entorsa genunchi.

13-12-2011
antrenor22
Nu este medic/terapeut
antrenor22
am 21 de zile de la o entorsa suferita la un fotbal. am purtat in perioada asta o genunchera [ orteza-. cand ar trebuii sa incep miscarile- gimnastica. niste medicamente pentru a ajuta intarirea ariculatiei. Va multumesc.
11 comentarii
0
13-12-2011, ora 17:32
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Raspunsul precis depinde de examenul clinic direct, practicat de catre specialistul in artroscopia genunchiului, coroborat cu datele personale: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedente traumatice sau de alta natura etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
24-07-2012, ora 22:14
qutzyq
Nu este medic/terapeut
qutzyq
Acum 2 ani mi-am troznit genunchiul. Am fost la medic si mi-a pus piciorul in gips pentru 2 saptamani si mi-a spus ca am entorsa la genunche. Am stat cu gips iar dupa am facut fizioterapie. Dupa toate acestea tot am mai avut dureri.
Acum o saptamana(17-07-2012) m-am impiedicat de o bordura si mi-a troznit iar genunchiul, nu am mai putut sa-l indrept sau sa ma pun in picior. Am fost la medic si mi-a pus penru o saptamana, gips. Azi (24-07-2012) am fost din nou la control si mi-a spus ca la entorsa la genunche trebuie sa tin genunchele imobilizat inca 3 saptamani si mi-a pus iar piciorul in gips. Am si eu niste intrebari:
Pot inlocui acest gips GREU cu o orteza fixa de genunchi?
Ce imi recomandati? Ce model? Este un tip anume de orteza pentruastfel de afectiuni?
Imi tine piciorul imobilizat la fel ca gipsul?
Va multumesc
0
24-07-2012, ora 22:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Din punctul de vedere al specialistilor occidentali, imobilizarea gipsata in cazul entorsei genunchiului este nu numai inutila, cat si daunatoare, incetinind evolutia catre vindecare, determinand ankiloza articulatiei si mai ales dificultatea examinarii clinice corecte.
Prin urmare, ideal ar fi sa suprimati imobilizarea (nu este nevoie nici de orteza), sa reluati miscarile articulare cvasi-normale, sa evitati eforturile fizice solicitante si sa monitorizati starea articulatiei.
Mentinerea instabilitatii articulare, aparitia blocajelor, durerile importante va vor orienta dupa 6-8 saptamani (sau mai devreme, dupa caz) la o examinare clinica la specialistul in artroscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
25-07-2013, ora 19:49
Bomboloiu
Nu este medic/terapeut
Bomboloiu
Buna ziua ! Domnule doctor am 15 ani, inaltime 1, 78 [ in caz ca va ajuta ] si sunt la a 3a asa zisa" entorsa", sunt inca confuza. Am cautat pe o multime de site-uri informatii despre entorsa la rotula, dar tind sa cred ca nu exista... Acum 3 ani faceam dansuri, nu dans de performanta, si am ridicat o colega in brate, cei drept era foarte slabuta, dar cred ca am lasat toata greutatea in picioare, si m-am trezit cu piciorul drept sub corp, si nu puteam sa il indrept pana cand dirigina mea, profesoara de sport, mia tras sa zic asa de el sa il indrepte si mi-a dat rotula la locul ei, rotula era deplasata in partea dreapta, atunci nu am putut sa calc am stat o perioada cu el in ghips, cert e ca nu mai stiu cat, la un an sa intamplat iar, am calcat intr-o groapa si din nou sa repetat problema, doar ca rotula de data asta sa dat singura la loc, de data asta am facut lichid, dupa eliminarea acestui lichid am tinut piciorul in intregime in ghips timp de o luna si 2 sapt. Iar acum o sapt, aprox 2 sa intamplat din nou dar acum nu stiu sigur de ce, urcam in masina, piciorul stang era deja in masina iar dreptul nu am mai reusit am cazut. Rotula sa deplasat, dar a si revenit la loc. Am fost la un ortoped si mi sa spus decat atat 10 zile ghips, ghipsul nu a fost foarte bine strans dar totusi mi sa spus sa ma deplasez pentru necesitati fiziologice, ghipsul evident sa lasat si imi apasa foarte tare rotula, asa ca la 4 zile am hotarat sa il dau jos si sa merg la alt ortoped acesta mi-a facut radiografie a zis ca nu se vede deplasat ceva si e ok doar sa strang foarte bine cu bandaje supraelastice si sa ma trag cu o crema. Tin sa mentionez ca : piciorul era umflat destul de rau chair si dupa ce l-am scos din ghips, dar acum pot sa zic ca si-a revenit oarecum, calcam in el normal si inca calc, simt o singura durere si acea in spate cand tin foarte drept piciorul, am incercat sa calc si fara acel BANDAJ dar imi este teama calc fara durere dar destul de incet. Pana la urma ce este : Luxatie, entorsa sau ce? si mai am o intrebare stiti cumva daca prin kineoterapie pot rezolva ceva sau operatie??:(.
