ecografie abdominala

22-05-2009
szatmari
Nu este medic/terapeut
szatmari
Buna ziua. Am un baiat de 3 ani, in ultimul timp tot varsa, am facut ecografie abdominala, si pe buletinul de analiza scire ca are colecist transsonic, septat cudat in regiunea infundibulara. Va rog sa mi explicatui mai detaliat ce inseamna asta, si daca din cauza asta varsa (2-3 varsaturi pe saptamana). Va multumesc.
4 comentarii
0
22-05-2009, ora 21:32
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Colecistul este punguta de sub ficat in care este depozitata fierea, care este un lichid de culoare verde.La copil aceasta punguta are o anomalie de pozitie, in sensul ca este putin rasucita, indoita, fomand un pliu ce parca o separa, o compartimenteaza , o septeaza spre regiunea gatului acelei pungi.Colecist transonic este colecistul normal, neocupat de nici un fel de formatiune.Parerea mea este ca nu din cauza asta varsa ; este prea mic ca o simpla modificare de pozitie a colecistului [ vezicula biliara] sa-i cauzeze varsaturile.Copilul trebuie bine investigat de catre un pediatru.Fiti atenti la ce-i dati de mancare.Numai bine!
0
23-05-2009, ora 10:20
szatmari
Nu este medic/terapeut
szatmari
Va multumesc mult pentru raspuns.
0
26-03-2010, ora 16:03
pin8marian
Nu este medic/terapeut
pin8marian
Dn. dr. Balcan va scriu in speranta ca pot primi un raspuns cat mai aproape de adevar. In urma unei ecografi amdominale totale am fost depistat cu un colecist cudat si mi-i s-a spus ca nu exista remediu pentru aceasta malformatie. Am facut analiza la un doctor ca nu este doctorul meu curant. Ce as putea sa fac sa pot sa indrept colecistul sau sa ameliorez cumva malformatia.


Va multumesc mult
0
22-03-2011, ora 22:45
Bestiutza23
Nu este medic/terapeut
Bestiutza23
Buna seara.Am si eu o intrebare.Mi am facut programare saptamana viitoare pentru o ecografie. Problema este ca doar pe la ora 17 mai era liber, dimineata nu am reusit sa imi fac programare, si de ce zic problema...pentru ca am citit si aici pe forum ca ar fi indicat sa se faca dimineata. Cam cu cate ore inainte nu trebuie mancat? Eu am tot citit pe internet ca ar fi 5-6 ore, dar mi e cam imposibil pentru ca lucrez si daca nu mananc atatea ore mi se face rau mai ales ca am avut si o gastrita.Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ecografia abdominală - când se face și ce poate descoperi
  •