eficienta tratamentului cu zyprexa la primul episod psihotic

25-01-2010
kogito
Nu este medic/terapeut
kogito
buna ziua.D-na doctor daca se poate va rog din suflet sa mi oferiti un sfat pentru urmatoarea problema.In luna iunie 2009 fratele meu in varsta de 17 ani a avut un episod psihotic in care avea viziuni ale diavolului ce avea intentia sa intre in persoanele dragi care ii stateau in preajma si avea in permanenta impresia ca vrea sa i faca rau fapt pentru care roseta in permanenta rugaciunea "Tatal noustu" si tinea o biblie stransa la piept.in starea asta l am gasit la un prieten pocait acasa si cand i am zis sa vina cu mine acasa refuza in continuu spunand ca sunt numai demoni in casa noastra si ca el ramane acolo pentru ca se simte bine.pana la urma prietenul meu a reusit sa l convinga sa mearga spre casa dar pe tot dumul catre casa avea idei bizare ca si cum ar fi Mesia si toata noaptea nu a dormit rugandu se intruna.Viziunile sale despre diavol au continuat si in ziua urmatoare dar nu mai erau asa pregnante dar avea un comportament dezorganizat si cand il priveai se infuria.Am dus un preot s ai citeasca si ne a spus ca ar trebui internat la psihiatrie. O luna a stat internat in spital perioada in care si a revenit nemaiprezentand idei delirante dar era foarte frustrat pt faptul ca a fost internat la psihiatrie fara voia lui si a fost foarte suparat pe noi neascultand ceea ce i spuneam si facea dor ce vroia dar pana al urma am reusit sa l convingem sa vada un psihiatru de al Cluj de doctorul care l a internat nici nu vroia sa mai auda pt ca l a tinut in camasa de forta care a recomandat sa continue tratamentul cu zyprexa timp de un an de zile.Acum starea lui e buna, i s a redus si doza de la o singura apstila de 10mg dar a pus cam vre 20 de kg pe el si are probleme cu invatatul si mai are de afcut tratament inca 4 luni de zile.Dumneavoastra ce spuneti despre tratamentul ce l urmeaza, e eficient pentru problema de fata si poate impiedica aparitia unui nou episod mai ales ca in familia noastra n a avut nimeni probleme de genul acesta, dar fratiorul meu a trecut printr o perioada foarte stresanta inainte de a avea acest episod, fiind foatre solicitat fizic cat si psihic pentru ca a participat la o competitie de arte martiale, perioada in care a consumat foarte multe energizante si medicamente pentru slabit incat a reusit sa salbeasca aprox 20 kg intr o perioada foarte scurta si se necajea foarte tare pt o corigenta la matematica, s a despartit de prietena sa incepand sa consume alcool, energizante si fuma in exces.Va rog sa mi dati un sfat in legatura cu tratamentul cel urmeaza si sa mi spuneti daca o posibilitate pentru ce a patit fratiorul meu ar pute fii acea perioada stresanta prin care a trecut.
Va multumesc
21 comentarii
0
25-01-2010, ora 18:20
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Problema care apare este ca astfel de "halucinatii" sunt cate se poate de reale si nu imaginare asa cum isi inchipuie psihiatrii si doctorii. Datorita drogurilor luate si exceselor facute de frate, el si-a slabit nervii asa de tare incat a ajuns sa fie posedat si in plus sa si vada in "lumea de dincolo" si ca rumare sa fie prada influentor acestor vizitatori, un lucru care exista de cand lumea.

Insa chiar "diavolul" nu era si nici nu trebuie asa fie, orice "dracusor" arata la fel de rau, asa ca stai linistita in privinta asa.

Problema este ca Zyprexa si medicamtele similare nu vindeca nimic ci numai impiedica anumite functii de trasmitere la nivel de nervi si care impiedica astfel perceperea la astfel de "viziuni". Nervii vor ramane mai departe slabiti in general iar "vizitatorii" nu pleaca de frica la un medicament chimic si dupa cum ati vazut nici de frica bibliei sau a unui preot care nu este una cu Iisus si care face excorcism din propriile puteri.

Din pacate medicamentul produce tulburari in alte parti caci se suprima anumite functii in timp ce se dauneaza altundeva organismului.
Riscul de diabet, dereglari masive de metabolism si chiar boli mentale noi cat si dependenta de medicament este f. mare de la astfel de medicamente.

Vindecarea se poate face de fapt numai prin intarirea nervilor pe cale naturala, evitarea la tot ce ii afecteaza negativ (efort cerebral, substante chimice, energizante, cafea, pirerderea lichidelor sexuale, lipsa de somn, excese fizice si nervoase, stres). Exista anumite remedii homeopate care fac acelasi lucru ca si Zyprexa fara a avea insa si efectele secundare ale medicamentului.

Iar de "vizitatori" se poate scapa numai cu ajutorul lui Dumnezeu prin credinta si rugaciune si des nici macar asa atata vreme cat pacientul ramane in aceleasi greseli.
Cu ajutorul la Zyprexa Co nu are cum sa sa vindece o astfel de boala. Ele pot fi cel mult niste ajutoare temporare pt. a dezlipi perceptia pacientului de senzatiile induse de "vizitatori."
Cei mai multi ajung din pacate dependenti pe viata de medicamente dupa aceste metode de "tratament." asa ca trebuie avut mare grija.
0
26-01-2010, ora 11:43
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Domnule Scarface,
lasati oamenii sa se trateze, altfel ajung Doamne Fereste prin spitalele Romaniei, clienti vesnici...Cat despre povestea de mai sus eu o consider un delir si va recomand sa mergeti la un medic bun...
0
03-02-2010, ora 18:53
danyyyY
Nu este medic/terapeut
danyyyY
Daniel I. Buna toturor. Vreau sa-mi spun si eu povestea pt ca veti avea multe de invatat din ea. Totul a inceput in anul 2000 (atunci cand se credea ca va fi sfarsitul lumii) cand la o petrecere am consumat bautura din abundenta (foarte multa bere amestecata cu lichior Tanita). A doua zi nu mai stiam unde ma aflu, eu eram in Arges dar ma credeam in Bucuresti. Incepusem sa cred ca a venit sfarsitul lumii iar eu eram IIsus venit sa salveze lumea si sa-i traga la raspundere pe pacatosi. Am fost internat la spitalul nr. 9 Alexandru Obregia la sectia Psihiatrie. In urma tratamentului de acolo mi-am revenit foarte repede. In cateva zile am fost externat si mi sa pus diagnosticul episod psihotic acut. Am urmat tratament cu Carbamazepina (una seara). Dupa vreo doi ani si jumatate sa considerat ca nu mai am nevoie de acele pastile. Au urmat cativa ani fara probleme. In vara anului 2006 (toate problemele la mine au aparut numai vara in zilele de canicula) am avut iar o cadere. Din nou eram Mesia cu puteri supranaturale. Vedeam oamenii deformati, cu chip de animale credeam ca am puteri sa vindec oamenii, noaptea m-am dus la biserica pt ca eu credeam ca este stransa toata lumea acolo si-l asteapta pe IIsus ca sa inceapa slujba de
0
03-02-2010, ora 19:12
danyyyY
Nu este medic/terapeut
danyyyY
daniel I. inviere a mortilor. Credeam ca va veni un mare cutremur ca doar unde sunt eu oamenii vor scapa. Urmaream pasarile cerului (ciorile) care in fiecare seara ele se retrag nu stiu unde si credeam ca ele fug din calea urgiei. Am ajuns in Gara de Nord si acolo fiind oamenii din toate tarile credeam ca au venit special ca sa vada sfarsitul lumii. Am plecat apoi sa hoinaresc pe strazi, era noapte si umbrele de la felinare le consideram drept draci care ma urmaresc si care vor sa ma impiedice sa duc totul la bun sfarsit. Credeam ca trebuie sa ajung la biserica din Piata Unirii ca sa inceapa sfarsitul. In drum spre biserica am intalnit o femeie beata pe care eu am considerat-o Satana si pe care am hotarat s-o duc si pe ea la biserica pt mantuire. Am obligat-o sa mearga la cinci pasi in fata mea si eu o indrumam in ce directie sa mearga. Cadea deoarece era beata iar eu strigam la ea sa se ridice. Pt ca nu mai putea merge de beata ce era am rupt o nuia dintr-un pom si am inceput sa o lovesc. Pana la urma daca am vazut ca nu mai poate am abandonat-o si am plecat singur.
0
03-02-2010, ora 19:26
danyyyY
Nu este medic/terapeut
danyyyY
Pe drum am inceput sa ma dezbrac pt ca imi consideram hainele murdare cum de altfel si erau. In drumul meu spre biserica am fost oprit de o patrula a jandarmeriei si am fost luat la intrebari de ce umblu dezbracat pe strada. Le-am spus ca trebuie sa ajung la biserica dar ei nu au vazut ca am probleme cu sanatatea de natura psihica si m-au amendat (am stiu sa dau toate datele de pe buletin deoarece nu-l aveam la mine). Am fost indrumat apoi de jandarmi sa merg sa-mi caut hainele si sa ma imbrac. Nu am mai reusit sa imi aduc aminte unde le-am aruncat si am ramas doar cu pantalonii pe mine si descult. Am ajuns apoi la o biserica de langa Basaram si am dormit ceva timp cu capul pe genunchi. Cand dormeam eu acolo a venit in taximetrist si ma intrebat ce se intampla. I-am spus ce probleme am si el mi-a zis sa astept putin ca are sa aduca pe cineva care sa ma ajute. A adus o persoana mai in varsta care ma indrumat sa merg sa ma spovedesc si sa duc totul pana la sfarsit.
0
03-02-2010, ora 19:43
danyyyY
Nu este medic/terapeut
danyyyY
Am plecat atunci din Bucuresti spre locul meu natal. Am mers cu ocazie pana intr-un oras aproape de unde stau eu. de acolo trebuia sa iau alta ocazie. Deoarece nu ma lua numeni am hotarat sa plec pe jos (sunt cam 14 km). Ajuns acolo ii multumeam lui Dumnezeu ca nu a ajuns urgia si la parintii mei. Am mers sa ma spovedesc iar apoi am aflat ca a murit un prieten de-al meu bun si se afla in spital la Bucuresti. am hotarat apoi sa plec iar la capitala. Nimeni in afara de rude nu isi dadeau seama ca eu am probleme de sanatate. Am ajuns in Bucuresti dar nu am reusit sa-l gasesc pe prieten, probabil il trimisesera acasa. Noapte mi-am petrecut-o tot hoinarind prin oras. Spre dimineata m-am dezbracat si am inceput sa ma pliimb gol pe stada. Am fost luat de o parula de la Politia comunitara si m-au intrebat daca am mai fost internat la psihiatrie. Le-am spus ca da si ei m-au dus la Obregia. Acolo am stat cam doua luni si m-am pus iar pe picioare. Am urmat tratatament cu Zyprexa, Carbamazepina si un antidepresiv. Dupa cateva luni sa considerat ca pot ramane doar pe Carbamazepina.
0
03-02-2010, ora 19:54
danyyyY
Nu este medic/terapeut
danyyyY
Apoi viata a decurs normal, mi-am gasit un servici bun si bine platit. A urmat apoi o perioada grea pt mine, ma despartisem de sotie ma certasem cu parintii si am inceput iar sa pierd noptile prin localuri si discoteci. Am inceput sa mai si beau putin. In urma stresului, a noptilor pierdute, a alcoolului a recidivat iar boala. Din nou eu eram IIsus din nou alergam din biserica in biserica. Am fost din nou internat si de data aceasta mi sa pus diagnosticul tulburare schizoafectiva. La doua luni si jumatate am fost externat. De atunci au trecut aproape doi ani. In prezent iau Zyprexa 5mg, Orfiril de 1000 si Lamotrin. Acum ma simt excelent am reusit sa ma integrez in societate dar nu usor, m-am inpacat cu sotia si cu parintii si mi-am gasit un servici foarte bun alaturi de niste oameni plini de succes si minunati. Si cand ma gandesc de unde a plecat totul, de la acea nenorocita zi in care am consumat alcool fara masura !!!!!!! Luati aminte sa nu patiti la fel. Acum urmeaza si intrebarile pt voi doctorii si pt voi cititorii.
0
03-02-2010, ora 20:02
danyyyY
Nu este medic/terapeut
danyyyY
1. E posibil sa recidiveze boala chiar daca iau medicamentele pe care vi le-am spus? Si daca da, care ar fi cauzele.
2. E posibil ca sa apara vreo tulburare psihica la copiii pe care vreau sa-i am?
3. Este bun tratamentul pe care il urmez?
4. Imi pot lua permis de conducere cu acest diagnostic?
5. Credeti in sfarsitul lumii? Eu nu mai cred.
6. Oare eu am vreo sensibilitate mai mare pt ca a aparut acesta boala?
7. Ce sfaturi imi dati pt viitor
0
04-02-2010, ora 15:51
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
1.Daca luati tratamentul corect si la timp, boala nu va recidiva, evident, cu un stil de viata sanatos.
2.Depinde foarte mult de mediul de viata al copilului si mai putin de ereditate, cel putin asa cred.
3.Foarte eficient, dupa parerea mea, dovada fiind si felul in care va exprimati si in care ganditi.
4.Nu stiu, sincer vorbind, inclin sa cred ca nu...
5.Nu comentez, e o reminiscenta a bolii Dumneavoastra, de care se pare ca ati scapat.Ma insel?
6.Se poate si asta, dar de vina a fost stilul de viata dezordonat, in primul rand.
7.Urmati indrumarile terapeutului Dumneavoastra, aveti o viata linistita si ordonata, fara excese si luati tratamentul prescris indiferent de perioada pentru care trebuie sa-l luati si veti fi un om normal(e posibil ca tratament de intretinere, cu dozele minim eficace, sa luati toata viata).
Sper sa primiti si alte raspunsuri, in completare, daca eu am fost evaziv sau mi-a scapat ceva.
0
04-02-2010, ora 16:14
anaid09
Nu este medic/terapeut
anaid09
La intrebarea nr.4, raspunsul este NU, nu mai puteti obtine permis de conducere sau daca il aveti, nu mai aveti permisiunea -conform legislatiei in vigoare- sa mai conduceti autovehicule.

Sfatul pt viitor este sa aveti o viata echilibrata, sa renuntati definitiv la consumul de alcool, cafeina (daca totusi aveti nevoie de cafeina, incercati sa consumati in cantitati cat mai mici si la ore rezonabile), sa aveti un program stabil de somn, cu minim 8 ore pe noapte si o dieta alimentara echilibrata, bogata in fibre, vitamine si minerale. Evitati stresul si suprasolicitarea!
Astfel, preveniti noi episoade de boala, care pot apare chiar si sub tratament.
Din cate stiu, nu este recomandat persoanelor cu aceste afectiuni sa aiba copii, riscul de transmitere ereditara este mai ridicat decat la cei care nu au parintii bolnavi.Dar, cum spune si pulberedestele, depinde si de alti factori.
0
05-02-2010, ora 11:44
danyyyY
Nu este medic/terapeut
danyyyY
La comentariile pe care le adaugati va rog sa spuneti daca sunteti medici. Va multumesc.
0
05-02-2010, ora 11:52
anaid09
Nu este medic/terapeut
anaid09
Daca dai clik pe numele de user, vezi profilul respectiv si daca acesta e medic sau nu.
Aici in mare iti vor raspunde useri ca si tine, medicii nu prea au timp sa ne raspunda...
0
05-02-2010, ora 19:10
danyyyY
Nu este medic/terapeut
danyyyY
Eu am gasit pe net ca pot redobandi permisul auto in urma unei noi expertize psihiatrice. Pana si un bolnav de epilepsie il poate redobandi daca pe o perioada de doi ani nu a mai avut nici o criza de epilepsie.
0
05-02-2010, ora 20:28
anaid09
Nu este medic/terapeut
anaid09
ORDIN Nr. 350 din 12 aprilie 2003
privind modificarea Ordinului ministrului sanatatii si familiei nr. 87/2003 pentru aprobarea listei afectiunilor medicale incompatibile cu calitatea de conducator de autovehicule sau tramvaie si a listei substantelor cu efect psihoactiv, contraindicate conducatorilor de autovehicule si tramvaie (produse sau substante stupefiante ori medicamente cu efecte similare acestora)
EMITENT: MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 269 din 17 aprilie 2003
...

8. Standarde minime de sanatate si incompatibilitati legate de bolile psihice
Grupa A:
8.1. Permisele de conducere auto nu vor fi eliberate sau nu vor fi reînnoite solicitantilor ori soferilor care sufera de:
- tulburari psihice severe, fie congenitale, fie datorate unei boli, traume sau unor operatii neurochirurgicale;
- retard psihic sever;
- probleme comportamentale severe datorate îmbatrânirii; tulburari de personalitate care afecteaza serios discernamântul, comportamentul sau adaptabilitatea.
8.2. Fac exceptie cazurile în care solicitarea este sprijinita de aprecierea unei autoritati medicale competente si, daca este necesar, de controale medicale regulate.
Grupa B:
8.3. Autoritatea medicala competenta va lua în considerare riscurile aditionale si pericolele implicate de conducerea vehiculelor în conditiile definite de aceasta grupa.

10. Standarde minime de sanatate si incompatibilitati legate de consumul de droguri si produse medicamentoase

10.2. Permisele de conducere auto nu vor fi eliberate sau nu vor fi reînnoite solicitantilor ori soferilor care folosesc regulat substante psihotrope, indiferent sub ce forma, care pot limita abilitatea de a conduce în siguranta, când cantitatile absorbite au efecte adverse asupra conducerii auto. Aceasta prevedere se va aplica oricaror alte produse medicamentoase sau combinatii de produse medicamentoase care afecteaza abilitatea de a conduce.

In concluzie, numai medicul tau psihiatru poate decide daca sau cand vei fi apt.Nu dispera!
0
05-02-2010, ora 21:19
danyyyY
Nu este medic/terapeut
danyyyY
Multumesc anaid09 exact acest ordin l-am prezentat si eu la politie si mi-au zis ca imi vor intocmi dosar pt o noua expetiza psihiatrica. Urmeaza ca dosarul sa ajunga la Mina Minovici si sa trec acea expertiza. Sa dea Dumnezeu sa reusesc.
0
05-02-2010, ora 21:23
danyyyY
Nu este medic/terapeut
danyyyY
Iti multumesc pulberedestele pt raspunsurile tale si ai dreptate terapeutul meu a spus ca s-ar putea sa iau unele medicamente toata viata.
0
10-03-2010, ora 21:09
freedom2010
Nu este medic/terapeut
freedom2010
Pt Kogito si Scarface:
ZYPREXA NU DA DEPENDENTA! Eu am luat 10 mg zilnic timp de 5 ani si dupa ce am intrerupt si am schimbat medicamentul - deci si substanta activa- olanzapina nu mi-a lipsit absolut deloc.
M-a ajutat sa duc o viata de om normal pana in momentul in care nu a mai avut efect asupra mea.
Spun din experienta ca in unele cazuri lipsa unui tratament adecvat poate avea urmari mai grave decat efectele secundare ale medicamentelor.
In cazul olanzapinei asocierea cu stimulatori de tip Redbull, cafea si alcool pot afecta grav, deci revenirea la episodul psihotic este inevitabila in unele cazuri. Despre fumat nu am auzit ca ar fi atat de grav, dar daca se poate renunta e si mai bine.
Multa sanatate si toate cele bune
0
11-04-2012, ora 20:55
smcdali
Nu este medic/terapeut
smcdali
Buna ziua. In primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru multitudinea de informatii de pe acest site si sa va spun ca, din nefericire, am ajuns la acest forum din cauza surorii mele in varsta de 25 de ani care a avut un episod psihotic, primul in viata ei..si a fost internat timp de 1 saptamana la Obregia. Aici a fost sub supraveghere si doar i-au fost administrate medicamente (despre care nu mi s-a spus decat ca este ceva de genul valproat de sodiu si diazepam). In tot acest timp nici un medic, fie el rezident cat si cei specialisti nu i-au facut vreun test psihiatric sau orice alt ceva din care sa-si dea seama de natura si gravitatea situatiei. cert este ca au externat-o cu tratament zyprexa si nu mai stiu ce...din pacate nu am fosrte multe detalii in acest moment, dar promit ca voi reveni..cert este ca nu mi se pare normal ca dupa o forma usoara de tulburare depresiva... asta dedusa din tematica de specialitate coroborata cu multimea de informatii de pe acest forum...sa i se administreye deja medicatie...doar pe niste enumerari de fapte si situatii din data internarii si atat!!!! Sincer ce imi recomandati sa fac? Sa merg in alta parte, la alte clinici..sau cum? Domiciliu este in sector 4, pe fisa de externare se solicita revenirea la control lunar..fie la obregia fie la o clinica de psihiatrie teritoriala...numai ca nu stiu alta..poate ma ajutati cu ceva informatii. Va multumesc si va doresc tuturor o viata linistita. Astept ceva raspunsuri pentru ca nu vreau sa o trec deja pe medicatie fara ceva controale.aa, si apropo, care sunt aceste controale sau teste ce trebuiesc facute, ca am tot citit pe forum despre teste facute de psihiatrii pentru a formula un diagnostic.multumesc inca o data
0
11-04-2012, ora 22:10
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@smcdali

Buna seara. Trebuie ca sora dvs sa se arondeze la un medic psihiatru din zona in care locuieste (nu neaparat din aceasta zona, dar asa e mai usor), la un spital sau o policlinica care are sectie de psihiatrie sau chiar la un medic psihiatru de la Spitalul Obregia. Nu se fac teste, doar sta de vorba cu psihiatrul si, in urma celor relatate de pacient, se stabileste un diagnostic. Psihiatrul de la Obregia nu a indrumat-o si catre un psiholog? La acesta se fac diverse teste. Nu stiu exact in ce consta aceste teste, pentru ca eu am renuntat la vizitele la psiholog dupa prima sedinta.

O tulburare psihotica este un diagnostic diferit fata de tulburarea depresiva, de aceea i s-a prescris un antipsihotic (Zyprexa). Daca diagnosticul care i s-a pus la Obregia este bun sau nu, asta nu pot sa va spun, dar mai consultati un psihiatru, caruia sa-i relatati problemele si comportamentul surorii dvs, si vedeti ce spune si acesta. Probabil ca medicatia psihotropa trebuie sa o ia pentru un an sau doi, tot medicul curant va decide. Aveti grija sa vorbiti cu medicul sa ii scoata Diazepamul sau orice alt anxiolitic care i se va prescrie dupa o luna, altfel acesta ii va da dependenta.

Sanatate multa si un Pasti fericit!
0
11-04-2012, ora 22:43
smcdali
Nu este medic/terapeut
smcdali
@the_eye
multumesc de raspuns... cert este ca nu am inca scrisoarea medicala..dar promit ca voi reveni. am aflat doar ca medicamentatia propusa este compusa din combinatia Rivotril - Zyprexa si ANXIAR ca tratament dupa un primul episod psihotic. nu stiu concentratiile, decat la zyprexa 10mg...care din acestea contin barbiturice? parca... anxiar, nu?
0
11-04-2012, ora 22:55
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Anxiar-ul si, nu stiu sigur, dar cred ca si Rivotrilul sunt benzodiazepine care, dupa un timp de cand sunt luate, dau dependenta. Scrisoarea medicala trebuia sa va fie data la externarea din spital si da, va trebuie, cred ca impreuna cu biletul de iesire din spital, daca vreti sa-l aratati si pe acesta, pentru medicul psihiatru la care se va aronda sora dvs.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: