E.coli enteropatogen

26-06-2013
Iulliann
Nu este medic/terapeut
Iulliann
Tudor are 1 an si 6 luni. Acum o saptamana a avut scaune dese dar nu moi timp de 2 zile. Unele dintre scaune prezentau si mucus. I-am facut o analiza pe coprocultura si astazi am primit rezultatul. Acesta fiind - infectia cu e.coli enteropatogent prezenta. De joi pana astazi, miercuri, i-am administrat tratamentul prescris actunci de medic, fara a se cunoaste origine acestor scaune compus din acid nalidxic + hidrosec. De sambata pana ieri dimineata scaunele au fost rare si normale, ieri i-a revenit pt. jumatate de zi scaunele dese, dar nu moi. Pana maine dupa-amiaza cand ajungem la medic nu stim ce sa facem: sa continuam tratamentul cu acid nalidxic si hidrasec? Ce tratament se impune in acest caz? Alimentatia poate fi una normala sau se prescrie un regim alimentar? Precizez ca inainde de a-i apare aceasta problema, copilul a mancat doar piersici, mere, banane - din comert si cirese, visine si capsuni de la tara - nestropite. Care ar putea fi cauza acestei aparitii?
2 comentarii
0
26-06-2013, ora 17:13
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua. Identificarea agentului patogen (E.coli) trebuie sa fie urmata de efectuarea antibiogramei care sa releve la ce antibiotice bacteria este sensibila, respectiv rezistenta. Pentru eficienta maxima, tratamentul antibiotic este conform acestei antibiograme. Deci, cu antibiograma va prezentati la medic. Pana atunci, respectati dieta prescrisa si administrati Hidrasec. Acidul nalidixic se poate continua daca E.coli manifesta sensibilitate fata de el. Sanatate!
0
28-06-2013, ora 11:57
Iulliann
Nu este medic/terapeut
Iulliann
multumim de raspuns, multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Reglementările care restricționează consumul de antibiotice în creșterea animalelor, asociate cu o reducere a infecției cu E. Coli la oameni
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  •