ejaculare precoce

01-11-2010
GeorgeGeo
Nu este medic/terapeut
GeorgeGeo
Buna ziua. Am si eu o problema pot spune, si aceea este de ajaculare precoce. Mi sa intamplat de mai multe ori fiind in pat cu partenera sa ma excit intens si uneori sa ejaculez; sau o alta problema in momentul inceperi actului sa ejaculez si totul sa se termine. Ce trebue sa fac si daca trebue sa ma duc la un control unde este bine sa ma adresez. Oare pastilele oferite pe diverse site-uri sunt bune sau...
2 comentarii
0
02-11-2010, ora 08:25
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ejaculare precoce este atunci când ejacularea apare la mai puţin de 2 minute (4 minute după unii autori) de la penetrare. Dacă e cazul dv, atunci e vorba de o boală care se tratează, de regulă cu succes. Dar, de obicei, ceea ce numim "ejaculare precoce" este o simplă hiperexcitare. Câteva lucruri foarte simple vă vor ajuta:
-practicaţi "poziţia inversată" (fata deasupra). De obicei, în această poziţie, ejacularea apare considerabil mai târziu.
-retrageţi penisul câţiva centimetri atunci când simţiţi că se apropie punctul de non-retur (momentul de la care continuarea actului nu mai poate fi controlată). Dacă măsura nu e suficientă, luaţi o pauză timp de 10-15 minute, timp consacrat jocurilor, muzicii, vinului etc, apoi reluaţi.
0
19-02-2013, ora 07:44
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna ziua, ejacularea precoce se tratează eficient prin psihoterapie cognitivă şi comportamentală. Este o afecţiune psihică cu o componentă biologică considerabilă, astfel va trebui să învăţaţi diferite modalităţi de autocontrol psihosomatic. Am mai oferit răspunsuri pe această temă, verificaţi răspunsurile mele, din profil.
Mai jos vă scriu un răspuns oferit şi altora
Dacă penisul rămâne în stare flască după ejaculare atunci vorbim despre o ejaculare precoce care implică:
Anxietatea de performanţă - există o teamă ca nu cumva lucrurile să nu se sfârşească prea repede. Fiindcă acest lucru se întâmplă în mod repetat, stresul alături de aşteptări pesimiste accelerează procesele fiziologice.
Vă recomand tehnicile pentru controlul respiraţiei (respiri mai lent), relaxarea organismului si reformularea modului de gândire (aici este nevoie în general de un psiholog).

Apoi, după cum aţi spus mulţi dintre voi, hipersensibilitate şi reactivitate crescută la nivelul penisului, este corelată cu factorii psihologici pe care i-am descris mai sus.
Există câteva exerciţii care trebuie realizate prin masturbare, vă ajută la conştientizare şi autocontrol. Practic ejacularea trebuie amânatâ cât mai mult prin stimularea penisului în regiuni diferite făceti acest lucru zilnic dar nu vă gândiţi că nu trebuie să ejaculaţi, gândiţi-vă la alte lucruri care nici măcar nu au legătură cu sexul, chiar amuzante.

Apoi este importantă şi poziţia din timpul actului sexual, anumite poziţii sunt mai puţin stimulante (femeia deasupra, misionar) care trebuie schimbate când bărbatul se simte prea solicitat.

Sfatul meu este să nu vă cheltuiţi banii pe pastile... Pentru mai multe detalii vă rog să-mi scrieţi în particular.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: