educatia sexuala la adolescenti

20-02-2012
alina84
Nu este medic/terapeut
alina84
BUNA,
Vreau sa stiu care sunt repercusiunile (din punct de vedere medical) in cazul in care iti incepi viata sexuala prea devreme. Care este varsta optima inceperii vietii sexuale.

Va multumesc.
4 comentarii
0
30-06-2012, ora 23:17
Gia96
Nu este medic/terapeut
Gia96
Nu cred ca exista o varsta fixa, oricum indicat ar fi sa iti incepi viata sexuala dupa varsta 17-18 ani Urmari ar fi cateva: te maturizezi fara sa iti dai seama, ai sa ai cateva dereglari hormonale in ceea ce priveste ciclul, nu o sa mai fie regulat ceva timp, iar daca varsta este prea frageda urmariile ar putea fi mult mai grave. Si nu uita nu trebuie sa faci lucru asta de gura lumii, sau a prieteniilor tale ca ele nu mai sunt virgine si tu da, tine cont numai de ceea ce simti tu si ai grija cu ce persoana alegi sa faci asta. Pentru a te lamuri contacteza un specialist.
0
02-07-2012, ora 17:34
shadowshadow
Nu este medic/terapeut
shadowshadow
Din punct de vedere "hardware" (fizic), organismul tau este pregatit sa reproduca dupa prima menstruatie, deci tot cu acea data este capabil sa intretina relatii sexuale (de preferinta cu un partener de varsta foarte apropiata deoarece marimea penisului unui partener mult mai in varsta poate provoca dureri/rupturi vaginale destul de grave). Recomand (nu pot sa oblig) sa se evite sexul anal/oral, fiecare organ are functiile lui si daca vrem sa fim sanatosi atunci ar fi bine sa tinem cont de functiile fiecaruia in parte...
Din punct de vedere "software" (psihic)...esti libera sa hotarasti cand vrei sa-ti incepi viata sexuala (in nici un caz mai devreme de prima menstruatie, din punctul meu de vedere).
0
03-07-2012, ora 09:21
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Cu toate acestea, doar pentru ca o fata are menstra (si are 12 ani, sau poate chiar 10) nu inseamna nici pe departe ca este si destul de matura din punct de vedere emotional pentru o astfel de experienta. Are nevoie de educatie sexuala mai intai, sa stie cum sa se protejeze de o eventuala sarcina (care, trebuie sa recunoastem, reprezinta un risc major si nu este DELOC de dorit la o asemenea varsta) sau de o boala cu transmitere sexuala. Si, desi corpul este capabil sa sustina o sarcina, tot nu este destul de dezvoltat pentru un act sexual, si asta cu siguranta.

Este chiar indicat ca adolescentii sa aiba un prieten sau, respectiv, o prietena, de pe la 13-14 ani, dar asta doar pentru ca este bine si normal sa socializeze si ca sa se maturizeze emotional. Raporturile sexuale ar trebui incepute insa mai tarziu, cand si corpul si psihicul tinerilor sunt mai apte pentru asa ceva. Din punctul meu de vedere, aceasta varsta este de aproximativ 18 ani.
0
03-07-2012, ora 18:08
shadowshadow
Nu este medic/terapeut
shadowshadow
Am separat aspectele, din punct de vedere fizic si psihic, nu am spus ca emotional se poate din prima zi de menstruatie...am spus ca organismul isi arata posibilitatea de a procrea prin prezenta primei menstruatii.

Daca e sa dezbatem aspectul emotional, se pot spune mai multe. Eu consider ca acest corp al nostru a fost gandit sa se nasca intr-o familie normala (cu o mama si un tata), sa creasca alaturi de parinti (apropo de cei 7 ani de acasa), sa invete de la parinti ce trebuie sa faca in viata, sa-si cunoasca rolul in viata, ce trebuie sa faca o femeie, ce trebuie sa faca un barbat etc. Pe vremuri asa cresteau copiii, alaturi de parinti, fetele cresteau alaturi de mama si invatau de la ea tot ce trebuia sa stie o femeie, sotie si mama, baietii cresteau alaturi de tata si invatau de la acesta rolul unui barbat, sot si tata in viata, educatia sexuala se facea acasa cu parintii, in Biblie nu scrie ca fiecare copil trebuie sa piarda 15-20 de ani din tinerete prin scoli (de la cresa pana la master), nici ca parintii trebuie sa fie sclavi o viata la un serviciu ce presupune sa fie plecati de acasa toata ziua. Societatea asta bolnava in care traim ne obliga sa nu mai fim alaturi de copiii nostri, din acest motiv acesti copii nu sunt pregatiti pentru nimic bun in viata, societatea de care vorbesc a distrus vietile oamenilor. Omul a fost lasat liber pe pamant, un pamant care are posibilitatea sa ne hraneasca si pe vremuri se stia asta, fiecare copil vedea la parinti ca se poate trai din agricultura, pescuit, vanatoare etc. Faptul ca scoala (si societatea in care traim) de "forteaza" sa evitam sexul pana spre majorat este altceva dar aste nu inseamna ca din punct de vedere fizic, corpul unei femei nu este capabil sa reproduca intre prima menstruatie si majorat.

Revenind la sexul dupa prima menstruatie...raman la ideea ca 17-18 ani este nefondat, drept dovada sunt tiganii care incep sa faca copii dupa prima menstruatie si nu s-a intamplat nimic dezastruos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Creșterea nivelului de testosteron îi face pe adolescenți să fie nerăbdători
  • Orientarea sexuală a adolescenților
  • Suntem în 2020: e timpul să-i învățăm pe tineri siguranța comportamentului sexual online (sexting)
  • Educația tipică privind consimțământul în licee pentru obținerea unui acord clar și direct al unui partener sexual
  • Noi definiții și comportamente legate de sex observate la generația actuală de adolescenți
  • Trăirile pozitive din adolescență pot influența sănătatea și starea de bine la maturitate
  •