Dureri mari, helicobacter, esofagita

11-07-2016
MisterFox
Nu este medic/terapeut
MisterFox
Buna ziua!

Pe scurt: in urma unei endoscopii am fost diagnosticat cu esofagita de reflux (grad A) si gastrita antrala eritematoasa. Reflux biliar in cantitate mare. De asemenea in urma biopsiei a reiesit ca am helicobacter si acum iau antibiotice( ieri am inceput).
Endoscopia am facut-o acum 10 zile, cand m-am prezentat la medic fiindca aveam un disconfort in partea superioara a abdomenului, spre stanga ( in special sensibilitate la palpare). Inainte cu 2 saptamani de asta am avut o saptamana in care mi-a fost greata aproape in continuu, dar ce-i drept atunci a fost o perioada de stres nervos maxim ( care cred ca m-a afectat oarecum, am descoperit zilele astea ca am pierdut vreo 2-3 kg).

Problema cu care ma confrunt acum insa este ca disconfortul s-a transformat in durere. Saptamana trecuta a inceput sa ma doara cumva ciudat pornind din zona respectiva a abdomenului spre umar. Am incercat sa dorm pe partea stanga dar degeaba, in timpul zilei poti oarecum sa ignori durerea dar noaptea te confrunti cu ea (de o saptamana ma trezesc cel putin o data pe noapte din cauza disconfortului). Joi s-a localizat durerea surda in umarul stang si a durut incredibil de tare, dupa care vineri nu a mai durut deloc. Sambata spre Duminica m-a durut iarasi foarte rau toata noaptea, dar ieri noapte nu a durut aproape deloc, dar astazi dupa masa a revenit iar, mai mult in partea superioara a abdomenului, spre stanga. Deci durerea vine si pleaca, se mai potmoleste daca ies la o plimbare dar nu pot sa ma plimb noaptea.
Domnul doctor m-a linistit ca simptomele se vor ameliora, si eu il cred, dar as vrea sa mai aud si de la altcineva care s-a confruntat, ce metode ati folosit ca sa ameliorati durerea? Fiindca uneori e insuportabila, iar noaptea daca ma ia imi vine si o anxietate si nu ma pot linisti...
Multumesc.
4 comentarii
0
12-07-2016, ora 13:06
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Pentru esofagita de reflux si gastrita se face tratament cu Omeprazol 4 saptamani (plus claritromicina sau altceva pentru helicobacter). Omeprazolul inhiba secretia gastrica lasand mucoasa sa se refaca si este foarte eficient in tratamentul gastritei si al ulcerului gastric sau duodenal.

Dupa 2-3 zile de tratament cu Omeprazol ar trebui ca durerea sa dispara. Daca continua vor fi necesare si alte investigatii. De ex pt inima - sa nu fie vreo angina pectorala mai atipica (desi nu cred, ar fi aparut simptomele initial la efort; in plus, daca sunteti tanar se cam exclude diagnosticul asta). Sau eliminate alte afectiuni cu plecare din zona mediastinala.
0
12-07-2016, ora 13:54
MisterFox
Nu este medic/terapeut
MisterFox
Multumesc de raspuns.
Sunt tanar, nu cred ca e vorba de angina, am facut un EKG luna trecuta si a iesit ok. Pulsul de asemenea mi-l mai verific si e stabil la vreo 70 bpm. Inainte de aceste probleme am incercat sa am cat de cat niste activitate fizica dar acum ies doar la plimbari.
Iau de aproape doua saptamani esomeprazol 20mg dimineata. Mai iau si sucralfat la nevoie, dar simptomele mi se par atipice fata de ce am citit pe net: nu am simtit arsura in gat sau la stern, mai degraba o durere si disconfort, in partea stanga cu o localizare difuza. Senzatia se amelioreaza in pozitie verticala, dar nu totdeauna.
Durerea puternica in umar a aparut acum 5 zile, mai trece uneori... nu-mi dau seama daca e dupa ce mananc anumite mancaruri sau nu.
Am slabit 3kg si asta cred ca de la stres si ca nu mai pot dormi continuu 7 ore.
Nu am observat modificari ciudate in scaun sau la urina.

Mierea si aloe vera sunt indicate pentru a calma esofagul iritat?
0
12-07-2016, ora 15:51
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
E ciudata durerea ta.
Cred totusi ca e de la stomac. Afectarea esofagului poate da iradierea durerii in umar prin raportul lui cu nervul vag.
Eu as dubla doza de esomeprazol. Doza de 20 e mai mult pentru preventie decat curativa. Totusi simptomele ar fi trebuit sa scada in intensitate sau sa dispara.
Daca durerea e foarte puternica si iti afecteaza somnul poti lua un antialgic. In mod normal astea iti pot acutiza o gastrita dar tu esti sub protectie cu omeprazol.

In rest nu stiu ce alte recomadari sa-ti fac.
Trebuie sa te vada un specialist in medicina interna care sa apeleze si la alte investigatii.
Asa cum spuneam si mai sus - trebuie eliminate alte afectiuni cu plecare din zona mediastinala.
0
25-03-2018, ora 18:40
Deeitza88
Nu este medic/terapeut
Deeitza88
Buna ziua..ati reusit sa scapati de durera din umar?Cu aceiasi problema ma confrunt si eu si sunt foarte speriata sa nu fie ceva grav.Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •