Ecografie abdominala, probleme stomac!

20-08-2016
suparici32
Nu este medic/terapeut
suparici32
Buna ziua! Am facut ieri o ecografie abdominala si au iesit ceva probleme la stomac : "Pliuri paralele, ingrosare parietala, nodulara, pe marea curbura la nivel prepiloric (159) ". Pana luni, cand am fost programat la o endoscopie, simt ca o sa-mi pierd mintile. Va rog, daca se poate, un medic, din experienta dvs, in ce procent poate fi cancer? Mentionez ca in trecut, cam 8 ani, am avut Helicobacter, asimptomatic, l-am tratat trei luni.n-am mai facut analize sa vad daca a trecut sau nu. Acum am 38 de ani.Nici acum nu am simptome legate de stomac, am mers pt o dischinezie biliara si... Va multumesc pentru un eventual raspuns, oricare ar fi el ! O zi linistita tuturor!
5 comentarii
0
20-08-2016, ora 11:10
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Mai probabil, cred, ar fi un ulcer vechi, cicatrizat. De ce anume te gandesti direct la cancer? Ai mai avut cazuri in familie? Ai slabit?
0
20-08-2016, ora 11:43
suparici32
Nu este medic/terapeut
suparici32
Nu am avut cazuri in familie si da, am slabit 8 kg in doua luni, insa asa slabesc aproape in fiecare an cand imi fac analizele, pentru ca ma stiu de mai bine de 10 ani cu steatoza hepatica... Mananc cat de sanatos pot, insa dupa sarbatori; Paste, Craciun, analizele cresc, in special transaminazele si aproape de fiecale data le normalizez cu regim sever si suc de sfecla din abundenta si in fiecare an slabesc asa. Trebuie sa va spun ca sunt si supraponderal, aveam 106, acum am 98 la 175 cm. Odata cu regimul se normalizeaza invariabil si colesterolul, trigliceridele... Anaizele de sange sun bune, fara exceptii... Insa acum a aparut aceasta problema... Ecografie n-am mai facut de vreo 7 ani...posibil sa fie mai veche treaba... Va multumesc din suflet!
0
22-08-2016, ora 22:14
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Echografia in general nu e o metoda de investigatie pentru afectiuni ale tubului digestiv, asadar nici pentru stomac. In ultimii ani s-au dezvoltat din ce in ce mai mult tehnicile de examinare cu sonda de parti moi a tubului digestiv, dar sensibilitatea si specificitatea metodei ramine relativ redusa comparativ cu gastroscopia si respectiv colonoscopia. Totusi, daca echografistul sugereaza ca e o formatiune in stomac(care poate desigur sa fie o cicatrice ulceroasa, un polip, nu neaparat un carcinom gastric), trebuie facuta o fibrogastroscopie.
0
29-08-2016, ora 15:13
Dr. Stancu George
Medicina interna, Ploiesti
Dr. Stancu George
Singura investigație ce va aduce informații pertinente este endoscopia digestivă superioară.
0
29-08-2016, ora 20:03
suparici32
Nu este medic/terapeut
suparici32
Da, am facut martea trecuta o endoscopie, in care nu s-a vazut acea formatiune, mai degraba era un pilor rasucit nu stiu cum, care aparea la ecografie ca si o ingrosare a peretelui gastric... Mi s-a recoltat si biopsie din trei locuri, care a iesit negativa...rezultatele venind azi. E o gastrita foarte veche si ceva modificari care trebuie monitorizate o data pe an, din spusele doamnei doctor. Va multumesc inca odata pentru raspunsurile dvs. Oricum, pana au venit rezultatele, n-am fost om, mai degraba un fel de zombie! :) Sanatate multa tuturor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ecografia abdominală - când se face și ce poate descoperi
  •