Cu stima,
Bomboloiu Ioana.
0
27-07-2013, ora 12:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Din cele descrise, se pare ca va confruntati cu o luxatie recidivanta a rotulei.
Tratamentul modern exclude orice imobilizare gipsata, in favoarea unei orteze de "çentrare a rotulei"".
Exista o kineto-terapie adaptata acestei suferinte, insa recidiva luxatiei determina, cel mai adesea, necesitatea interventiei chirurgicale.
Trebuie sa luati legatura cu un ortoped cu experienta in aceasta patologie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
30-07-2013, ora 17:17
Bomboloiu
Nu este medic/terapeut
Bomboloiu
Va multumesc. Mai am o intrebare se poate realiza o interventie cu laserul ? Imi este foarte frica nu am avut niciodata nevoie de interventie chirurgicală..
0
30-07-2013, ora 22:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Inca nu s-a descris o interventie cu laser-ul in ortopedie...ar fi total lipsita de logica, deoarece laser-ul arde osul si il volatilizeaza, nu il poate sectiona. Laser-ul este perfect aplicabil in dermatologie, ORL, unde nu se lucreaza pe structuri osoase, ca in cazul aparatului locomotor etc
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
03-08-2013, ora 23:33
Bomboloiu
Nu este medic/terapeut
Bomboloiu
Buna seara! As mai avea o intrebare:(, in aceasta seara in timp ce mergeam, purtand un BANDAJ SUPRA-ELASTIC, am simtit ceva trosnind sa zic asa ! sa umflat, si ma doarce cand il indrept in parti ! Eu aveam programare pentru Luni la medic, nu stiu ce sa fac imi este foarce frica... Inca sper sa scap de operatie.Ce credeti ca ar trebui sa fac ?
Va multumesc !!
0
04-08-2013, ora 10:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Pana la consultul la specialistul in artroscopia genunchiului nu aveti nimic de facut, in afara evitarii la maximum a eforturilor (stat in picioare, mers pe jos).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
14-08-2013, ora 00:18
raulgabrielsavilla
Nu este medic/terapeut
raulgabrielsavilla
buna seara domnu doctor, as avea o intrebare la dumneavoastra: acum 3 luni de zile am suferit o entorsa la genunchi la un meci de fotbal. am mers direct la urgente si doctorul ortoped aflat de serviciu dupa o examinare superficiala mia spus ca am doar intindere de ligamente si ca dupa o luna de repaus pot incepe usor activitatile. dupa o luna am inceput usor antrenamentele iar la o mica schimbare de directie mia fugit genunchiul si a inceput sa ma doara groaznic. a doua zi am apelat la alt medic ortoped privat care tot dupa o examinare superficiala mia spus ca am extensorii inflamati si intindere de ligmante. mi.a zis sa fac fizioterapie timp de 2 saptamani la clinica dansei iar dupa doua saptamani mi.a spus ca pot incepe alergari usoare timp de o luna urcand intensitatea constant iar dupa aproximativ o luna jumatate pot incepe usor sa joc iar fotbal. in tot acest timp la lasarea in pozitia de stat pup ma durea undeva in spatele genunchiului ne putand sta mai mult de un minut asa din cauza durerilor. dupa o luna umatate am inceput sa joc usor fotbal iar la o schimbare de directie putin mai brusca mia pocnit genunchiul mi sa umflat dupa 2 ore si ma doare in spate ca la precedentele dati. imi puteti spune de ce as putea suferii si ce ar trebuii sa fac?
va multumesc
0
14-08-2013, ora 09:23
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- trebuie sa intelegeti ca foot-ball-ul este un sport fabulos de agresiv pentru genunchi. Este un fapt binecunoscut ca la 30-35 de ani toti foot-ball-istii profesionisti au genunchii complet distrusi, cu nenumarate interventii chirurgicale...
- prin urmare, logic, este important sa va asumati consecintele practicarii unui astfel de sport...
- recuperarea unei entorse a genunchiului dureaza 2-4 luni, timp in care efortul sportiv trebuie evitat cu desavarsire.
- frecventa marita actuala a entorselor demonstreaza instabilitatea articulara accentuata, eventual coroborata cu prezenta unei leziuni meniscale.
- trebuie sa luati legatura cu un veritabil specialist in artroscopia genunchiului, cu experienta in tratarea sportivilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •