efecte adverse din cauza medicatiei

24-03-2016
Aniɣu
Nu este medic/terapeut
Aniɣu
Buna ziua, sunt bipolar2 si iau tratament cu orfiril si seroquel in ultimul timp (antidepresiv nu mai iau de vreo 2 luni ca m-am trezit intro dimineata extrem de3 fericita si vorbeam mult prea repede din punctul de vedere al dnei dr). cateodata mai iau si haloperidol( de exemplu cand am senzatia ca toata lumea comploteaza impotriva mea). Problema mea este ca m'am ingrasat rau si sunt constipata mai tot timpul. I'am spus doctoritei si m-a indrumat sa... manac pere?!?!!!! Deci practic nu ma ajuta cu nimic si ii spun in fiecare luna cand merg pentru reteta. Am inceput sa nu mai iau pastilele cate o zi doua ca sa pot sa am scaun. Am incercat tot ce se gaseste in farmacii in Romania pentru constipatie, inclusiv tratamente naturiste. Nimic nu are efect. Ultimul gand este sa incerc si fortrans poate are efect. In ce priveste medicamentele sunt destul de bine informata(ma duc la medic si ii spun eu dansei ce ar trebui sa imi spuna ea mie. ) Insa in ceea ce priveste constipatia nu stiu ce sa mai fac. Practic nimic nu a functionat pana acum.
In al doilea rand am inceput sa uit, uit tot, de la mana pana la gura. Uitam si inainte dar acum trebuie sa imi notez absolut tot pe tot felul de biletele, biroul imi e plin de biletele, acasa la fel, geanta la fel e plina de biletele. Nu imi aduc aminte nimic din ce citesc(imi place sa citesc), nume, numere, nu imi aduc aminte nimic, parca am mintea goala.Nu stiu daca e de la pastile sau de la altceva insa anul trecut am fost la neurolog si mi-a recomendat un RMN si electroencefalograma, tinand cont de faptul ca in plus au inceput sa imi amorteasca degetele de la maini si de la picioare pana cand nu le mai simt nici daca ma intep cu acum.
Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.
O zi buna.
8 comentarii
0
24-03-2016, ora 13:22
Aniɣu
Nu este medic/terapeut
Aniɣu
am uitat sa mentionez ca am 39 de ani
0
24-03-2016, ora 15:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Iti dau o veste buna. Dupa 40 de ani tab se mai amelioreaza de la sine. Episoadele maniacale apar mai rar, episoadele depresive devin mai suportabile.
Eu de la seroquel era sa fac obstructie intestinala de 2 ori deoarece nu mai aveam scaun deloc. Si mie dr psihiatru mi-a recomandat tot pere. Degeaba. Seroquelul afecteaza si circulatia de unde si furnicaturile. Eu acum am afectata circulatia cerebrala. Nu prea mai suport sunetele, am ameteli in cap, ma doare, simt ca imi vuieste. Banuiesc tot seroquelul de acest efect, pe langa ingrasare, desigur.

Pt constipatia data de seroquel am incercat orice, dulcolax, senalax, dar ce nu am incercat. Degeaba.

Recomand sa reiei litiu sau daca nu poti, abilify despre care se zice ca nu ingrasa.
0
24-03-2016, ora 15:34
Aniɣu
Nu este medic/terapeut
Aniɣu
intradevar am mai luat Abilify si nu imi aduc aminte sa ma fi ingrasat rau. Eu nu am furnicaturi, mie pur si simplu imi " ingheata" degetele de nu le mai simt deloc, m-am intepat cu boldul si nu am simtit intepatura nici la degetele de la maini nici de la picioare, (scarry, nu?), asta se intanpla de cativa ani, seroquel iau numai de cateva luni, jumatate de an cred, nici asta nu imi mai aduc am8inte. practic nu imi aduc aminte nimic. Acum sunt in romania deci nu am de unde sa iau litiu. :(
Multumesc pentru raspuns, dar pana la urma ce facem cu constipatia? Tu cum ai rezolvat cu constipatia?
0
24-03-2016, ora 15:37
Aniɣu
Nu este medic/terapeut
Aniɣu
si da, cred ca pot sa spun ca m-am mai ameliorat insa cand intru in depresie... e la fel de groaznic. nu stiu ce sa spun, nu am prieteni, nu am incredere in nimeni, cateodata am zenzatia ca toata lumea de la job vor sa imi faca rau.. tot mai am chestii destul de urate, iar depresia.. o dai afara pe usa si iti intra inapoi pe geam.
dar cel putin nu mai vreau sa plec in correa de nord sa salvez lumea, cum vroiam sa fac acum 7 ani.
0
24-03-2016, ora 15:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu am rezolvat nimic cu constipatia. Era sa mor. Nu mai iesisem afara de 8 zile. Dupa 20 de minute dupa ce inghitam seroquel seara, picioarele imi inghetau atat de mult incat ma bufnea plansul si mama nu mai stia ce sa faca cu mine. Am renuntat la el. Am trecut pe litiu.
Eu sunt in Spania. Daca vrei as putea sa iti trimit litiu dar trebuie sa platesti cat costa plus transportul.
0
24-03-2016, ora 15:55
Aniɣu
Nu este medic/terapeut
Aniɣu
si eu am stat in spania, de fapt in El País Vasco, prietenul meu e din Bilbao. Dar se pot trimite medicamente asa de usor? Nu trebuie sa treaca prin vama?
0
24-03-2016, ora 16:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Iti trimit mesaj privat
0
24-03-2016, ora 16:09
Aniɣu
Nu este medic/terapeut
Aniɣu
ok, merci.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul