Dureri lombare

15-08-2016
Raluca dArc
Nu este medic/terapeut
Raluca dArc
Bună ziua!
Am 18 ani şi azi este a treia zi de cand am nişte dureri lombare foarte enervante. Sâmbătă dimineață m-am trezit pe spate şi am simțit că mă doare mijlocul şi osul din partea stângă din zona lombară, şi de atunci tot continuă. Mă doare la atingere şi durerea este de tipul unei vânătăi, ca şi cum aş fi avut un traumatism. Menționez că nu am făcut absolut nimic pentru a o cauza. Nu am ridicat greutăți, nici nu m-am lovit sau să fi căzut.
M-am tot uns cu creme şi geluri specifice în speranța că îmi va trece. Încă nu am luat în calcul un consult medical, pentru că nu vreau să iau situația chiar atât de serios, dar totuşi nu ştiu care este cauza acestor dureri şi cum să le tratez.
Mulțumesc!
6 comentarii
0
15-08-2016, ora 10:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Pot fi zeci de cauze ale acestor dureri.
Este absolut imposibil de precizat cauza reala fara o examinare clinica directa.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
15-08-2016, ora 10:11
Dr. Alin Pandea
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Alin Pandea
Buna ziua,
Cand discutam despre durerile lombare consultul medicului specialist este important, deorece durerea poate reprezenta fie o contractura musculara fie in cazuri mai severe compresie radiculara.
Cu stima,
Dr. Pandea
0
16-08-2016, ora 00:36
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
buna seara
Durerea lombara poate intr-adevar insemna mult mai mult decat probleme ale coloanei.
Avand in vedere varsta si sexul Dvs., trebuie verificat daca aceste dureri au vreo legatura cu ritmul ciclului menstrual si eventual functionarea anexelor, sau poate cu functia renala si excretorie (rinichi si uretere).
Pentru a decide daca este cazul sa va ingrijorati sau nu, re-evaluati simptomele: situatia ciclului, eventualele modificari, simptomatologia urinara (culoarea si modul de emisie urinara) si evident, asocierea dintre aceste dureri si miscarile coloanei lombare.
Contactati medicul de familie si solicitati o investigatie de laborator si specialitate daca durerile nu cedeaza la anti-spastice si antalgice obisnuite.
Sunteti prea tanara ca sa dezvoltati o hernie de disc tipica; verificati-va coloana sa nu aveti o scolioza ignorata. Am descoperit multe cazuri astfel.
Cu stima
SL UNiv Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
16-08-2016, ora 10:34
Raluca dArc
Nu este medic/terapeut
Raluca dArc
Bună ziua, domnule doctor Enescu!
Am citit mesajul dvs, da, înaintea instalării menstruației, am sindrom premenstrual, iar printre simptomele sale se numără şi durerile lombare. De exemplu, peste 6-7 zile trebuie să-mi vină menstruația, dar parcă niciodată nu m-a durut atât de tare zona lombară. Scolioză nu am, doar o uşoară cifoză de la poziția pe scaun de-a lungul anilor de şcoală. În ceea ce priveşte aparatul excretor, nu am probleme renale, urina nu prezintă aspecte neobişnuite, nici nu mă ustură când urinez. Eu mai degrabă mă gândesc să nu am ceva general la oase, pentru ca uneori mai am dureri şi de genunchi, picioare, chiar şi degete, dar sunt trecătoare şi nu m-am alarmat. Voi continua să folosesc creme şi geluri antiinflamatoare, şi dacă nu-mi trece, cărui specialist ar trebui să ma adresez? Reumatologului sau unui ortoped?
Vă mulțumesc!
0
16-08-2016, ora 21:59
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara
Poate fi o coincidenta care suprapune nefericit simptomele pre-menstruale cu cele date de problemele (presupuse) de coloana. Pot interveni si alti factori conturbatori: rece, curent, baie, schimbarea patului, recenta racire usoara a vremii care ne-a "prins" cu geamul deschis.
Este clar ca la varsta Dvs nu sunteti obisnuita cu aceste schimbari si "atacuri" inflamatorii, care nu au, in general, conotatii patologice importante.
Ele insa sunt importante si trebuie investigate daca nu cedeaza la un tratament anti-inflamator uzual: de ex., presupunand ca nu aveti mult mai mult de 60 Kg, v-as recomanda Arcoxia de 60 mg o data pe zi pentru 6-10 zile, iar local Fastum Gel in cantitate generoasa (8-10 cm de subst/ doza) pe zona dureroasa, cu precautia ca zona respectiva nu trebuie expusa la soare direct (pielea ramane mai fotosensibila si se va inrosi). Masuri de igiena necesare: evitarea statului in picioare, a somnului pe saltea nepotrivita (denivelata sau prea dura), a ridicarii de greutati de orice fel. Luati in considerare un concediu medical si, cand timpul va permite, efectuati un consult ginecologic si endocrinologic pentru a vedea daca durerile pre-menstruale pot fi evitate.
Daca dupa o saptamana de tratament de acest tip simptomele persista sau se inrautatesc, atunci vom actiona altfel. Evident ca pentru o solutie cat mai eficienta si realista, este necesar un consult direct si acces la imagistica (RX. RMN eventual), ceea ce face ca, din respect pentru deontologie, indicatiile mele de mai sus sa ramana doar un sfat, o opinie, care nu va obliga in niciun fel.
Cu stima
Dr. Marius Enescu
Constanta
0
17-08-2016, ora 13:25
Raluca dArc
Nu este medic/terapeut
Raluca dArc
Vă mulțumesc mult pentru amabilitate şi lămuriri, domnule Enescu! Voi continua masarea zonei şi sper ca durerea să dispară. În caz contrar, mă voi adresa unui specialist.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.