Entorsa

13-09-2018
darrrria
Nu este medic/terapeut
darrrria
Buna ziua! Am o intrebare:
In data de 07.09, mai exact acum 6 zile, m-am impiedicat intr-o groapa, moment in care s-a produs entorsa la gleza. La momentul respectiv am auzit o pocnitura. Am aplicat comprese cu apa rece, iar dupa o jumatate de ora durerea s-a ameliorat, am reusit sa pasesc si sa umblu normal. In timpul noptii simteam o durere fulgeratoare in picior, dimineata glezna a fost foarte umflata si nu puteam pasi pe ea. M-am prezentat la urgenta, unde mi-au facut o radiografie din care a reiesit o entorsa si nimic mai mult. Medicii mi-au aplicat o compresa cu rivanol si mi-au recomandat repaus, comprese reci, piciorul tinut la inaltime si sa nu pasesc cateva zile pe el. Astazi, 13.09piciorul mai este putin umflat, prezinta durere si nu pot sa imi las greutatea in el, mersul meu fiind ajutat de carje, ajutandu-ma putin cu varful piciorului.
Intrebarea mea este: e normal sa dureze o perioada atat de indelungata? Cand pot incepe sa pasesc pe el? Nu ar fi trebuit un control mai amanuntit e doar o simpla entorsa, care se trateaza cu comprese si creme antiinflamatoare?
Multumesc anticipat!!
2 comentarii
1
13-09-2018, ora 12:14
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
O simpla entorsa se va transforma in multiple entorse in viitor fara un bun antrenament de recuperare cu accent pe proprioceptie dupa.

Da, este normal
1
13-09-2018, ora 22:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Imi permit sa completez raspunsul distinsului coleg.
Sub aspectul unei "banale" entorse se pot "ascumde" diagnostice de o maxima gravitate: fracturi ale talusului, calcaneului sau navicularului, leziuni tendinoase sau cartilaginoase etc.
Persistenta durerii si edemul accentuat sugereaza fie o entorsa grava, fie o leziune "oculta", dificil de diagnosticat cu ocazia primei consultatii.
Sunt motivele pentru care se impune evitarea totala a sprijinului pe membrul respectiv pana la elucidarea diagnosticului.
Se impune, evident, o examinare clinica la 7 si la 14 zile de la producerea traumatismului si, eventual, chiar explorari imagistice suplimentare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Entorsa de glezna - primul ajutor
  •