enterocolita acuta la 5 luni

08-07-2012
anca_adela86
Nu este medic/terapeut
anca_adela86
Buna ziua! Am o fetita de 5 luni care a avut de 4 zile scaune mai dese, in prima zi chiar 7 iar pe parcursul zilelor a facut doar de 4 - 6 ori, nu foarte moi dar de culoare verde inchis unele si in ultimele zile cu mucus si sange! Am tinut regim, doar lapte milupa HN 25, cu mucilagiu de orez, pireu de morcov fiert, orez, ceai de menta etc. Am fost cu ea la urgenta pediatrie si mi s-a spus ca trebuie sa ne interneze la infectioase daca a facut cu sange. Am mers la sectia de boli infectioase si nu ne-au internat din cauza ca aveau cazuri de rujeola si cica era periculos pentru fetita. Am primit tratament antibiotic sirop Cedax, 1, 25 ml pe zi, EuBiotic Baby 2 ori 1/2 pic pe zi si hidrasec de 3 ori pe zi. Astazi este a treia zi de tratament si fetita inca mai are scaune cu mucus si sange nu foarte mult sange dar vizibil! Mai avem 2 zile de tratament... Daca mai face tot asa ar trebui sa ne internam... dar mi-e tare teama sa nu ia si alte boli din spitalul acela, care nici macar nu arata a spital... Am uitat sa zic ca medicii au spus ca are enterocolita acuta. Nu stiu ce sa fac nu as vrea sa ajungem la spital si mai ales la contagioase! As dori un sfat daca se poate! Multumesc...
1 comentarii
0
31-07-2012, ora 19:54
the_artivist
Nu este medic/terapeut
the_artivist
Adel incearca urgent sa reduci pe cat posibil sau sa elimini orice fel de produse lactate si adauga mai multe fructe si legume in alimentatie. Toate problemele precum colici la copii diareele sunt in mare parte datorita aportului de lactate.
Nici un om normal nu ar trebui sa bea lapte cu exceptia laptelui de mama care-l beau sugarii. Laptele caruia i se face reclama la greu peste tot si i se spune ca, contine calciu nu este in totalitate adevarat. Desi produsul cel mai bogat in calciu dintre toate produsele vegetale si animale este branza, calciul din lactate nu poate fi asimilat datorita lipsei unor minerale ce au rol de fixatori de calciu si nu in ultimul rand ceea ce este valabil pentru adulti consumul de LACTATE este principala cauza a aparitiei osteoporezii la femei si a cancerului de colon la ambele sexe datorita continutului de substante ce au rol de factori de crestere.
Consistenta scaunului este foarte importanta.Daca scaunul este tare atunci elimina produsele animale de orice fel urgent pentru ca risti sa lezezi intestinul si treci pe o alimentatie bazata mai mult pe legume si fructe astfel scaunul va fi mai moale dar consistent asa cum trebuie sa fie la un om sanatos si daca nu se pot elimina produsele animale total incearca sa-i dai peste slab (salau, stavride, hamsie, macrou si neaparat sa nu fie peste CONGELAT ca se distrug toti nutrientii necesari organismului ) si evita peste gras precum somonul, somnul, crapul, evita de asemenea carnea de porc de vita de pui de curcan.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul