E.coli + si germeni gram-pozitivi

28-12-2011
phoenix 26
Nu este medic/terapeut
phoenix 26
Buna ziua!
Problema mea este ca partenerul meu a fost diagnosticat cu prostatita cronica la nici 30 de ani. Intre ianuarie si aprilie 2011 am facut infectii urinare tratate cu ciprofloxacin sau cefuroxima. Am facut candida pe care am tratat-o cu succes cu fluconazol 14 zile. Partenerul nu a luat tratament. La Victor Babes nu i-a aparut nimic.Am fost plecata din tara 6 luni. In decembrie am inceput sa am mictiuni dese, usturimi dupa o luna de sex neprotejat cu prietenul meu. La urocultura a rezultat:
ph 8, leucocite 5oo, hematii 25, rare celule epiteliale scuamoase, numeroase leucocite, relativ frecvente hematii. E coli 100000 UFC/ml. La secretia vaginala a rezultat: celule poligonale relativ frecvente, leucocite frecvente, trichomonas vaginalis-absent, levuri-absente. Flora bacteriana frecventa, predomina coci gram pozitivi in tetrade si lanturi scurte.Flora lactobacilara rara. Colonii de Ecoli+. Nu inteleg de ce la antibiogramele de la urocultura si secretii vaginale nu au iesit aceleasi reactii: exp: E.coli in urocultura e sensibil la Amoxicilina dar rezistent in secretiile vaginale; intermediar la Augmentin in urocultura, dar sensibil in secr. vag. Am primit tratament cu norfloxacin, no-spa, uricol.Flora vaginala sigur e si mai compromisa. Nu stiu nici pt imunitate ce sa iau.Sa merg la un medic de boli infectioase? Va rog, un raspuns! Multa sanatate!
8 comentarii
0
28-12-2011, ora 16:45
RALUCA-IOANA
Nu este medic/terapeut
RALUCA-IOANA
ph 8, leucocite 5oo, hematii 25, rare celule epiteliale scuamoase, numeroase leucocite, relativ frecvente hematii. E coli 100000 UFC/ml.P-ul e cam maricel. 500 leucocite arata infectie, aveti si sange in urina( hematii), si probabil e infectie cu E. coli.
"La secretia vaginala a rezultat: celule poligonale relativ frecvente, leucocite frecvente, trichomonas vaginalis-absent, levuri-absente. Flora bacteriana frecventa, predomina coci gram pozitivi in tetrade si lanturi scurte.Flora lactobacilara rara. Colonii de Ecoli+ "dar din cate stiu eu E.coli e un bacil si nu e un coc.Bacilii sunt microbi ca niste bastonase si cocii sunt ca niste cerculete fie singuri fie grupati in lanturi sau gramezi de cate 3 - 4 - 5.
E firesc sa fie altfel antibiogramele Oricum reactia in vivo si in vtro a unui medicament se poate schimba.Era cred mai bine sa luati augmentin.Norfloxacinul cum a iesit in antibiograme?Nu avti ce sa faceti la infectioase.Tratati infectiile si apoi vedeti.
0
28-12-2011, ora 17:56
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Nu este niciun antibiotic comun pe ambele antibiograme? Si ovule nu ti-a dat?
Ai putea sa mergi mai bine cu rezultatele la infectioase, sa vezi ce tratament ti se recomanda de acolo. Ei sunt specialistii in astfel de cazuri.
Poate iti da sa faci injectii, sau daca vor considera ca este nevoie, poate te internezi, ca ti-au iesit si hematii in urina.
Nu este chiar simplu de tratat.
Ai grija si la igiena, sa speli rufele - lenjeria, prosoape, pantaloni, chiloti - la peste 60 de grade sau calci cu abur, dezinfectezi mereu colacul de wc cu spirt, iar in wc cu solutii de dezinfectat.
Partenerul deasemenea ar trebui sa faca analize si tratament, altfel te vei reinfecta.
Nu o sa poti mereu sa faci tratament cu antibiotice ca iti strici rinichii si te mai umplii si de candida.
Daca el nu se trateaza...nu este in regula.
0
28-12-2011, ora 18:02
phoenix 26
Nu este medic/terapeut
phoenix 26
Multumesc pt. raspuns! Precizez ca in cultura de secretii vaginale au aparut si coloniile de E. coli+ si gemenii gram-pozitivi. E coli este sensibil la norfloxacin in proba de urocultura. In analiza de secretii vaginale "norfloxacin' nu apare in antibiograma. Augmentin -intermediar, amikacin- intermediar, amoxicilin-rezistent, ampicilina- rezistent, cefoperazon- intermediar, cefuroxima-sensibil, ciprofloxacin-sensibil piperacilin- rezistent. Dupa Norfloxacin m-am simtit bine in primele 4 zile, acum parca e o mica inflamatie abdominala. Urinez inca bine, dar simt ca mi se racesc picioarele, am burta cam balonata si o usoara tensiune lombara. Oare sa schimb antibioticul?
Multumesc 'tema'!
Da, masurile de igiena le-am inceput, chiar daca sunt considerata o obsedata acum. O sa merg la un medic de boli infectioase, pt. ca vad ca nu e usor de scapat de E coli.
0
28-12-2011, ora 19:06
alina61286
Nu este medic/terapeut
alina61286
Buna,
Va rog daca ma poate ajuta cineva cu urmatoarea interpretare a analizelor:
1. celule epiteliale = foarte frecvente, de aspect inflamator
2. celule epiteliale intermediare = rare
3. clue cells = absente
4. leucocite = frecvente
5. hematii = rare
6. levuri = absente
7. trichomonas vaginals = absent
8. flora microbiana = frecventi lactobacili
Primesc raspunsul peste cateva zile si sunt foarte panicata. Mi-e teama de chlamydia.
Multumesc mult,
0
28-12-2011, ora 22:00
tema
Nu este medic/terapeut
tema
phoenix 26, trebuia sa iti dea si ovule, antibioticul acela nu este suficient pentru e-coli vaginal.
Sa nu mananci lactate - smantana, unt, lapte, ca acestea scad efectul antibioticelor.
Poti manca iaurt fara adaosuri sau kefir, pentru refacerea florei intestinale, ca sa nu se dezvolte fungii, dar numai la distanta de cel putin 2-3 ore de antibiotic (inainte sau dupa ce il iei), ca sa nu interfere cu acesta si sa ii scada efectul.
Atunci cand distrugi bacteriile cu antibiotice, se inmultesc fungii. Bacteriile si fungii sunt in noi si pe noi dar stau untr-un anumit echilibru. Daca se strica acest echilibru, se inmultesc unele in detrimentul celorlalte.
Asa ca, ajuti putin organismul cu bacterii lactice din iaurt sau kefir.
Iaurtul, ca sa stii ca are culturi vii, trebuie sa fie tare si acrisor, iar dupa ce iei cu lingurita din el, ai sa observi ca isi lasa zer.
Daca faci doar tratament cu antibiotice fara ovule, este posibil sa se dezvolte vaginal si ceva fungi.
Mergi la doctor sa iti dea un tratament complet.
Intreaba doctorul de ovule macmiror, acestea au si antibiotic si antifungic pentru a pastra echilibrul florei vaginale.
Pune-ti si sosete in picioare si stai imbracata bine si la mijloc, frigul fiind un factor favorizant pentru inmultirea acestor microbi.

alina61286, nu ai candidoza, este bine ca nu sunt prezente - clue cells - adica nu ai vaginoza bacteriana, dar este o inflamatie.
Ai facut cumva analiza in preajma ciclului? s-au gasit - rare hematii
Asteapta rezultatul analizei, nu ai ce sa faci.
In functie de ce iese, mergi la ginecolog si iti da tratament.
0
28-12-2011, ora 23:31
alina61286
Nu este medic/terapeut
alina61286
@tema. Multumesc mult de tot pt raspuns, analizele nu sunt facute in apropierea menstruatiei, ideea este ca de cateva zile am si o durere in partea dreapta. o sa astept si rezultatul sa vad exact ce imi spune si medicul, Multumesc din nou
Multa sanatate,
0
28-12-2011, ora 23:53
phoenix 26
Nu este medic/terapeut
phoenix 26
Iti multumesc Tema pt. raspuns! O sa intreb de macmiror. Chiar crezi ca iaurturile din comert contin culturi lactice bune pt refacerea florei digestive?
Multa sanatate!
0
28-08-2013, ora 14:15
mihaela mihaica
Nu este medic/terapeut
mihaela mihaica
buna mia iesit rezultatele la analize; 1.celule epiteliate plate=relativ fregvente2. leucocite=fregvente 3.hematii=rare 4sulfat de calciu=relativ fregvent 5.cilindri hialini=rari 6.flora microbiana= fregventa
Pot sa stiu e ceva grav? Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Reglementările care restricționează consumul de antibiotice în creșterea animalelor, asociate cu o reducere a infecției cu E. Coli la oameni
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  •