E sau nu nevoie de extractia celor 4 masele de minte?

05-07-2012
deeaella
Nu este medic/terapeut
deeaella
Buna ziua! Ieri am venit de la un control de rutina pentru aparat fix, unde pe baza a unei radiografii de acum 2 ani mi s-a spus ca maselele mele de minte care inca n-au iesit, calca putin pe maselele vecine si nu pot iesi corespunzator. Mi s-a spus ca va fi nevoie sa le operez pe toate si sa le scot pana pe 12 septembrie cand am programare pt scoaterea aparatului fix. Mi s-a mai spus ca daca nu le scot, in momentul in care ele vor iesi, imi vor stramba dintii si am avut aparatul degeaba. Problema e ca mi se pare foarte scump, adica 260 lei pe masea si coiam sa mai aud o parere, daca e neaparata nevoie sau nu.
2 comentarii
0
05-07-2012, ora 16:52
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
daca nu extrageti cei 4 molari de minte, cu siguranta prin eruptia lor pe arcada vor determina modificarea pozitiei celoralalti dinti aliniati cu ajutorul aparatului ortodontic. atata timp cat s-a constatat ca nu au loc suficient pe arcada, ma intreb de ce nu i-ati extras pana acum. probababil ca indicatia de odontectomie era inca de acum 2 ani da cand vi s-a facut radiografia...
0
17-07-2012, ora 20:15
deeaella
Nu este medic/terapeut
deeaella
multumesc pentru raspuns! Acum 2 ani nu mi s-a spus nimic, dar in timp am schimbat medicul, iar acesta a vazut radiografia abia acum 2 saptamani de aceea mi s-a spus acum.
Daca va mai pot deranja cu o intrebare. Cand am schimbat medicul stomatolog, cel nou mi-a cerut amprentele dentare de la primul si radiografiile facute la el, dar primul a spus ca nu mi le da decat daca imi fac vreo doua radiografii ce ma costau 130 lei pentru a avea ei dovada ca ei si-au facut treaba bine si in cazul in care se intampla ceva pe parcurs sa nu aibe probleme.
Eu nu am avut acesti bani, si in plus nu mi se parea normal sa platesc ceva ce nu ma ajuta pe mine, ci pe ei, ci voiam sa platesc doar copia mulajelor dentare si in acest fel au spus ca nu imi dau nimic. Este ceva normal? Nu pot face nimic pentru a recupera mulajele fara sa platesc acele radiografii de care nu am nevoie?
In septembrie scot aparatul si dintii mei nu sunt aliniati bine, partea stanga sunt mai jos, iar partea dreapta mai sus si voiam mulajele pentru a arata ca ianinte de aparat erau toti la acelasi nivel.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul