Dureri lombare cronice

22-12-2006
aharapu
Nu este medic/terapeut
aharapu
Am 55 de ani si am dureri lombare cronice (de circa 2-3luni). Uneori durerile nu imi permit sa stau pe scaun, singurele pozitii "admise" fiind culcat pe o parte sau in picioare, dar mergand, nu stand...Poate aveti un sfat sau o idee ce sa fac, in afara de fizioterapie si tratamente cu antiinflamatoare, de care sunt satul deja..
12 comentarii
0
04-01-2007, ora 00:00
Alfie
Nu este medic/terapeut
Alfie
F. bun rezultat, in tratarea durerilor de spate, il are gimnastica medicala facuta sub indrumarea unui kinetoterapeut la un centru medical specializat. Deasemenea si acupunctura.
0
10-01-2007, ora 00:00
adrian k
Nu este medic/terapeut
adrian k
inainte de a face orice tratament trebuie sa sti sigur ce anume ai(diagnosticul exact), daca e cronic sau acut(ff important).in cazul in care esti in perioada acuta te sfatuiesc sa amani gimnastica med si chiar daca te-ai saturat de antiinflamatorii si fizio, inainte de gim. fa-le.o schema de tratament ar putea fi:tr medicamentos-fizioterapie(ai incercat laser?)-masaj-kinetoterapie(pr Williams).(fizio, masaj, kineto in aceeasi sedinta).incearca
0
28-01-2007, ora 00:00
aurora74
Nu este medic/terapeut
aurora74
pe mine la fel a inceput sá má doará, mi s-á zis cá e inflámet locul si am primit 2 injectii in coloaná.ACUM IS MÁI BINE DUPÁ APROAPE un an am umblát la bái, masazs si tot má doare dacá stau jos.treb sá specific cá eu am 33 ani si dupá nastere am fácut cunostintá cu o asemenea durere.CE SÁ-I FACI NU CONTEAZÁ VIRSTA.mi-e imi face bine miscarea si joga.Incercati.succes.AURORA
0
29-01-2007, ora 00:00
aharapu
Nu este medic/terapeut
aharapu
poate fi si altceva? de exemplu spondilita ? cine are experienta cu asa ceva?
0
29-01-2007, ora 00:00
Alfie
Nu este medic/terapeut
Alfie
cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este sa consultati un medic specialist si eventual sa faceti o radiografie la coloana. abia apoi pe baza consultatiei sa vi se dea tratamentul corespunzator. Sanatate!!
0
01-02-2007, ora 00:00
adrian k
Nu este medic/terapeut
adrian k
spondilita nu cred, dar spondilodiscartroza posibil.totusi mergi la un neurolog.asculta-ne!
0
17-02-2007, ora 00:00
cami2007
Nu este medic/terapeut
cami2007
Am 35 de ani si am aceeasi problema.La radiologie mi s-a spus ca nu am nimic la coloana dar am niste dureri groaznice.Problema este ca eu nu-mi gasesc nicio pozitie, in pat, in care sa nu ma doara spatele.Iau ceva calmante ca sa pot dormi, iar de stat pe scaun este groaznic.Singurul lucru care imi mai calmeaza durerea este gimnastica, atat dimineata cat si seara inainte de culcare.
0
17-02-2007, ora 00:00
adrian k
Nu este medic/terapeut
adrian k
e bine sa consulti mai multi medici pt a fi sigura daca ai sau nu ceva la coloana.poate fi o contractura musculara.gimnastica e clar ca e buna dar te sfatuiesc sa eviti pozitiile de extensie a spatelui.ar trebui sa incerci si masajul(transversal pe muschiul contractat) facut la un cabinet de recuperare medicala.
0
17-02-2007, ora 00:00
aharapu
Nu este medic/terapeut
aharapu
intre timp am facut un RMN pe zona iliaca si s-a descoperit o osteonecroza aseptica de cap femural.urmeaza operatie, etc.
nu stiu daca durerile se leaga de asta, voi vedea peste cateva luni..
0
05-06-2009, ora 20:48
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Legat de necroza aseptica de cap femural va pot spune ca RMN permite un dignostic rapid de incadrare al stadiului acestei necroze, fapt ce are intr-adevar repercursiuni asupra tratamentului corespunzator.

Necroza osoasa aseptica (inclusiv cea de cap femural), cunoscuta si ca osteonecroza, are o indicatie chirurgicala sau de protezare numai in stadiul 4 (situatie similara osteoradionecrozei). In toate celelalte stadii tratamentul acestei afectiuni este unul conservativ, extrem de usor (pentru stadiile 1 si 2) sau mai complicat in cazul stadiilor 3 si anume oxigenoterapia hiperbara (HBO sau HBOT) si nu necesita protezare. Stadiile 4 de necroza osoasa cu modificare de contur articular necesita o protezare (dar numai acestea) daca modificarea de contur nu este articulara se poate incerca un tratament combinat ortopedic-HBO.

Cu siguranta in stadiile 1 sau 2 de necroza osoasa, in majoritatea stadiilor 3 dar si in cazul unor stadii 4 oxigenoterapia hiperbara duce la o vindecare rapida a zonei de necroza fara a mai necesita o interventie chirurgicala, sau daca, atunci este vorba de una minimala (stadiul 4).

Ca urmare a importantei majore a HBO in ortopedie si traumatologie, Centrul de Medicina Hiperbara din Constanta a incheiat un contract de colaborare cu Clinica de Ortopedie a SCJU Constanta, materializat prin Centrul Pilot National de tratament combinat ortopedic-HBO.

Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
0
05-06-2009, ora 21:41
aurora74
Nu este medic/terapeut
aurora74
Vá multumesc pt. ráspuns.VÁD CÁ DE ATUNCI A TRECUT MAI MULT DE UN AN SI VÁ POT ZICE CÁ ACUM MÁ SIMT MULT MAI BINE, Slavá Domnului!!
Adevárul este cá am tot umblat sá gásesc solutia pt boala mea.Fac gimnasticá, umblu la masaj (Ceragem-pat de masaj, infra, si acupresurá-e gratis )si dupá 200 de sedinte, am inceput sá nu mai am dureri, deci má ajutá si ori de cite ori pot merge merg.Dacá aveti norocul sá aveti la voi in localitate asemenea PAT nu ezitati sá mergeti.Si mi-am cumpárat pantofi RYN-ceva asemánátor cu MBT.(PANTOFI CA HINTA), POATE CÁ CUNOASTETI SI VOI.
Ii ador dar is enorm de scummpi...
Vá doresc multá sánátate si cáutati si voi cá sanse are fiecare numai trebuie gásitá.
Numai bine de aici din Budapesta.
0
05-06-2009, ora 21:43
aurora74
Nu este medic/terapeut
aurora74
Scuze 2 ani au trecut.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Tratament mai puțin invaziv - eficient pentru durerile lombare
  • Sfaturi pentru persoanele cu dureri lombare
  • Exerciţii recomandate pentru durerea lombară
  • Care este poziția corectă pentru a ridica o greutate?
  • Gestionarea durerilor lombare printr-o nouă abordare
  • O tehnică moleculară ar putea fi dezvoltată pentru a obține un diagnostic mai rapid pentru pacienții cu dureri de spate
  •