dupa ce am vorbit cu cineva din Bucuresti care a suferit de feocromocitom (tumoare benigna la supra-renale) ma pus pe ganduri sa fac un set complex de analize si imagistica la toate glandele. (cred ca am sa merg la Parhon, din 2016 parca mi-a venit si ideea asta si nici acum nam ajuns sa fac analize/investigatii la supra-renale respectiv toate glandele endocrine. De ce am spus ca ma pus pe ganduri tocmai persoana cu feocromocitom? (suferea de simptome identice cu cele de fibromialgie pana la extirparea feocromocitomului). Dupa ce a fost extirpat miraculos toate simptomele i-au disparut, singurul simptom care nu il am si apare tot timpul daca ai feocromocitom este pusee de tensiune mare.

Am facut analize repetate pentru glanda tiroida inclusiv echo-uri, si am facut si analize la supra-renale destul de amanuntite, aproape sa zicem tot ce se putea face din cele de baza, tin minte ca m-au costat o avere. Cum am spus, as vrea sa ajung la Parhon sa m-i se faca analize complete.

Am si eu picioarelor nelinistite (RLS), am si myoclonic jerks (nu stiu cum se numeste in romana, syndromul Raynauds iarna, si multe altele nu imi aduc aminte acum. Da, picioarele nelinistite apar in fibromialgie foarte frecvent. Ceea ce avem noi, si tu descrii cam acelasi timp de durere; arsura in ceafa, scalp, tample, cu o presiune in tot capul e defapt cefalee si poate avea multe cauze inclusiv anxietate ori de la prea multa tensiune asupra ochilor.

Vad ca nu ai spus de fatigabilitate mai nimic, la mine si asta e cronica dar nu o mai bag in seama si sunt destul de activ pe langa altii care sufera de fibro

Eu am si disfunctie tempo-mandibulara, spondiloza si hernie cervicala, fibromialgie si sinuzita cronica; Toate astea 4 probleme pot da cefalee. In general la mine se inrautateste cefaleea in momentul in care stau la laptop ori telefon si se intampla cam zilnic. (ma ajuta Clonzepamu) Rivotril diminueaza cefaleele.

Sa iti raspund vizavi de ceea ce ai spus tu cu "paraitul oaselor". Pai mie imi paraie toate oasele, aproape ca nu exista oscior in corp sa nu paraie. Uneori imi trosnesc labile picioarelor cand ma dau jos din pat. Ar fi multe de discutat :-) dar e destul de dificil sa tastez totul pe un forum, poate luam legatura altfel (telefonic)

As fi interesat cam la ce suma te-ai ridicat cu terapiile care le-ai mentionat: bown, presopunctura, acupunctura si la sfarsit crack-urile pt aranjarea vertebrelor, stiu ca sunt destul de scumpe, si din pacate la noi romania nu se recomanda terapiile astea. Mie in aproape 4 ani de zile de cand am pe hartie toate problemele reumatologice nu m-i sa dat "UN" singur procedeu de facut, UNUL singur macar! Si am fost la cel mai de top medic reumatolog din Constanta si tot cel mai de top din Bucuresti.
1
12-03-2018, ora 13:01
Flrazvan
Nu este medic/terapeut
Flrazvan
Salut,

Pe mine ma costa 150 de ron / sedinta. Da e cam scumpisor pt Ro. Nu stiu nici eu cat o sa mi le mai permit.
Paraitul oaselor il am si eu trosneste tot in mine :) dar trosnea si innainte si nu stiu daca are o legatura cu senzatiile astea.
Puseele de tensiune ( pe care le am si eu, urca pana la 165 /103 si puls 100 aprox), sunt legate de functionarea glandelor suprarenale, mi-a spus-o si dr cardiolog unde am fost si vad ca se confirma si articolul asta:

http://www.doctorulzilei.ro/cand-glandele-suprarenale-nu-mai-functioneaza-corect-tot-organismul-e-dat-peste-cap/

Eu iti recomand cu, caldura sa incerci macar Bown care in provincie inteleg ca e in jur de 50 de ron pe sedinta. Bown relaxeaza doar musculatura de suprafata. Sau acupunctura care la mine vad ca merge fff bine.

Multa sanatate!! Am mailul tau o sa vb mai multe acolo.

Razvan
0
12-03-2018, ora 17:44
broalex
Nu este medic/terapeut
broalex
@Flrazvan, ce varsta ai? Eu nu am tensiune absolut de loc. Tensiunea mea e din contra, alterneaza intre normala si hipotensiune. Fibromilagia si sindromul de oboseala cronica sunt insotite MEREU de disfunctie autonomica; ceea ce implica si batai accelerate ale inimii; mai exact multi care sufera de fibromialgie au si sindromul de Hipotensiune Ortostatica (posturala), practic scade tensiunea brusc in momentul cand te ridici in picioare, si al 2 lea sindrom care este asemanator este Sindrom de tahicardie posturală ortostatică (POTS), De regula, multi care au disfunctie autonomica sufera de POTS dar sunt persoane care au si POTS si hipotensiune ortostatica (amandoua). Mie POTS mi-a dat mari batai de cap, si asta vine in pusee, la un moment dat eu am stat 2 luni de zile cu 130 batai/minut in pozitia culcat, si mi-a trecut de la sine. Chiar cand am dezvoltat fibromialgia, am suferit enorm de POTS, o forma mai severa, am avut venele umflate pe picioare circa 4 luni de zile, tot sangele practic facea pooling in jos si de acolo cand ma ridicam in picioare mi se umflau venele se faceau extrem de groase. (la fel mi-a trecut de la sine si asta) cardiologul mi-a spus ca tabloul meu clinic (hipotensiune si POTS se poate datora unui virus).

Chiar si cei de la Mayo Clinic, WebMD, john hopkins, NIH.gov etc spun ca fibromialgie poate sa debuteze din cauza unor traume psihice, abuz psihologic, trauma fizica sau "INFECTII". Eu banuiesc ca la mine totul a debutat de la un virus in 2004, mam recuperat iar dupa varicela la varsta de 27 de ani, mam si internat atunci cu varicela, de acolo mam tot dus in jos si in 2014 a debutat fibromialgia in plina forta, dureri oase, muschi, ligamente, neuropatii/poli neuropatie, fatigabilitate etc.

Ce sa zic sunt ceva mai bine pe tratament panseaza durerile dar nu e ceva decat temporar. Vara ma simt cu 70% la bine. Chiar 75%. Daca cauti pe internet informatii privind anemia de B12 sau carenta de vitamina D.. vei fi socat! Simptomele sunt identice cu cele din fibromialgie. Eu de asta si banuiesc ca vara absorbtia de vitamina D se face foarte bine la mine (in lunile reci mereu am carenta, repet testul anual) si implicit ma simt mult mai bine. Plus ca sunt in miscare foarte mult primvara, vara, toamna practic ma simt cu 75% mai bine (am zile in care fac si 15 - 20 KM mers pe jos. Alteori innot foarte mult, ori merg pe jos, bicicleta, trotineta etc..

A
0
12-03-2018, ora 22:09
Flrazvan
Nu este medic/terapeut
Flrazvan
37 ani tu cati ani ai?

Rivotril - mi-a prescris si mie astazi psihiatra pt picioare nelinistite.

Eu am avut 110-120 BPM in perioada de debut a simptomelor. Si eu aveam tensiunea mica ( intre 9-10) inainte de povestea asta. Acum (de cateva luni) am dezvoltat aceste pusee de hipertensiune, psihiatra mi-a spus ca e pe fond de axietate.

Cauze psihice eu am caruta: fetita cu down, sotia am crezut ca are ceva grav la cap, stres f mare la munca... toate astea plus o raceala puternica au declansat toata povestea asta trista.

Stiam de combinatia asta: psihic + infectie ( eu am avut leucocitele 16000 la primele analize de sange pe care le-am facut) = fibro..

Tu faci mult mai mult sport decat mine si asta te tine pe linia de plutire. Bravo!

WebMD - am verificat si eu dar e tricky sa pui simptomele cum trebuie acolo pentru un diagnostic aproximativ.
0
13-03-2018, ora 14:44
broalex
Nu este medic/terapeut
broalex
Multi inainte Razvan eu am 33.

Da, se stie ca anxietatea poate da pusee de hipertensiune, e ca si cum te-ai enerva groaznic si oricine face un mic puseu de tensiune in momente de genul.

Eu nu mai folosesc tool-ul de la WebMD, pentru ca da rezultate anapoda pentru multitudinea de simptome pe care le avem noi, da rezultate multe care nu au nimic de a face cu fibro. Ma refeream doar la posibilile cauze a debutului fibromialgiei listate pe JH, NIH, NHS, WebMD, Mayo Clinic si altele.

Miscarea mie imi face foarte bine, chiar in timpul miscarii de multe ori ma simt extraordinar. pe urma platesc uneori in special cand stau sedentar la pc am durerile mai mari musculare, coloana, cap etc.
0
13-03-2018, ora 23:40
Flrazvan
Nu este medic/terapeut
Flrazvan
Auzi ca și durere de cap pe tine cum te ia ? La mine se încing lateralele și fruntea. Și le simt ca și cum ar fi pe nerv. Îmi creează o anxietate de nedescris. Neurologul zice ca e nevralgice de trigerment secundara de la C2. OK. Dar tensiunea asta... Și bineînțeles ceafa începe sa pâraiele. Astăzi cel la care merg eu nu prea a mai reușit sa mi le scoată. Toată ziua de azi și ieri am avut 14-15/10 și puls peste 100. E o stare de zici ca gata se termina... Off ce gânduri pot sa îmi creeze durerile astea. Noroc ca sunt cu cei mici acasă in concediu de creștere copil, ca la munca as fi avut mari dificultăți.
0
14-03-2018, ora 12:38
broalex
Nu este medic/terapeut
broalex
Durerile de cap la mine iau multe forme dar cele mai tipice sunt cefaleele adica practic am o tensiune in tot capul accentuata pe crestet, frunte si ceafa chiar la baza. E o senzatie care se simte ca si cum ai avea creierul vanat si usor prea mare pentru cap cu tensiune inauntru evident. Mai am si furnicaturi pe tot scapul si arsura care urca din cervicala la ceafa si din ceafa urca spre crestet si coboara usor pe centrul frutii. E vorba neuropatie combinata cu problemele de coloana, sinuzita da cred ca sunt si nervii cranieni implicati.

