E problema psihologica?

05-01-2016
ana255
Nu este medic/terapeut
ana255
Buna ziua, am o fetita care in curand face 5 ani, e vesela, vorbareata acasa, la gradinita se comporta normal, timida cand e cu necunoscuti ceea ce cred ca e firesc la un copildeci nu cred ca ar avea ceva probleme dar totusi ma framanta o intrebare ;de cand era mica de la 1 an am fost prima data cu ea la mare ii era frica de clovni, nu mi.am facut nici o problema spunand ca e prea mica dar asa a fost in fiecare an de atunci.Anul asta cand am fost la mare s.a intalnit si cu michy si minnie personaje de altfel indragite de ea dar nici nu a vrut sa se apropie de ei ca ii era frica;atunci cand am intrebat-o dece ii e frica si de ce la tv ii place mi, a spus ca acestia sunt adevarati si la tv nu;acum de craciun am avut o experienta asemanatoare la gradi cand a venit mos craciun s, a apucat de plans si nu a mai vrut sa spuna poezia.pana atunci comportandu.se normal.Ce am mai observat ca de cateva luni imi spune ca pastreaza orice (ex:ambalaje, foi scrise, etichete).Sa fie o problema sau este doar o etapa.am incercat sa vb cu ea si inainte de serbare i.am spus ca o sa vina mos craciun si stia si din anii trecuti(anul trecut nu a plans si chiar a facut poza cu mosul)si a fost incantata, sa fie din cauza emotiilor?
Aaaaaa si sa va mai spun ceva imi spune ca ii vine sa planga atunci cand se canta la multi ani sau se colinda(asta si eu am simtit de copil)si a mai plans la desenele dumbo. Sa fie o sensibilitate mai mare doar?ce as putea face ca parinte?va multumesc anticipat
3 comentarii
0
05-01-2016, ora 12:56
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Buna ziua, evident ca fetita dvs. este sensibila si o emotioneaza anumite lucruri (cred ca are cu cine sa semene). In desenele animate, personajele sunt mici si dragalase, pe cand la mare si-a vazut personajele indragite mari (sub masti aflandu-se adulti). Sunt copii care se tem de clowni si de Mos Craciun pt. ca sunt niste straini, cu care ei ar trebui sa relationeze, dar de care ei se tem evident si cu cat ii incurajam sa interactioneze cu aceste personaje, cu atat teama lor creste!
Stimata doamna, aratati-i fetitei ca o intelegeti atunci cand ii este teama de ceva si explicatii ce inseamna Mos Craciun (in niciun caz nu este personajul care vede tot ce fac copiii si in functie de comportamentul lor poate sa le dea sau nu cadouri - deoarece aceste cuvinte odata auzite pot da nastere la temeri si mosul sa se transforme intr-un personaj negativ).
Nu insistati sa relationeze cu persoane necunoscute, personaje si in plus nu o pedepsiti daca refuza dialogul cu acestea sau incepe sa planga!
Intr-o zi va intelege ca sub masti sunt persoane. Pana atunci oferiti-i tot sprijinul de care are nevoie, pentru ca alaturi de dvs. trebuie sa se simta in siguranta!
0
06-01-2016, ora 08:59
ana255
Nu este medic/terapeut
ana255
va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt!!!!multa sanatate
0
06-01-2016, ora 13:00
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Cu mare drag! Sanatate multa si dvs.!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul