E posibil sa raman insarcinata?

22-07-2016
Jica
Nu este medic/terapeut
Jica
Buna ziua! Am si eu o probleme si sunt foarte stresata din acest punct de vedere, deoarece nu vreau surprize de la o varsta destul de frageda zic eu de 20 de ani..Am avut primul contact sexual in urma cu o seara si a fost si neprotejat fiind ceva neplanifict.. Ultima menstruatie a fost in perioada 1-4 iunie.. Prietenul meu nu a ejaculat in mine, dupa cateva minute a ejaculat in exterior, fiind foarte stapan pe sine in situatia data si stiind ca eram stresata din pricina eventualelor riscuri viitoare.. Dupa 10 ore am luat Escapelle, stresata fiind, fara prescriptie medicala si dupa 3 ore nu am avut nici un simtom de varsaturi sau altele..Imi puteti oferii niste sfaturi ? Sunt extrem de stresata, si nu vreau sa raman insarcinata.. Mentionez inca o data ca am facut-o neprotejat, si de aceea teama mea e si mai mare. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi, daca vin din partea unor specialisti cu atat mai bine... Multumesc :|
5 comentarii
0
22-07-2016, ora 12:55
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna @jica: am tot incercat sa-ti trimit un raspuns, dar nu mi s-a postat, nu stiu de ce. Voi scrie mai putin acum - acolo iti scriam mai multe :)
Doar un ginecolog te poate lamuri in privinta unei posibile sarcini si a simptomelor pe care ar trebui sau nu sa le ai dupa Escapelle.
Inteleg ca e primul contact sexual si avand in vedere varsta ta (20 de ani), e de apreciat faptul ca nu ai inceput mai devreme si asta arata ca poti fi responsabila. Deci pe viitor, ti-ar fi mai util sa fii mai atenta la a te proteja. Nu mai traim in alte vremuri cand oamenii nu aveau acces la informatie, gasesti peste tot ceea ce ai nevoie sa afli, dar cel mai bine ar fi sa te consulti cu un medic. Nu e nicio rusine si mai bine te informezi si previi, decat sa tratezi.Tu nu mai esti o copila de 12-13 ani, iresponsabila, imatura, care sa creada ca "nu mi se poate intampla mie asta!", ci deja esti un adult si poti anticipa un efect negativ, de aceea te si sperii.

Exista mai multe riscuri (si mai mari) decat o sarcina nedorita: bolile cu transmitere sexuala, care pot fi pe viata. De aceea e firesc sa fii atenta cand ai relatii sexuale. Nu poti fi sigura niciodata de partener, nici macar in casatorie, dar e datoria ta sa te protejezi. Daca am trai intr-o lume normala, fiecare om s-ar gandi si la el si la ceilalti, nu ar da mai departe (uneori cu buna stiinta!) boli grave, ca SIDA, sau altele. Doar ca realitatea nu e deloc asa, deci ne ramane sa fim orientati spre ce putem face noi sa diminuam riscurile. Din pacate, majoritatea tinerilor e hedonista, ei fiind orientati doar spre placere, indiferent de risc - si nu sunt doar ei de vina pt asta, ci si lumea in care traim, in ansamblu.
Sanatate!
0
22-07-2016, ora 16:48
Jica
Nu este medic/terapeut
Jica
Vă multumesc pt sfat! Sunt foarte stresata si "speriata" din cauza aceste situatii..Stiu ca e o neatentie din partea mea ca nu m.am protejat, fiind si prima oara pt mine.. sunt foarte rusinoasa si imi e frica de toate obstacolele vieții..am crescut cu frica de Dumnezeu de aceea nici nu mi.am început viata sexuala mai devreme, cum se poarta in timpurile acestea, dar totusi situatia asta e critică in momentul asta, pt ca nu vreau sa am o surpriză in urma aceste întâmplări neprevăzute... :((
0
26-07-2016, ora 17:22
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
e normal sa fii speriata, dar mergi la medic pt ca rusinea nu dizolva o sarcina nedorita :)
0
10-08-2016, ora 21:17
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
ce ai mai facut?
0
06-05-2017, ora 16:13
Jica
Nu este medic/terapeut
Jica
Intr-un final am mers la medic, lasand rusinea de-o parte, si am aflat ca am niste chisturi micute pe unul din ovare. Dar acum sunt bine, am urmat un tratament, si totul este in regula! Va multumesc inca o data pentru sfat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •