Dureri pe coloana dupa o operatie de disc lombara.

24-05-2017
Florin Stan
Nu este medic/terapeut
Florin  Stan
Buna ziua, numele meu este Florin, am 36 de ani, constituție 1, 82 cm, 72 kg.
Am și eu o problema majoră după o operație: După aproape 20 de ani în domeniul construcțiilor, anul trecut pe 24 mai 2016 am ajuns la bisturiu cu diagnosticul M51.9G respectiv G57.3RG (dureri lombare pe coloana+piciorul drept amorțit, nu puteam sa ma ridic pe călcâi). Operația am făcut-o în Germania deoarece aici lucrez beneficiind de asigurare medicala.
Asa ca după câteva controale MRN(sau RMN in româna)+LWS doctorul mia explicat ca un inel de la coloana deplasat, apasă pe nerv și strangulează măduva spinării (cred ca m-am exprimat corect). Deci doctorul a spus ca este mai indicat sa fac operație decât sa aștept mai mult. După operație am început recuperare făcând fizioterapie, masaje, piscina etc... cu dosar de la spital care a durat vre-o 3 luni. După aceasta au început sa apară durerile, înțepături în picior, tot nu reușeam sa ma ridic pe călcâi. Oricum eram optimist deoarece a dispărut amorțeala.
Doctorul mi-a tot dat scutiri aproximativ un an de zile trimițăndu-ma la alt doctor, făcând alt RMN, (celălalt mi-a spus ca este totul ok, trimițăndu-ma în continuare la reabilitare), după care am renunțat pentru ca aproape îmi revenisem. Bine mai aveam asa mici înțepături în talpa, mici amorțeli însa eram ok. Ulterior m-am înscris la o sala de fitness și am continuat exercițiile învățate la reabilitare. Menționez ca în tot acest timp nu am muncit deloc, însa sincer câteodată am cam exagerat cu băutura și cu fumatul, în ultimele 3 luni am pus stop băuturii deoarece am înțeles ca ar afecta pe coloana.
De vre-o 3 săptămâni am început un job ca agent de paza. La o săptămâna au început durerile: în același loc unde m-am operat, la aproximativ 20 cm mai sus, și înțepături puternice în talpa piciorului (același picior drept). Mai nou a început sa ma deranjeze și piciorul drept din când în când cu aceleași probleme. Nu prea mai am timp de fitness.
Referitor la locul meu de munca: stau mai tot timpul pe scaun, însa la aproximativ o ora ma ridic fac un ocol obiectivului, după care fac câteva exerciții din programul Williams. Totuși durerile se accentuează și nu știu ce sa mai fac, mai ales când stau pe scaun. Parcă mai bine era în construcții. As dori un sfat de la un specialist, însa dacă se poate as dori sa consult și un doctor în Romania (în București deoarece eu stau în Giurgiu). Pe data de 18 august am sa vin în țară și as vrea sa îmi fac o programare.

Poate îmi recomandă cineva un doctor cu calificative bune? Că bine mi-ar prinde bine!
Cu mare respect medicilor care salvează vieți și au conștiință!
Cu speranța ca cineva îmi va răspunde, sănătate multă va doresc la toată lumea.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.