dureri intercostale care se repeta de cateva zile

31-03-2008
vlucian
Nu este medic/terapeut
vlucian
buna ziua.
In urma unor dureri de cap care se repetau la fiecare cateva zile si care tineau de obicei de pe la orele 16 17 pana cand adormeam, am facut cateva investigatii. La neurologie mi s-a recomandat un consult oftalmologic plus ceva diclofenac si nicerium. Consultul oftalmologic (de fapt au fost 2 ptr mai multa siguranta) nu a scos la iveala nici o problema. Am facut apoi o radiografie la nivel cervical ai am fost cu ea la un medic ortoped care a suspectat o nevralgie Arnold. Mentionez ca lucrez la calculator toata ziua (8-19 ore zilnic) si ca de multe ori imi intepeneste gatul. Deasemenea am fost nevoit sa lucrez o perioada intr-o sala de servere cu mult aer conditionat si probabil camp electromagnetic puternic. Medicul ortoped mi-a recomandat cateva procedee de fizioterapie. Au fost in total 10 sedinte in urma carora m-am ales cu ceva ce eu cred ca e o nevralgie. Intai am simtit-o in partea stanga iar apoi (dupa 1 -2 zile) s-a mutat pe partea dreapta unde a ramas cam de 2 luni de zile. Durerea e undeva in dreptul omoplatului dar uneori, in functie de miscarea pe care o fac, raspunde si in fata sau spre brat. Deasemenea ma "tine" si la respirat. Dimineata cand ma scol se simte cel mai rau. Din pacate nici durerile de cap (mai exact frunte si deasupra cefei) nu au disparut acestea aparand periodic la cateva zile si fiind insotite de dureri si lacrimari ale ochilor.
ce imi recomandati?
Multumesc
5 comentarii
0
21-04-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Ar fi bine sa mai faci un consult oftalmologic cu cicloplegie si corectie optica adecvata; ochelarii ar fi bine sa aiba protectie pentru calculator( lentile Essilor, Hoya, Zeiss); De asemenea foloseste un gel lubrififant cu acid hialuronic( Eyestil gel sau Blu gel) 1 aplicatie in sacul conjunctival inferior, la nevoie( cand lucrezi mai mult timp la calculator sau in atmosfera cu aer conditionat este favorizata uscaciunea oculara); Stai departe de aerul conditionat; poti folosi si un gel cu un antiinflamator nesteroidian ( de ex Fastum gel)pentru durereea de la nivelul omoplatului drept; te poate ajuta, de asemenea, un fizioterapeut;numai bine
0
23-10-2008, ora 12:33
vlucian
Nu este medic/terapeut
vlucian
Din pacate durerea de umar nu a disparut. Ba uneori chiar sunt la limita suportabilului si radiaza spre brat si spre piept. Spre rusinea mea nu am ajuns inca la nici un medic desi am intentionat sa merg la un acupuncturist. Am incercat sa fac ceva gimnastica pentru gat si umar, ceva exercitii de inspiratie Yoghina etc. Durerea de cap a fost ceva mai rara dar cea din umar e acolo zilnic. Pana la urma ce medic ar trebui sa consult? Medicul de familie ma trimitea la un fizioterapeut ceea ce mie mi s-a parut anapoda: fara un diagnostic nu stiu ce procedee de fizioterapie imi recomanda. Ca sa nu mai spun ca am devenit putin reticent la metodele astea de tratament.
Multumesc
0
01-10-2011, ora 23:11
vlucian
Nu este medic/terapeut
vlucian
Revin la acest subiect (http://forum.romedic.ro/arataprod.php?id_sub_cat=183id_cat=30id_prod=13697id_post=268761start=1mess=1) pentru ca problemele nu au incetat. Am in continuare dureri de spate si de omoplat (mai mult pe partea dreapta) care radiaza si spre 'fata' (piept) dar si spre brat in jos, uneori (mai ales noaptea) imi amortesc degetele mic si inelar si ma trezesc cu senzatia de maini umflate. Simt tot timpul nevoia sa-mi "troznesc" ceafa prin miscari stanga dreapta, de multe ori cu un parrait care ma sperie si pe mine - dar cu o senzatie de "eliberare" de tensiune. Ar mai fi, poate fara legatura, prezenta unui nod in gat care parca ma tine la respirat (mai ales cand mananc), deseori coji in interiorul urechii (mi-am facut examen de secretie si a iesit totul ok) si uneori la culcare senzatii vizuale cu ochii inchisi (pete, imagini care se misca si de care nu scap decat daca tin ochii intredeschisi).
Anul acesta in februarie, dupa o tura de iarna la munte (o zi de efort destul de intens, transpiratie, frig etc) am inceput sa am niste senzatii de ameteala (atentie, nu vertij de tip rotativ), de pierdere de echilibru si de camp vizual ingustat - toate acestea DOAR la mersul pe jos. Am facut tot felul de investigatii la: oftalmolog, neurolog, ORL (teste vestibulare), RMN cranian, reumatolog, specialist recuperare medicala - toate finalizate, mai mult sau mai putin, cu rezultate de tip "nu e de aici, mergeti si la un... ". La recuperare medicala totusi mi s-au prescris niste procedee de fizioterapie doar pentru zona cervicala (spun doar pentru ca eu am prezentat si durerile de spate, omoplat, brat dar dpdv al CAS nu mi se puteau prescrie procedee si pentru aceasta zona). Mentionez ca am o radiografie si un RMN de zona cervicala de acum 3 ani, fara ca vreun medic sa spuna ca sunt vechi. La un momentdat am contactat pe internet un prestigios medic oftalmolog pentru a-l intreba daca are rost un examen de camp vizual (asa cum mi s-a sugerat dupa examenul vestibular) care mi-a sugerat un tratament cu milgama, difrarel, piracetm si betaserc. Am "tinut' acest tratament aprox 2 luni dupa care l-am oprit (cam acum o saptamana). Senzatiile de ameteala/dezechilibru se estompasera si se rarisera daca nu aproape disparusera. Asta pana zilele trecute cand ridicandu-ma de pe scaun am simtit ca pun picioarele cam aiurea si ca ma cam clatin - o senzatie mai puternica si mai stranie ca oricare de pana atunci. Noroc ca nu a durat prea mult. Acum, daca merg pe jos simt ca iar am ceva probleme. As relua tratamentul dar nu-mi place ca nu stiu care este totusi cauza. In mintea mea, dupa ce am citit tot felul de siteuri si carti de specialitate, s-au formulat mai multe variante: o disfunctie/insuficienta vestibulara bilaterala (de aici si lipsa ametelii de tip vertij rotativ spre stanga sau spre dreapta), o problema de irigare (datorita unei probleme din zona cervicale sau poate cu alta cauza?), o problema de natura psihogena (datorita stresului, anxietatii etc). Nu mi-e clar daca durerile de spate, omoplati pot fi corelate cu durerea de ceafa respectiv cu ametelile, As fi foarte recunoscator daca cineva m-ar putea lumina. Oricum as reincepe cu un examen mai amanuntit de coloana, eventual cu efectuarea unei radiografii sau rmn. Cineva mi-a sugerat sa vad si un cardiolog.
Astept parerile sau sugestiile Dvs. Multumesc frumos.
cateva detalii:
36 ani, inaltime si greutate normale
lucrez ca IT-ist, uneori in conditii de stress puternic
purtator asimptomatic virus hepatic B
0
19-02-2020, ora 18:07
alinab1973
Nu este medic/terapeut
alinab1973
Buna ziua,
Am gasit mesajul dvs. Si eu ma confrunt exact cu aceleasi probleme si mi s-a spus ca am sindromul arnold. Lucrez la calculator multe ore si de la cervicala am o stare de ameteala continua pe strada. Daca ati gasit un remediu, va rog sa-mi scrieti, fiindca la mine nu a functionat nimic.
Al8na
0
12-03-2020, ora 00:00
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Ia neuromultivit
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Junghiul intercostal - ghidul pacientului
  • Cum recunoști o nevralgie intercostală și ce trebuie să știi despre ea
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  • 1,25 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de dureri de cap
  • Junghi intercostal - cauze, diagnostic, tratament
  •