Esti sigur ca pulsul nu e marit cumva pe fond de anxietate/panica?
0
14-03-2018, ora 17:03
Flrazvan
Nu este medic/terapeut
Flrazvan
Pai daca si tensiunea urca la 15/10, un puls mare in mintea mea ar fi ca inimioara incearca sa pompeze mai mult sange.

In opinia mea cred ca e un dute vino intre anxietate si ceafa care stranguleaza circuitul sangvin. Sau doamne fereste vreo formatiune ( care nu cred ca e maligna sub nici o forma de atata timp).

La mine se manifesta asa:
- prima oara porneste din ceafa presiune si aer cald in nas;
- apoi mi se incing lateralele spre tample si usor ureche si pana in ochi.
- mi se betoneaza ceafa si TMJ si in zona gatului ( nu tot timpul);
- si apoi tot capul e incins si sunt muci cu varza !!
- apoi dupa cateva ore de puseu mi se betoneaza fix cervicala si paraie si incep durerile de tample si sub scalp. ( adica simptome pure de spondiloza).

Si cica sa mai faci ceva... Sper sa ajung la un doctor sa ma ajute cu ceva infiltratii sau inteleg ca se face si o injectie la nerv facuta de radiolog.

E a 3-a zi astazi cu puseul asta: am inceput ziua cu 14/10 acum vad ca a scazut la 13/8 dar ma doare capul in vreo 4 puncte. in special tample.
Daca ma lasa, se intampla fenomenul urmator ( imediat in aceeasi zi) vor aparea fi picioare nelinistite ( durere gamba, in spatele gambei, si talpi) imi vine sa le intind sa le frec sa fac spagatul ca Van Damme :).

Daca un neurolog este pe acest forum tare mult mi-ar prinde o mana de ajutor, in ce directie sa o mai iau.

Luni sau vinerea asta o sa fac analizele de sange pt suprarenale ( alti bani alta distractie). Mai mult ca sigur poate leucocitele sa iasa o tara mai mari si sunt curios de VSH, cele de suprarenale am un feeling ca am dat banii degeaba.

PS: in bucuresti am sunat la 3 clinici private si nema doctori neurologi mai devreme de aprilie. Cu alte cuvinte daca ai ceva urat pe cerebel ai belit-o! Nu cred ca cazul meu pt ca nu imi amortesc picioare/maini etc. Ma gandesc la saracii cei care chiar au nevoie urgent de un consult. Sa inteleg ca suntem condamnati.

Nenoricitii astia in loc sa le dea salarii mari la doctori si sa le indeplineasca toate dorintele ( necesar medical/ personal/ dezinsectii/ perosnal bine platit si calificat ) fac economii pe sanantatea noastra. Si daca nu am avea... Ca avem super doctori care ar putea sa trainuiasca multi tineri. Eu daca as fi prim ministru as face revolutie in sanatate. Doctorii sa fie manageri si ei sa decida ce si cand au nevoie.

In toata tara asta nu poti sa faci un rmn gratuit mai devreme de cateva luni. NU este posibil asa ceva.

Multumesc tuturor doctorilor care inca nu au plecat si fac meseria asta grea din dragoste pt tara asta amarata.

Scuze ca scriu atata, dar cumva ma ajuta sa ma linistesc.
0
21-10-2018, ora 11:44
roleli86
Nu este medic/terapeut
roleli86
Buna ziua!
Cum va mai simtiti, broalex si Flrazvan? Ce s-a mai descoperit, ce analize ati mai facut? Am aceleasi simptome, nu stiu ce sa mai fac si unde sa mai merg.
0
09-03-2019, ora 11:54
broalex
Nu este medic/terapeut
broalex
Buna,

Ati fost la un reumatolog, neurolog si psihiatru? Trebuie sa elimini rand pe rand posibilele cauze si intrun final sa se ajunga la un diagnostic.
0
09-03-2019, ora 12:16
Flrazvan
Nu este medic/terapeut
Flrazvan
Eu de vreo 4 săptămâni sunt cu o nevralgie occipitală de m-a zăpăcit... Cred că o să îmi refac rmn-urile la cap și cervicala. Dr neurolog nu a fost îngrijorat și a spus că nu e nevoie. Dar pe scurt vb lui Alex incepi cu RMN-URILE.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Tratament mai puțin invaziv - eficient pentru durerile lombare
  • Sfaturi pentru persoanele cu dureri lombare
  • Exerciţii recomandate pentru durerea lombară
  • Care este poziția corectă pentru a ridica o greutate?
  • Gestionarea durerilor lombare printr-o nouă abordare
  • O tehnică moleculară ar putea fi dezvoltată pentru a obține un diagnostic mai rapid pentru pacienții cu dureri de spate
  •