Elemente histologice de tip CARCINOM EPIDERMOID

16-08-2013
madyfu
Nu este medic/terapeut
madyfu
Buna seara!

Acesta este rezultatul biopsiei bronsice primit cu cateva ore in urma. Pacienta, in varsta de 57 de ani, a fost diagnosticata cu, , Tumora mediastinala (mediastin posterior); stenoza traheobronsica prin compresiune extrinseca si invazie de trahee si bronhii primitive bilateral; insuficienta respiratorie hipoxemica'.

Sanatatea dumneaei a inceput sa se degradeze respirator in urma cu o luna, la inceput fiind diagnosticata cu pneumonie... Deoarece tratamentul nu dadea rezultate am hotarat sa consultam al treilea doctor care a decis internarea doamnei, depistand astfel tumora.

Am inteles ca tratamentul consta in chimioterapie; radioterapia si interventia chirurgicala fiind excluse.

Doresc mai multe detalii despre acest tip de tumora... Ati mai avut sau aveti pacienti cu aceasta boala? Sfaturi?
3 comentarii
0
16-08-2013, ora 09:54
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
interventia chirurgicala este singurul lucru care ofera sanse de vindecare, totusi daca tumoarea este sau nu operabila, pentru asta ai nevoie de mai multe in vestigatii: un examen CT de torace si abdomen, o bronhoscopie, poate chiar o endoscopie digestiva superioara, daca care probleme la inghitit. dupa aceste lucruri se poate stabili planul de tratament, lucru pe care il face oncologul, cu sau fara consultul altor specialisti. ai facut aceste lucruri ?
0
20-08-2013, ora 01:03
madyfu
Nu este medic/terapeut
madyfu
Medicul specialist in chirurgie toracica a spus ca nu este operabila. Investigatiile pe care le-a facut sunt: CT torace cu substanta de contrast nonionica si bronhoscopie (aspirat bronsic si biopsie ganglionara). Pana la urma au stabilit sa inceapa tratamentul cu cateva sedinte de radioterapie...
0
20-08-2013, ora 13:56
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
am inteles. totusi chimioterapia este si ea indicata.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.