Energie, ce sa iau pentru energie?

09-03-2018
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Avem voie sa consumam cafea daca luam tratament cu antidepresive si antipsihotice?
In special ma refer la cafea, dar va intreb si de ceai negru, verde, cola?
Iau Supradyn efervescent vitamine, si nu ma ajuta cu nimic la energie asa cum scrie pe cutie.
Ce as putea lua pentru o stare de energie mai mare?Si ce avem voie sa consumam?Medicul nu mi-a spus nimic.Iau si traramentul care da somnolenta si as avea nevoie de energie.Ajutor!
8 comentarii
0
09-03-2018, ora 18:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In spitalul Obregia s-au desfiintat tonomatele care dau cafea cu cofeina si pe externari scri, cel putin la cei cu psihoze, ca nu au voie substante energizante. Adica cele pe care le-ai mentionat tu.
0
09-03-2018, ora 20:56
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Buna seara! Vitaminele dvs nu va dau mai multa energie, doar pofta de mancare si va ajuta sa asimilati elemente nutritive ce va lipsesc. S ar putea sa aveti anemie.
Antipsihoticele sunt niste sedative puternice, sunt depresante, induc stari de apatie si somnolenta. Cam asa se anihileaza starile psihotice, prin inducerea unei depresii.
Recomandarea mea ar fi sa schimbati medicatia sau medicul, urmand sa i cereti acestuia sa va prescrie niste antiepileptice. Acestea sunt timostabilizatoare, cu un efect antipsihotic foarte bun, blocand cu totul alti receptori decat cele clasice, care induc moleseala. Puteti incerca niste carbamazepina sau acid valproic. Are de unde alege doctorul. Antipsihoticele, fie ele si atipice, ar trebui administrate doar in stadiile grave, caci se instaleaza foarte usor toleranta apoi, cand va este mai greu, veti consuma medicamente si mai nocive de atat.
Ceaiuri puteti consuma, cafea mai putina. Nu va face decat sa inrautateasca starea dvs in combinatie cu aceste neuroleptice.
Antidepresivul, daca ''tinteste'' toti neuromediatorii deficitari, ar trebui sa va stimuleze, nu viceversa.
Discutati cu medicul dvs si nu va bazati pe medicatie, mai importanta este vindecarea prin psihoterapie.
3
09-03-2018, ora 22:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Gabapentin

Daca mai recomanzi pacientilor cu schizofrenie sa nu isi ia tratamentul antipsihotic, te reclam la Admin. Nu e posibil sa faci asa ceva!
Vernus nu are voie excitante la schizofrenie. Nici ceaiuri excitante, nici nimic excitant.
Schizofrenia nu se vindeca prin psihoterapie.
1
10-03-2018, ora 01:03
Arnold7
Nu este medic/terapeut
Arnold7
Foarte bine Clara! Ne sufoca individul asta cu pseudostiinta medicala care o etaleaza torential. Si eu cred ca este in episod psihotic. Doamneee mare-i gradina ta...
0
10-03-2018, ora 07:39
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Ati avut macar curiozitatea sa cautati informatii pe net cu "gabapentin schizophrenia"? Se pare ca nu, n-aveti nevoie, antipsihoticele sunt minunate, vindeca si nici nu-s greu de suportat, nu-i asa?!...
0
10-03-2018, ora 08:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Venuse, trebuie sa ai rabdare cu antipsihoticul sa se obisnuiasca organismul cu el, si iti va trece de la sine somnolenta. La unii trece cam intr-un an de la instaurarea antipsihoticului. Ai si tu incredere!
0
30-03-2018, ora 18:53
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Clara, Uf de ce nu e voie cafea? Eu beau zilnic... sa inteleg ca as avea nevoei de doza mai mica de medicament daca nu as bea cafea? (evident asta nu inseamna ca ma apuc sa imi scad doza de capul meu:) )

@Cristii199
Spui ca: 'Antipsihoticele, fie ele si atipice, ar trebui administrate doar in stadiile grave, caci se instaleaza foarte usor toleranta apoi, CAND VA ESTE MAI GREU, veti consuma medicamente si mai nocive de atat. '

De ce s-ar agrava bolile psihice in timp, daca iti iei tratamentul !?

Multumesc.
0
03-04-2018, ora 23:14
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Ce sa iei pentru energie ? Vernuse, IA SI MANANCA ! :)) De unde vrei sa-ti iei energia daca nu din mancare ? Auzi si tu la el... ce sa ia pt energie... Mananca ! Dar nu prostii de alimente rafinate si procesate cu E-uri, cu zahar sau grasimi trans, sucuri, cipsuri, prajeluri... Mananca fructe, legume, cereale integrale, nuci si seminte, peste, carne slaba, oua, branza.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul