E bine sa lasam bebelusii sa se joace cu copiii mai mari?

19-02-2010
elena8009
Nu este medic/terapeut
elena8009
Sunt mamica unui bebe de 6 luni si as dori sa stiu daca e bine sa lasam bebelusii in preajma copiilor mai mari, a altor persoane pt ca eu stau cu frica cand ma intalnesc cu cineva sa nu puna mana pe manutele ei din cauza bolilor.Eu ma spal f des pe maini iar cand ies afara caut sa ating cat mai putine lucruri.De la ce varsta e bine sa lasam copiii sa interactioneze intre ei fara a sta cu frica?De la ce varsta au un sistem imunitar dezvoltat?(mentionez ca bebele meu e nascut cu 6 saptamani mai devreme de termen)
5 comentarii
0
19-02-2010, ora 15:12
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
buna elena

am inteles ca sistemul imunitar al copilului incepe sa se activeze incepand cu varsta de 3 ani. Pana atunci are imunitate de la tine din burtica+lapte daca l-ai alaptat.

intr-adevar e greu sa ii vezi cum se chinuie cand racesc ( nu stiu sa sufle nasul, nu dorm, etc) dar pe de alta parte nici sa-i cresti sub un clopot de sticla:)

ia-o si tu treptat, intai cu copii din familie, apoi largesti cercul... si ca sfat general: cand te duci in vizita la persoane care au copii mici, suna inainte si intreaba daca nu e cineva racit si daca da, amana vizita pe alta data.

eu asa fac cu prietenele mele si nu se supara:))

numai bine!
0
19-02-2010, ora 16:35
elena8009
Nu este medic/terapeut
elena8009
Multumesc pt raspuns.De exemplu zilele trecute am ajutat pe cineva cu bebele pt cateva ore si nu mi-a spus ca are rosu in gat, iar acum bebelusul respectiv e pe antibiotic.Nici macar nu stiu daca se ia.Nu as vrea totusi din prea mult bun simt sa mi se imbolnaveasca bebele.
0
24-02-2010, ora 14:04
morona
Nu este medic/terapeut
morona
Buna Elena,
intr-adevar e riscant sa punem copii nostri in contact cu alte persoane, adulte sau copii.Dar, cum spunea si "verticala" nu putem trai doar noi si copiii nostri.Deci, incepe treptat asa cum te-a sfatuit mai sus colega noastra, si in acelasi timp daca ai inceput alimentatia diversificata, da-i in fiecare zi fructe si legume, si asigura-te ca nu are anemie, pentru ca anemia dezvolta automat un sistem imunitar slabit.Evita aglomeratiile, persoanele bolnave nu le asa sa se apropie nici macar de tine, chiar daca se supara, scoate-l in fiecare zi afara cate 15 minute macar, mai ales ca acum e destul de caldut, imbracat corespunzator, ai grija ca dormitorul lui sa fie aerisit zilnic, si neaparat da-i ceiut cu 10 picaturi de lamaie ( vitamina C este un ajutor de nadejde pentru toti dintre noi in a nu contacta viroze, gripe, etc ).
In ce priveste rosu in gat de la bebe ala cu care zici ca ai intrat in contact, nu cred ca ar trebui sa-ti faci asa mari probleme.E adevarat ca sunt virusi care se transmit pur si simplu prin aerul expirat, dar sa speram ca nu e cazul.Doar bebe al tau nu a baut din acelasi biberon sau s-a pupat cu celalalt bebe.
Daca vezi anumite schimbari mergi la medic din timp ca sa nu apuce boala sa evolueze.
Iti spun toate astea din experienta.Bebe al meu a avut o singura data o faringita prin septembrie, care s-a tratat cu Sumetrolim si Nurofen, in cateva zile.Asta nu inseamna ca nu am fost disperata :( In rest multumim lui Dumnezeu am fost sanatosi si speram sa iesim din iarna asta cu bine.Si tine cont ca am avut si anemie ca suntem nascuti prematuri.
Iti doresc multa bafta.
0
25-02-2010, ora 14:58
elena8009
Nu este medic/terapeut
elena8009
buna morona!Si bebelusul meu e nascut prematur, la 34 sapt, poate de aceea sunt asa grijulie, dar s-a dezvoltat perfect, multumesc lui D-zeu nu am avut probleme.Mi-ar placea sa tinem legatura :)
0
25-02-2010, ora 15:15
morona
Nu este medic/terapeut
morona
Si mie mi-ar placea sa tinem legatura.Te inteleg perfect cu grija exagerata...si mie de multe ori mi s-a spus ca sunt paranoica din cauza gripei porcine sau a spalatului pe maini...dar Stef s-a nascut la 29 sapt cu 1350g...si numai noi si Dumnezeu stim prin ce am trecut.
-* ...astept sa-mi scrii sa impartasim impresii legate de copii nostri.



(*modificat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Jocul la copiii mici Dezvoltarea sociala a copilului mic

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Abordarea părinților influențează în mod semnificativ dezvoltarea copiilor cu sindrom X fragil
  • Prieteniile din copilărie sunt benefice pentru sănătatea la vârsta adultă
  • Jucării ce dezvoltă inteligența și creativitatea copilului (recomandări în funcție de vârstă)
  • Jocul la preșcolari reduce riscul de probleme de sănătate mintală mai târziu
  •