Endodontie partiala + durere ulterioara

10-01-2018
Karla1234
Nu este medic/terapeut
Karla1234
Buna seara.
Acum o saptamana am fost la dentist pentru curatarea a 2 carii la maselele din partea stanga sus(fara sa am dureri). La curatarea acestora, una a putut sa fie " salvata" punandu-i calciu si inchizand-o iar cand a venit randul celei de-a doua ( cred ca 2-6 i-au spus) a curs putin sange din canal. A deschis canalele iar a doua zi m-a trimis la endo. Acolo doamna doctor mi-a spus ca am radacinile foarte curbate si stramte ceea ce inseamna ca trebuie largite si poate v-a fi nevoie de microscop. Problema era ca eu ziua urmatoare trebuia sa plec din tara.
Dupa 2-3 ore de curatari si scoatere de nervi, mi-a spus ca la unul dintre canale nu reuseste sa ajunga la radacina. ( In celelalte dati am simtit durere chiar daca eram anesteziata). Mi-a spus ca sunt in jur de 2 mm la care nu reuseste sa ajunga (la fel mi-a spus si la un alt canal care desi pe radiografie pare mai lung, am simtit durere inainte sa il parcurga pe tot). Mi-a spus ca tratamentul tine in mod normal 10 zile insa daca eu trebuie sa plec o sa imi inchida maseaua.
Nu a vrut sa imi puna plomba permanenta si mi-a spus ca imi pune medicament acolo ( un fel de calciu, din ce am inteles eu), si mi-a spus sa ma intorc la ea cand revin in tara ( asta fiind peste 4 luni)sa o inchida permanent. A mai spus ca daca am dureri greu de suportat sa imi scot singura cu un ac plomba si sa arunc medicamentul de acolo.
Problema este ca maseaua are un fel de sensibilitate ( nu stiu exact daca e cea "salvata" sau e cea cu medicament, ele fiind una langa cealalta). Sensibilitatea o am la masticatie ( e o durere apasatoare cand incerc sa mestec ceva pe partea aceea, chiar daca e ceva foarte moale cum ar o mandarina) si uneori seara mai simt o durere care parca se intinde si la alte masele din partea de jos.
Durerea ar putea sa vina de la maseaua partial devitalizata sau de la cea "Salvata" ? Si ce as putea face pentru a scapa de durerea la masticatie?
Atasez si o poza cu radiografia doamnei doctor in care arata distanta pe care o mai avea de parcurs pana la radacina ( la 2 dintre canale a parcurs-o).
[IMG]http://i68.tinypic.com/2i6gha0.jpg[/IMG]
http://i68.tinypic.com/2i6gha0.jpg
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un remediu alternativ ce ar putea regenera pulpa dentară pierdută
  •