E depresie?

25-04-2013
Olandi
Nu este medic/terapeut
Olandi
De ceva timp nu-mi pot focaliza privirea.
Parca retraiesc in subconstient de ceva si am un disconfort in simtire, parca ma doare psihicul.
Daca a avut cineva astfel de stari rog sa posteze aici si sa-mi spuna cum se trateaza
22 comentarii
0
26-04-2013, ora 15:03
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Asa a inceput si la mine. Ce senzatii mai ai in rest? Iti recomand o vizita la psiholog, te-ar ajuta mult :)
0
26-04-2013, ora 17:05
Olandi
Nu este medic/terapeut
Olandi
Alte senzatii sunt dialogare redusa, lipsa trairilor in simtire, adica nu am acea adrenalina in singe, sunt molesit, privirea atintita, cam astea sunt de baza.
Tu cum te vindeci?
0
26-04-2013, ora 17:08
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Mie mi-a cam trecut de la sine aproape de tot depresia, dar am ramas cu anxietate. Oricum iti recomand sa vizitezi un psihiatru sau un psiholog si sa le explici TOATE simptomele pe care le ai, incearca eventual sa le notezi pe o hartie, sa nu le uiti :) O sa vezi ce iti recomanda. Sau fa o vizita la medicul de familie intai si vezi ce iti recomanda. Simptomele se pot agrava in timp, asa ca e cel mai recomandat sa incepi sa tratezi problemele cat mai repede..
0
26-04-2013, ora 17:13
Olandi
Nu este medic/terapeut
Olandi
Mersi de sfaturi.Voi pleca miine la un medic psihiatru.
Aceste stari sunt ale depresiei sau anxietatii?
0
26-04-2013, ora 17:20
Tot All Mamei
Nu este medic/terapeut
Tot All Mamei
Eu am la fel astfel de stari si primesc tratament din 2008 paroxetina si risperidona-2mg, dar in 2011 am redus brusc doza de risperidona si peste 3 zile am avut halucinatii delirante si am fost internat in spital cu diagnoza de schizofrenie paranoidala.la moment am depresie majora, la fel cu senzatii suparatoare.si la fel iau un antidepresant sertralina plus risperidona 2 si 2.gindurile sunt lucide dar ma deranjeaza depresia.
0
26-04-2013, ora 17:23
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Din experienta mea e vorba de depresie, dar de obicei se cam amesteca depresia cu anxietatea in multe cazuri. De-aceea e cel mai bine sa incepi tratamentul cat mai repede :)
Ai avut ceva probleme in ultima vreme ? Stres, despartire poate, mult de munca ? Oboseala?
0
26-04-2013, ora 18:31
Olandi
Nu este medic/terapeut
Olandi
De multe ori ma stresam la sunete, claxonari, strigate, cam de mic am fost anxios dar credeam ca e o trasatura de caracter.uneori cind vorbea cineva cu mine parca priveam un perete, nu intelegeam sensul propozitiilor, eram cam neutru.la lectii daca ma stresam ma tulburam la cap, era ca un amestec de substante.acum lucrez ca fotograf la ceremonii, din asta cistig.si in unele momente ma pierd cu firea.calc ca prin farfurii.privirea se atinteste intr-un punct si nu ma pot concentra, e ca o pelicula pe cap.
0
26-04-2013, ora 19:58
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Asa e. Daca dai un search pe forum la simptome de depresie/anxietate/atacuri de panica vei vedea o gramada de chestii pe care unii le-ar putea considera ciudate. E ciudat cum poate functiona creierul nostru cateodata :)
Inca o data iti recomand sa incepi incet un tratament, explica exact ce simptome ai, ca sa iti poata fi acordat cel mai bun ajutor. Poate la psihiatru ti se vor prescrie cateva medicamente, vezi cum reactionezi la ele, la unele persoane poate dura mai mult pana se gaseste tratamentul cel mai eficient.
Multa sanatate!
0
26-04-2013, ora 20:32
Olandi
Nu este medic/terapeut
Olandi
Multumesc, deasemenea!
am vorbit cu sora miine sa ne ducem la medic.la psiholog nu prea cred ca e nevoie pt ca nu ma deranjeaza ceva anume, doar senzatiile neplacute care cred ca trebuie ratate cu medicamente.cind sunt anxios intorc capul repede in jur, nu am o liniste in vorba si gesturi.am si bufeuri de caldura in public, asta e de la anxietate cred.
0
27-04-2013, ora 14:34
Olandi
Nu este medic/terapeut
Olandi
Salutare!!!
azi am fost cu sora la un medic psihiatru si mi-a dat sertralina si risperidona..peste o saptamina ma duc la consultatie.
sper sa fie cu brio.o zi faina la toti!
0
27-04-2013, ora 14:49
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Mult succes si multa sanatate! :) Iti recomand in continuare si multe activitati, plimbari, exercitii, etc. De-obicei medicamentele ajuta sa fii iar ok, dar nu elimina sursa problemelor. Oricum pentru multi a fost mult mai usor sa isi revina folosind medicamente, pentru a reintra intr-un ritm normal..
0
27-04-2013, ora 14:55
Olandi
Nu este medic/terapeut
Olandi
Salve Andrei!!!cum pot sa-mi dau seama de ce ma deranjeaza in subconstient?am careva amintiri care cind sunt intr-o situatie asemanatoare apare un monolog, ce?de ce? ce sa fac?de ce ma priveste? se poate de rezolvat cu ajutorul psihologului?daca sincer mai mult starile fizice sunt suparatoare in rest lupt.Noroc!
0
08-05-2013, ora 19:14
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
olandi, cum te mai simti?
0
08-05-2013, ora 19:52
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Ajuta mult psihologul, pentru ca stie pe ce trebuie sa insiste! Scuze, dar nu observasem ca ai mai scris aici. Iti recomand macar cateva sedinte, vezi daca iti face bine...
0
09-05-2013, ora 17:38
Olandi
Nu este medic/terapeut
Olandi
Salve!
Sunt pe linia de plutire cu medicatia, insa sunt anxios in public.prefer mai mult singuratatea, in casa ma simt relaxat.
Sunt limitat in dialoguri, vorbesc putin si interpretez si analizez mult lucrurile, cred ca am tulburare schizotipala sau chiar schizofrenie pt ca analizez mult gesturile oamenilor, mimica fetelor, cum privesc, cum gesticuleaza.ma gindesc cum ma privesc si ce cred despre mine, daca cineva zimbeste cred ca zimbesc la adresa mea.
Aceste probleme cu "analiza"oamenilor o am de mic, la orice fraza spusa caut mai multe intelesuri si subintelesuri.
De mult timp nu mai pot zimbi, am privirea serioasa, nu ma pot uita in ochii oamenilor, analizez limbajul vorbit si vizual.am numeroase transpiratii reci si unele atacuri de panica.cam aceleasi simptome bolilor psihice. Salutari.
0
09-05-2013, ora 17:51
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Si eu aveam tendinta asta de mic si mai ales cand au inceput problemele mai serioase. Important e sa iti dai seama ca nu te analizeaza nimeni, gandurile astea iti fac si mai rau. Pana la urma cu ce te influenteaza parerea lor? Asa ma gandeam si eu, ca lumea isi da seama cum ma simt si la ce ma gandesc si asta ma facea sa ma simt si mai ciudat, sa ma agit si sa devin mai anxios. Important e ca incet incet sa incepi sa redevii "normal". Expune-te gradat la ce te deranjeaza, chiar daca nu o sa te simti mai bine poate. Mergi la o plimbare pe jos, stai mai mult la magazin decat stai de-obicei, incearca si sa asculti muzica atunci cand te plimbi, cum crezi. Medicamentele te ajuta sa te simti mai bine, dar problema tot trebuie remediata. Faci exercitii de respiratie? Daca te stii cu limba engleza, pot sa iti trimit exercitiul pe care il fac eu zilnic, e pentru relaxare, cu ajutorul respiratiei. De-asemenea faceam si alt exercitiu, stateam singur 10 minute, cu ochii inchisi daca se poate si imi ascultam respiratia si constatam senzatiile si gandurile, fara sa reactionez la ele, pe cat posibil. Incearca sa faci si asta zilnic, cand ai vreme. Nu e neaparat sa te simti mai bine, ci doar sa incerci sa ignori pe cat posibil senzatiile, pe parcurs. Cand simti ca te panichezi sa incerci sa te gandesti la respiratie, sa iti dai seama ca esti acolo si ca esti bine. Eu am si un tabel pe care il completez zilnic, poate te intereseaza. Legat de senzatii, ganduri, situatii, nota pentru anxietate si reactii dupa eveniment. Dai o nota pentru nivelul de anxietate pe care il simti si in rest scrii ce se intampla, ce ganduri ai intr-o anumita situatie, ce senzatii, in ce situatie. Pe mine m-a ajutat mult sa imi dau seama ca am ajuns sa percep mult mai usor senzatiile neplacute, dar e un proces care dureaza mult. Acum sunt in a 10 luna de cand am inceput tratamentul si in a 7-a de cand fac si terapie cu psiholog. Multa sanatate!!
0
09-05-2013, ora 18:10
Olandi
Nu este medic/terapeut
Olandi
Salut, Andrei!
As incerca careva exercitii pentru respiratie, cit despre engleza nu o cunosc bine.am inteles ca muzica si chiar yoga ar ajuta in astfel de probleme..exercitii pt respiratie nu fac, in atacul de panica ma concentrez asupra respiratiei dar ma domina.ma panichez si cred ca oamenii din jurul meu observa problema si daca zimbesc cred ca e pe seama mea.uite asa e mintea(.
Sanatate si tie!
0
09-05-2013, ora 18:19
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Stai linistit ca nu esti singurul care crede asa. Lumea care nu a trecut prin asa ceva nu are cum sa gandeasca asa departe, iti garantez. Stiu ca e greu sa te concentrezi pe respiratie cand nu te simti bine, dar incet incet poate vei reusi. Eu acum cand am trecut prin astfel de probleme imi dau seama cand prietena mea nu se simte foarte bine, a avut si ea recent cateva atacuri de panica, dar imi dau seama de asta doar fiindca am trecut si eu prin atatea momente de genul. Altfel cu siguranta nu as fi inteles...
0
09-05-2013, ora 18:31
Olandi
Nu este medic/terapeut
Olandi
Cred ca se rezolva greu cit de cit aceasta tulburare pt ca este inradacinat genetic sa gindesc asa analitic, nu imi dau seama cum medicatia poate sa schimbe acest lucru, mai cu siguranta terapiile ar schimba ceva in gindire, dar totusi sun limitat.Salutare;)
0
09-05-2013, ora 19:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Olandi

Percepi atacul de panica ca pe o modificare in gandire cu un motiv de la care sa porneasca sau ca pe ceva fizic ?
0
09-05-2013, ora 19:26
Olandi
Nu este medic/terapeut
Olandi
Clara_p
Ca ceva care este activat de ginduri, privirea, sau vorba unui om intr-o viteza foarte mare este procesata in creierul meu, gindurile analizeaza ca un sock si provoaca acele bufeuri cu transpiratii reci si pe citeva secunde minute asa numita depersonalizare, blocaj emotional inhibarea respiratiei.rosirea fetei si o multime de ginduri toxice care hranesc durata si intensitatea atacului de panica.deci totul e de la ginduri si interpretare ilogica a lucrurilr in fractiuni de secunda activat mai mult in subconstient.
0
09-05-2013, ora 21:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Olandi

Credinta + psihiatru + psiholog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •