Entorsa genunchi

23-01-2016
AliciaAlii
Nu este medic/terapeut
AliciaAlii
Buna seara.Fac handbal de 7 ani.Acum 1 luna si ceva, mi-a pocnit genunchiul fără sa fie lovit sau ceva.Am mers la medic si mi-a zic ca e entorsa, sa stau 3 saptamâni.Dupa aceste 3 saptamani am mers la antrenament.Si mi s-a întâmplat exact acelaşi lucru.Dupa asta, am fost la alt medic care mi-a prescris sindolor gel si la fel, mi-a zis sa stau 3 saptamani.Nici medicii nu ştiu sigur ce este.Mi-e tare frica sa nu fie vorba de operaţie.Ce ar trebui sa fac?
1 comentarii
0
24-01-2016, ora 11:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu puteti incepe antrenamentele la 3 saptamani dupa o entorsa de genunchi, chiar cea mai usoara. Procesul de vindecare + recuperare dureaza circa 12 saptamani.
La ora actuala va aflati in situatia unei entorse recidivate, a carei neglijare a produs o instabilitate cronica articulara.
Numai dupa o perioada rezonabila de abstinenta sportiva totala (circa 3 luni) se poate lua o decizie in privinta unui eventual tratament chirurgical.
De asemenea, trebuie sa intelegeti ca hand-ball-ul este un sport fabulos de agresiv pentru genunchi, pe care-i distruge foarte repede.
Trebuie sa consultati, evident, un specialist in artroscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  •