edem osos

16-04-2013
atylla
Nu este medic/terapeut
atylla
In urma rmn pt sacroiliace la rezultat apare :discret edem osos pe ambele versante articulare.Ce poate insemna acest lucru inflamatie sau ceva mult mai rau..eroziune?Desi vad ca mai scrie fara eroziuni osoase.Ma puteti ajuta?Multumesc.
3 comentarii
0
16-04-2013, ora 17:32
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Niciodata RMN-ul nu poate fi interpretat la modul abstract, fara a studia imaginile propriu-zise si fara a consulta pacientul.
Edemul osos remarcat pe RMN poate avea mii de interpretari profund diferite, in functie de datele pacientului, de examinarea clinica si de restul investigatiilor paraclinice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
19-04-2013, ora 11:59
atylla
Nu este medic/terapeut
atylla
Buna ziua,
Va multumesc tare mult pt lamuriri..am vzt la un moment dat o postare a dvs care se referea la faptul ca in spondilita in unele situatii se dau doar antiinflamatoare.Ne puteti da mai multe lamuriri..sunt suficiente doar antiinflatoarele...ca boala sa nu evolueze?Care este considerentul in acest sens...dc boala e la debut sau dc nu este o forma grava?Eu sunt in aceasta situatia in care dr mi a recomandat doar antiinflamator (intrucat sulfasalazina nu am tolerat)si ma intreb dc e suficient ca boala sa nu progrseze spre distrugeri articulare, anchiloza?
0
19-04-2013, ora 12:27
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Din pacate eu nu am competenta necesara gestionarii tratamentului de fond in maladiile inflamatorii-reumatologice de tip auto-imun.
Trebuie sa consultati un reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Edemele - de ce reținem apă?
  • Umflătură după operație (umflăturile postoperatorii)
  •