Entorsa glezna

07-06-2018
AdrianBB
Nu este medic/terapeut
AdrianBB
În noaptea dinspre vineri spre sâmbătă trecuta (1 iunie spre 2) am suferit o căzătură. Eram la munte, și lângă cazare era o groapa de 2 metri. Și da. Am cazut în ea.
Câteva zile ma durea spatele insuportabil, glezna doar în prima noapte. Am fost acolo la spital, unde nu aveau aparatura și de astea ca să îmi facă film, dar atât medicii cât și persoana cu pregătire medicala care îmi însoțea grupul au zis ca am entorsa de gradul 2. Entorsa am zis și eu ca am.
Problema e următoarea :acum, la aproape o săptămână de la incident, eu încă nu pot sa calc. Nu mi se îndoaie piciorul suficient de mult. Ligamentul dintre tibie, fibula și talus cred ca e cauza, însă am zis sa întreb. Iar a doua întrebare, la spate au scăzut durerile simțitor. Acum abia dacă mai simt durere. Însă, când trag aer adânc în piept, simt o presiune în partea dreapta a zonei lombare.

Filmul cazaturii: am cazut nefiind atent la drum, era întuneric, nu se vedea groapa ușor, era nemarcata. Am cazut întâi pe glezna, apoi în fund.
Tratament: nalgezin, și doua creme pt glezna și spate. Port un ciorap elastic pt ca altfel simt ca se mișcă ceva în picior.
Am 18 ani. E prima mea entorsa. Aștept un răspuns. Mulțumesc :)

P. S. Cam în cât timp pot umbla cât de cât decent? Vine bacul și chiar vreau sa îl dau, am învățat mult.
1 comentarii
0
10-06-2018, ora 22:53
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Elaborarea unui raspuns este conditionata, evident, de examinarea clinica directa si de studierea imaginilor radiologice.
Medicina secolului 21 este bazata pe dovezi (examinare clinica, investigatii imagistice etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Entorsa de glezna - primul ajutor
  •