Entorsa de genunchi

20-09-2016
Paul93
Nu este medic/terapeut
Paul93
Buna ziua am avut o entorsa la genunchiul stang radiografiile au iesit ok nu e fisurat sau rupt nimic vreau sa precizez ca in momentul entorsei sa auzit un pocnet usor piciorul sa umflat doar a doua zi medicul ortoped mi.a spus repaus si mi.a dat tratament am stat 2 saptamani jumate cu piciorul pe perna fara sa fac vreo miscare intrebarea mea este cand incerc sa intind piciorul ma mai tine putin tendonul din partea exterioara a genunchiului partea spre afara si simt in spatele genunchiului o durere asa ca o usturime cand il fortez sa il intind la maxim poate fi vorba de ligament incrucisat anterior?sau cauza e ca am stat intr, o pozitie fara sa il misc si sa adunat muschiul?Va multumesc frumos
1 comentarii
0
21-09-2016, ora 22:07
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara
Poate fi o afectare inclusiv a ligamentelor incrucisate (mai ales cel anterior), dar improbabila cu durerea de care va plangeti. Cea mai frecventa asociere lezionala in entorsele de genunchi este triada O'Donoghue (leziune ligament incrucisat anterior, menisc intern, ligament colateral intern), niciodata afectate la aceeasi intensitate. Una dintre ele domina. Cu toate acestea, durerea externa de care suferiti poate fi o supra-solicitare a unei structuri apobevrotice care merge de la bazin la tibie si se insera pe capul peroneului, impreuna cu ligamentul colateral extern.
Fortarea ei poate da dureri temporare; imobilizarea este necesara 2-3 saptamani iar tratamentul anti-inflamator poate fi necesar 3-5 zile, gheata local si evitarea efortului de mers.
Entorsele pot leza si alte ligamente decat cele incrucisate sau zone ale capsulei articulare, ca de pilda ligamentul popliteu arcuat si capsula posterioara, cum probabil s-a intamplat in cazul DVs
Musculatura nu este f implicata in aceasta chestiune.
Urmati sfatul medicului ortoped si nu grabiti reluarea efortului, chiar daca nu mai doare; cicatrizarea leziunilor ligamentare poate dura 2-3 saptamani, dar recuperarea lor functionala poate dura 2-3 luni.
Cu stima
SL DR. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  •