echinococcus

29-03-2012
ginabreazu
Nu este medic/terapeut
ginabreazu
Am o fetita de 10 ani care acuza dureri in piept, am fost la cardiolog si mi s-a apus ca nu are nimic dar sa ma duc totusi si cu o radiografie la plamani. Nu am mai ajuns cu radiografia. Intre timp i s-a dat sa efectueze un set de analize : toxoplasma, ehinococcus, taenia si altele. Toate i-au iesit negative mai putin echinococcus granulonus (imi cer scuze daca nu am scris corect pt ca nu am analiza la indemana) care i-a iesit 2.4 (prin metoda ELISA) iar maxim admis am vazut ca este 1.1. Suntem programate la parazitolog la Colentina pe data de 02.04.2012 dar pana ajung la medic am tot incercat sa ma interesez pe nt sa vad ce implica aceasta valoare si m-am cam speriat avand in vedere ca de doua zile fetita nici nu mai are pofta de mancare si o doare capul si vomita. Dupa cate am citit pe net acest echinocuccus nu se vindeca prin tratament ci numai prin interventie chirurgicala (poate nu am inteles eu bine). Rugamintea mea este de a ma informa si pe mine cineva care a mai trecut prin asa ceva, sau un medic - informativ - in ce consta aceasta interventie, adica cat timp ar trebui sa stea in spital, care sunt simptomele dupa interventie etc. Multumesc anticipat pentru raspuns.
2 comentarii
0
29-03-2012, ora 17:57
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
echinococcus granulosus, in prima faza ar trebui gasit chistul produs de parazit (daca exista), acesta se poate scoate chirurgical. dificultatea operatiei depinde de: unde este chistul, cat de mare este si cate chisturi sunt (daca sunt). simptoamele depind si ele de ce organ este afectat.
daca nu se gaseste chistul sau dupa operatie mebendazole pe perioada lunga
0
06-05-2017, ora 13:08
sed
Nu este medic/terapeut
sed
Buna ziua,

Am si eu un baietel de 7 ani si 6 luni cu un rezultat pozitiv 1, 4 la Igg Echinococcus granulosus. Am observat ca mesajul dvs este vechi dar puteti sa-mi spuneti ce s-a intamplat in cazul fetitei dvs? Muntumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul