e cistita cronica? | Forumul Medical ROmedic

e cistita cronica?

24-11-2011
bubbles
Nu este medic/terapeut
bubbles
buna, am o problema de sanatate care persista de ani buni...va rog sa aveti rabdare sa cititi si sa ma ajutati.
pe la vreo 17 ani m-am trezit cu o senzatie puternica de usturime la urinare, nevoia de a urina din 5 in 5 min si usturime la contact sexual.
am inceput sa ma duc la ginecologi...mi-au spus ca am vaginita, mi-au dat tratamente fara a recurge la analize sa vada exact la ce tratament ar fi senzibil.tot felul de ovule, medicamente, atat pt mine cat si partener.
nu a avut efect.iar la ginecolog...mi-au facut teste...papanicolaul era bine, ecografia la fel, la testul de secretie mi-a iesit ceva valori mari nu mai tin minte...mi-a dat tratamentul cu medicamente la care e sensibil pt ca facusem si o antibiograma.
m-am intors la ginecolog pt ca tot la fel ma simteam...usturimea persista la contact, uneori faceam dupa contact niste crize(asa le numesc eu)puternice de usturime ca trebuia sa stau ore in apa calda, e groaznic.mi-am refacut testele la gine si au iesit bine.
mi-a recomandat gine sa fac urocultura...mi-a iesit infectie e-coli sensibila la injectii gentamicina...am luat si acest tratament dupa care urocultura a iesit bine dar problema mea persista...am repetat de multe ori apoi urocultura si proba de secretie la gine la diferite cabinete si laboratoare sa ma conving...peste tot
mi-au iesit bine.doctorii dadeau din umeri si spuneau ca poate nu sunt destul de lubrifiata(insa sunt, nu e asta problema)sau poate deja imi imaginez eu durerea ca poate a ramas in capul meu...asta mi-au spus vreo 2 doctori...am crezut ca fac cu nervii.cum d-zeu poate
sa fie in capul meu cand sunt moment cand ma trezesc noaptea din somn cu usturimi groaznice ca nu pot sa ies din casa sau mai bine zis din apa calda.am incercat sa mananc multe iaurturi, ceaiuri, sa fac spalaturi cu ceaiuri.nimic
nu a functionat sau macar sa se diminueze problema.am continuat cu problemele la urolog...mi s-a facut cistoscopie si mi s-a pus diagnosticul de cistita acuta.doctorul mi-a spus ca anumite cistite nu apar la sumar de urina sau urocultura.am facut 10 spalaturi vezicale la spital cu sol. acid boric 1%, sol.nitrat argint 1% si sol.albastru de metil 1%.
nici un efect, urocultura curata.am revenit la urolog si mi-a spus ca inseamna ca e vorba de cistita cronica si mi-a dat urmatorul tratament sa il urmez timp de 3 luni continuu:urovaxom 1/zi, vitamina e 1-0-1/zi, magne b6 1-1-1/zi, uractiv 1-1-1/zi, biosun 1-0-1, diclofenac supozitor 1/seara.la recomandarea unei asistente am m-ai adaugat si capsule preparate in
farmacie de albastru de metil 1-0-1/zi.urmez tratamentul din data de 11 noiembrie si o sal duc pana la capat chiar dc inca nu simt ameliorare.
nu stiu ce sa mai fac, relatia intima are de suferit, mie greu sa ma pornesc undeva mai departe de casa, un concediu, vacanta pt ca stau cu frica de a nu face criza.credetima ca e ingrozitor, am impresia in acele momente
ca usturimea, senzatia de arsura nu va trece niciodata.uneori ma gandesc ca nu mie pus diagnosticul bine.poate imi recomandati niste teste sau analize, doctori buni, sau poate e cineva care a trecut prin asa ceva...apropo acum am 23 ani
7 comentarii
0
25-11-2011, ora 18:19
tema
Nu este medic/terapeut
tema
bubbles, eu cred ca te reinfectezi de undeva.
Prietenul tau a facut urocultura si analiza se secretie uretrala cu antibiograma?
Pe timpul tratamentelor. (..cam multe!), trebuia sa faci o pauza sexuala.
Faptul ca stai cu sezutul in apa calda, este foarte rau, chiar daca te linisteste, nu faci decat sa ajuti microbii sa migreze din anus in vagin si vezica.
Baile de sezut cu ceaiuri, ajuta uneori, doar in cazul hemoroizilor, dar mai mult ca sigur ca se va face o infectie vaginala si/sau urinara,...care va trebui tratata ulterior.
Apoi, mai trebuie sa pastrezi cateva masuri de igiena :
Cred ca ai si o candidoza, daca te ustira asa tare.
Pentru o analiza, facuta corect, nu trebuie sa te speli in vagin si sa nu ai contact sexual cu 72 de ore inainte de recoltare si sa treaca cel putin 10 zile de la ultimul antibiotic, in caz ca ai luat.
Altfel, poate iesi rezultatul fals negativ.
Poate de aceea tot iti iese ca nu ai nimic.
Cand incepi tratamentul - sa speli lenjeria, prosoapele si tot ce vine in contact cu zona intima (chilotii, pantalonii), la peste 70 de grade, iar dupa 3-5 zile poti chiar sa iei chilotei noi, ca sa previi reinfectarea.
Ciuperca intra in tesatura si nu scapi de ea decat daca fierbi sau calci bine chilotii zilnic in timpul tratamentului, in primele 5 zile.
Pantalonii si fustele trebuie calcate cu abur, daca nu se pot spala la peste 70 de grade.
Sa nu faci baie in cada, deoarece nu ai cum sa o dezinfectezi bine si iti face rau si la ovare sa stai atat in apa calda. Poti face infectii si la ovare.
Chiar nu este bine sa stai cu picioarele, parul...anusul...totul la un loc in apa calda. Fa-ti doar dus!
Daca te speli cu irigator si cu acesta te poti reinfecta daca nu este dezinfectat cum trebuie - trebuie sa ai grija.
Vezi de unde te infectezi, pe ce wc te asezi. Dezinfecteaza mereu colacul de wc cu spirt, iar in interior, cu solutii pentru wc, mai ales daca mai vine cineva in vizita...nu stii ce "bucurii" iti lasa.
Si partenerul trebuie sa faca tratament si el trebuie sa-si spele rufele la peste 70 de grade, altfel faci tratament degeaba si te reinfectezi.
Inainte de a avea contact sexual sa faci dus si tu si partenerul. E-coli se ia (in general) de la anus!
Desi pare cam complicat, poate unii ar considera chiar exagerat, in cazul tau, chiar trebuie sa ai multa grija, ca prea de mult timp ai probleme. Ai sa te obisnuiesti sa pastrezi aceste masuri de igiena,
Daca nu, dupa ce termini tratamentul, in cateva zile, apar simptomele din nou.
Si repet - asteapta sa treaca 10 zile de la terminarea ultimuilui antibiotic, daca vrei sa repeti o analiza pentru detectarea unei infectii, ca sa nu iasa rezultatul negativ.
In timpul tratamentului cu antibiotic pentru infectie urinara, nu este bine sa iei diuretice, deoarece acestea vor elimina urina prea repede si medicamentul nu are timp sa isi faca efectul. Este chiar logic acest lucru.
Poti lua dupa aceea diuretice, daca ti se prescriu se un doctor.
Nici inainte de a face urocultura nu trebuie sa iei diuretice, macar sa le opresti cu 2 zile inainte, ca sa nu se dilueze prea mult urina, ca poate sa iasa rezultatul fals negativ.
Deasemenea, daca iei prea mult timp diuretice, o sa ti se spolieze organismul de electroliti, de proteine si tot ce este esential unei bune functionari.
Vorbeste cu doctorul despre asta si gandeste-te daca ai facut unele dintre aceste greseli.
Acum, ar trebui sa faci o pauza cu antibioticele.
Poate gasesti un medic de medicina naturista si sa iti refaci putin imunitatea.
0
05-12-2011, ora 06:01
red_rose
Nu este medic/terapeut
red_rose
ce intra in diuretice?? mai este ceva infara de asta si ca sa nu ne spalam 72 ore inainte si o igiena buna inainte de urocultura? ca eu tot cred ca degraba o sa s-o dau si vreau sa fac tot cum trebuie ca sa nu o dau de citeva ori.
Si ma uit ca fata are prob asemnatoare ca ale mele. Eu as spune totodata ca nu i s-a pus diagnosul corect. Pe mine iar m-au inceput mancarimile :(
0
06-12-2011, ora 20:56
tema
Nu este medic/terapeut
tema
red_rose, diuretice sunt substante ce determina cresterea eliminarii de urina. Adica urinezi mai mult.
Pot fi ceaiuri diuretice- de ex ceai de cozi de cirese, ceai de matase de porumb, ceai de soc.
Bera si laptele sunt diuretice, mai pot fi si unele suplimente.- scrie pe ele ca maresc diureza.
Sa nu bei nici cafea sau cafea cu lapte inainte cu o zi inainte de urocultura.
Pentru analiza de secretie vaginala, nu trebuie sa ai contactsexual si nu te speli in vagin cu 2 zile inainte de analiza si sa treaca cel putin 10 zile de la ultimul antibiotic luat, in caz ca ai luat.
0
18-03-2013, ora 21:24
laulau
Nu este medic/terapeut
laulau
Draga bubbles. Si eu am cistita cronica, diagnosticata prin cistoscopie. Dr urolog mi a spus ca singura rezolvare, singurul tratament ce functioneaza sunt spalaturile vezicala sau instilatiile vezicale cu aceste solutii. Mie frica de efecte secundare mai ales ca o parte a vezicii mele este sanatoasa iar aceste solutii ard. Sunt dureroase ? Merita ?
0
21-03-2013, ora 14:48
botosita
Nu este medic/terapeut
botosita
buna!! ma confrunt si eu cu acesta bola nesuferita cu aceste infectii si microbi nebuni e-coli ! pe scurt : fac de 2 ani infectie am luat antibiotice la greu..am fost la urolog am facut citoscopie rezultatul cistita acuta si am facut instilatii cu nitrat de argint si antiinflamator iar pe langa si heparina ( care am procutrat-o din spital cu pile pt. ca nu se gaseste la farma ). am facut 10 zile- o zi nitrat de arg. fff bun dezinfectant si o zi antiiflamator. prima zi am inceput cu nitratul de arg. care ustura fff tare cand se introduce in vezica dar e suportabila durerea iar la urinare ustura cam ca si cand ai cistita dar poate o ideea mai tare. la antiinflamator e raiul pe pamant - te simt super bine si iti calmeaza durerile. Am avut autonomie ca sa zic asa, cam 6 sapt dupa care am facut din nou cistita in iulie si de atunci cam inca 2 :(((((
Avantajul instilatiilor - durata mai scurta ( cam pana in 2 zile ) dureri acute si pisu din min in min iar senzatiile de usturime s-au ameliorat !!! pt mai multe detalii revin !!!!! va [pup sanatate !!!!!!!!!!
0
10-09-2020, ora 14:41
Hair
Nu este medic/terapeut
Hair
Pentru cistita cronica, nu sunt medic, dar ajungi sa-ti faci singur tratament si diete.
In primul rand trebuie alcalinizata urina, sa se consume alimente doar alcaline. Eu am facut 6 instilatii cu Cystistat, au trecut durerile, dar a ramas o usturime deranjanta. Am citit ca bicarbonatul de sodiu, alcalinizeaza urina. In fiecare zi beau 2-3 can, i in care pun o lingurita de bicarbonat de sodiu si apa. Se pare ca doar asa se vindeca mucoasa vezicii, prin alcalinizarea urinii. Vad ca este un SF pentru urologi aceasta boala, eu am zis ca am avut ghinion sa ma imbolnavesc in pandemie, dar vad ca e greu de diagnosticat, la mine a durat doar 3 luni. Sanatate multa va doresc.
0
05-06-2021, ora 17:07
Gizel
Nu este medic/terapeut
Gizel
Buna Hair
Cat timp ai băut apă cu bicarbonat?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dacă ai cistită îți poÈ›i infecta partenerul sexual?
  • Tratarea cistitei - medicamente, remedii, sfaturi utile
  • Cistita în timpul sarcinii
  •